AJÁNLÓ
 
15:03
2014. 11. 11.
Föltámad a tenger a hétvégén – minden eddiginél látványosabb, dupla előadással tér vissza...
A bejegyzés folyatódik
 
15:03
2014. 11. 11.
Szimler Bálint és Rév Marcell zenés dokumentumfilmje, a Balaton Method koncertekkel egybekötött...
A bejegyzés folyatódik
 
15:03
2014. 11. 11.
A Cloud 9+ lemezbemutató koncertjére nyerhettek egy tucatnyi jegyet a héten Tizenkettő egy koncert...
A bejegyzés folyatódik
 
15:03
2014. 11. 11.
Noel Richards jövő vasárnapi életműkoncertjére nyerhettek egy tucatnyi jegyet a héten Tizenkettő...
A bejegyzés folyatódik
 
15:03
2014. 11. 11.
70 éve született Bob Marley – ma őt ünnepeljük a Petőfin! Vendégünk és segítőnk lesz...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: The Asteroids Galaxy Tour, interjú

Újra hazánkban járt a népszerű dán popzenekar, a The Asteroids Galaxy Tour! Már több fesztiválunkon sikeresen szórakoztatták a közönséget, elég csak a Balaton Sound fesztiválra vagy a debreceni Campus Fesztiválra gondolunk. Ezúttal hétfőn este, a budapesti Dürer Kertben léptek a színpadra. A csapat karrierje nem éppen mindennapi módon indult, mivel az első demójuk után fel is figyelt rájuk Amy Winehouse menedzsmentje, s nyomban fel is kérték őket az énekesnő egyik koppenhágai koncertjének elő-zenekaraként! Ezután az Apple is az ő dalukat (Around The World) választotta ki az egyik új termékük aláfestő zenéjének, és innentől már nem volt megállás! A Petőfi Rádió a bzdapesti koncert előtt Mette Lindberg énekesnővel készített interjút. 


Petőfi Rádió:
Legelőször 2012-ben jártatok nálunk, akkor éppen a Balaton Sound fesztivál fellépőiként! Esetleg meg tudnál osztani velünk valamilyen különös, vagy nem mindennapi emléket erről a koncertről?


Mette Lindberg:
Arra emlékszem, hogy eszméletlen hőség volt, azt hiszem 42 fok is lehetett a színpadon, és tisztán emlékszem, hogy úgy éreztem, meg tudnék halni, mivel szinte elolvadtam! Aztán arra is emlékszem, hogy összejöttünk a Thievery Corporationnel, és velük mentünk a tóhoz, ahol aztán csaptunk egy hosszú éjszakai fürdőzést, ahol órákon át csak kúsztunk a vízben, mivel nagyon alacsony volt a vízszint, és iszapcsatáztunk! Nagyon élveztük!


PR:
Milyen emlékeid vannak az Amy Winehouse és Katy Perry előtti fellépésekről?


ML:
Szórakoztató volt látni, hogy amikor még a bandád karrierjének a kezdetén vagy, és nagyon izgatottan valahova máshova szeretnél menni, növekedni egyre nagyobb cselekedeteket végrehajtani és fejlődni, hogy egyre jobb és jobb legyél! Ide akarsz eljutni és megnézni, hogy hogyan sikerül. Az elején még abban is reménykedsz, hogy lesz saját roadie-d meg hangmérnököd! Jó mulatság! Vicces volt, egyszer Amy Winehouse előtt is felléptünk, és még azelőtt soha nem találkoztam vele, ez volt az első show-nk. Aztán pedig vagy 10 koncertünk is volt keresztül-kasul Európán Katy Perryvel és a csapatával! Nagyon jó volt!


PR:
Ennek folytatásaként, érezted valaha azt a bizonyos áttörést? Volt ilyen?


ML:
Ilyet nem éreztem, de nehéz megmondani, mivel attól függ. Sok országban játsszák a zenéd, de olyan is van, ahol nem ismerik. És tudjátok ez nem annyira fontos. Mi mindig azt éreztük, hogy tovább szeretnénk menni, és erősödni, és voltak, vannak álmaik és elérendő céljaink, amiket néha még nem is láttunk magunk előtt, viszont amikor visszatekintesz, észreveszed, hogy ez éppen egy olyan cél volt! Ezért mondtam, hogy ilyet nem éreztem, mivel azt nem lehet mondani rá, hogy igen. Mindig jó, ha van egy dalod, mint nekünk volt a The Golden Age, ami például volt egy sörreklámban. Ez után már rengeteg ember ismert minket. Ez még jobban felgyorsítja a fejlődést! És jó volt érezni, hogy ezt milyen gyorsan teszi!


PR:
Véleményed szerint miért lett a Bring Us Together egy sötétebb album?


ML:
Hmm… Nem tudom, hogy sötétebb lett-e, mivel úgy próbáltuk elkészíteni, ahogy az nekünk tetszik, így egy kicsit jobban elvittük a zenét egy elektromos irányba és több dobot hallhatsz benne és több hurkot annál, mintha élőben játszanánk. Inkább futurisztikusra akartuk csinálni, mint retróra. Több hatás volt a 80-as, 90-es és 2000-es évekből, mint a 60-as és 70-es évekből. De arról kérdeztél, hogy milyen dolgokat éreztünk. Szerettünk volna úton lenni és érezni ezt a különös, folyamatos mozgást, érezni a szeretetet, és hogy maradjunk örökké ebben a pillanatban. Sokat inni és bulizni, érezni ezt az egész hajszoltságot. Ezt mind éreztük! Nem tudom, hogy ez mennyire sötét, én inkább szexinek mondanám!


PR:
 A jelenlegi turnétok is olyan húzós, mint az előző volt? 

ML:
Ezt még nem tudom, éppen a közepén járunk. Most van egy kis szünetünk, amíg felvesszük az albumot. Szóval azt mondhatom, hogy nagyon várjuk, és persze ki vagyunk éhezve arra, hogy közönség előtt játszassunk! Szerintem ez csak a kezdete annak, hogy sok zenélés következik majd! Tehát most még nagyon jó és felfrissítő!


PR:
Az album egyik dala a Zombies nevet kapta! Erre esetleg hatással volt a The Walking Dead, vagy más zombis filmek?


ML: A Zombies már egy régebbi dal, amit az első albumon is játszottunk, még jóval a zombi-őrület előtt! Élőben is játszottuk, és volt egy olyan gyanúnk, hogy a legutóbbi albumon is rajta lesz. De még a legfrissebben is rajta lesz, úgyhogy ez egy régi, de nagyon jó dal, és tényleg vicces, mert amikor ez megjelent még nem voltak a zombik!


PR: Kivel mennél legszívesebben egy Galaxy Turnéra, és miért?


ML: Szerintem most is egy galaktikus utazáson vagyunk a bandával! Nagyon jól szórakozunk, készítjük az albumot, és élvezzük, hogy együtt vagyunk, ami egyre inkább családias! Ma este itt Budapesten fogunk zenélni, és nagyon izgalmas érezni, hogy a zenéd egyre csak növekszik, és az emberek kapcsolatban állnak vele, és ez nagyon különleges! Ezt szerettük volna a kezdetektől is, hogy turnéra indulhassunk a saját zenénkkel! Ezzel egy álom vált valóra!


Szöveg: Fekete László



Hozzászólnál? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram