Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50/6 - Legendák

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 6. adás, podcast

Öt újabb lemezt mutatunk be a Petőfi TOP 50 válogatásunkból, öt teljesen eltérő stílusban született albumot, amelyek előadói mégis mind legendákká váltak, hatásuk tagadhatatlan. 

Az egyikük egy szál gitárral, a korhangulatot máig kristálytisztán közvető dalokkal hódította meg az országot, a másik a magyar Elvisként vált ismertté, és aratott hallatlan sikert első szólólemezével, a harmadik zenekart és műfajt váltva honosította meg Magyarországon a gengszter-rapet. A heti válogatásba került egy többször átalakult, sőt egy ideig be is tiltott zenekar, amely rövid és komolytalan slágerekkel vált a rendszerváltás korának kedvencévé, valamint az Illés feloszlásával létrejött, alkotóműhelyként is működő együttes, amelynek a hetvenes évek legszebb folkos, countrys dalait köszönhetjük.



Cseh Tamás, Komár László, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Beatrice és a Fonográf egy-egy lemezét mutattuk be vasárnap este a Petőfi TOP 50 magyar album sorozatunk hatodik adásában. Az albumokat a jövő héten esténként sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album – 6. adás:


Cseh Tamás / Másik János – Levél nővéremnek (1977)

Komár László – Komár László (1981)

Beatrice – Utálom az egész XX. századot (1991)

Ganxsta Zolee és a Kartel – Jégre teszlek (1997)

Fonográf – FG-4 (1976)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram