Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Hungarian Blues

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Bródy János

BRÓDY JÁNOS – HUNGARIAN BLUES (Hungaroton, 1980)Bródy Tini karrierjét senkinek nem kell bemutatni - az Illés, majd a Fonográf oszlopos tagjaként tett szert országos ismertségre, és nála is csak idő kérdése volt, hogy mikor indítja be a szólókarrierjét. A hetvenes évek második felében Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak készített nagyon sikeres lemezeket, az első saját albumra pedig 1980-ig kellett várni. Ez volt a Hungarian Blues, melynek kissé megtévesztő a címe, ugyanis csak magyar nyelvű szövegeket tartalmaz, valamint a daloknak nem túl sok közük van a blueshoz.


Igazi szöveg-központú számokat hallunk, sokszor kétértelmű kontextusban - a Személyi igazolványról a mai napig nehéz eldönteni, hogy komolyan gondolta-e a szerző. A Földvár felé félúton című darabot minden bizonnyal megtörtént események ihlették, a Kiskacsába sok mindent bele lehet gondolni, amit akkor nem volt szabad kimondani, a címadó szám pedig megint csak egy olyan felvétel, amiről ordít a kétértelműség.


Az 1980-as albumot Bródy János, Nagy István Steve és Bérczesi Róbert társaságában Babucs Kriszta mutatja be október 16-án, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram