Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Cukor

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Heaven Street Seven

HEAVEN STREET SEVEN – CUKOR (Magneoton, 2000)

A Heaven Street Seven pont húsz éve alakult, vagyis akkor, amikor beindult a britpop, mely Szűcs Krisztián és társainak ízlésén elég komoly nyomott hagyott. Az első két album, a Tick Tock No Fear és a Goal még jelentős mértékben az akkor regnáló brit zenekarok (Blur, Oasis, Supergrass, stb.) hatása alatt született, az 1998-as Budapest Dollson viszont egyrészt már magyar szövegek is felbukkantak, másrészt a srácok egyre jobban elkezdtek távolodni a Cool Britanniától.

A 2000-es Cukor albumon aztán már egy egészen más arcát mutatta a zenekar, egyrészt mert ekkorra csatlakozott hozzájuk az azóta neves producer/hangmérnökké vált Takács 'Jappán' Zoltán, másrészt az albumon jelentős mértékben hagyta rajta a keze nyomát a Milkovics-Moldvai kettős a Neóból (Szűcs akkortájt a Neóban is állandó tagnak számított). A sound ekképpen kellően modern és elektronizált lett, de a gitárok se nagyon szorultak a háttérbe, slágerek pedig szerepelnek itt bőven: a bossanovás Sajnálom, az ugrálós Mozdulj! vagy a kereskedelmi rádiókat is meghódító Hol van az a krézi srác? a mai napig kiemelt helyen szerepel a HS7 szettlistájában.



A 2000-es albumot Szűcs Krisztián és Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be november 27-én, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Kolozsvári Szimfonik Live - 2014

Címkék: MR Szimfonikusok, Heaven Street Seven, Irie Maffia, Péterfy Bori

Az MR Szimfonikusok már negyedik alkalommal léptek színpadra a magyar popszakma képviselőivel, ezúttal a Kolozsvári Magyar Napokon, első alkalommal Budapesten kívül. Az est folyamán fellépett Péterfy Bori, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Heaven Street Seven és az Irie Maffia.

A Petőfi Rádió 2010-ben mutatta be Szimfonik nevű programját, egy rockzenekar és egy szimfonikus zenekar találkozását, amelyből egy jól ismert magyar dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg. A Heaven Street Seven Ez a szerelem című dalának szimfonikus változatára minden bizonnyal sokan emlékeztek.

A programot továbbfejlesztették, és a Szimfonik Live nevet kapta. Ahogy a neve is mutatja, itt már minden élőben megy. A Kolozsvári Magyar Napokon adott koncerten a dalokat Megyesi Ádám, Subicz Gábor és Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte. A koncert komolyzenei oldalát képviselő MR Szimfonikus Zenekart Balogh Sándor karmester vezényelte.


További részletek:  www.mediaklikk.hu/szimfoniklive , www.mtva.hu/kozmedianapja



Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram