Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Hiperkarma

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Hiperkarma

HIPERKARMA – HIPERKARMA (Warner-1G, 2000)

A Blabla zenekar megszűnését követően Bérczesi Róbert új zenekart alapított, bár az első Hiperkarma albumon hallható dalok jelentős részét tulajdonképpen még egyedül készítette. A címnélküli debüt, rajta az emblematikus logóval, egy hihetetlenül tehetséges dalszerző munkája, aki talán a legidézhetőbb dalszövegíró Pajor Tamás óta. Ami pedig a zenei részt illeti, sokak szerint Bérczesi lett a magyar Beck, legalábbis a hangzásvilágot tekintve mindenképpen. A szövegek terén Pajor mellett még Lovasi Andrást nevezhetjük előképnek, de a Hiperkarma szerencsére nem lett Kispál-epigon, hiszen rögtön egy egyedi látásmódot és hangulatot tükrözött.

A lemezen sorjáznak a slágerek, a tévéműsorcímet is ihlető Dob+basszus, a Lidocain, a Felejtő, a Zöldpardon egyaránt instant klasszikus lett, és egy komplett generáció fújja kívülről a szövegeit. A három évvel későbbi folytatás, az Amondó ugyancsak remekül sikerült, de aztán Bérczesi élete kisiklott, és egészen az idei évig kellett várni a megtisztulásra: a Konyharegény című, ugyancsak remek album már egy újjászületett dalszerző kája lett.



A 2000-es albumot Bérczesi Robi, Frenk, Soma és Zsombor a Carbovarisból, illetve Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be december 5-én, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Tesséklássék - Hiperkarma!

Címkék: Hiperkarma, ajánló

Senkitöbbet harmadszor: felcsaphatjuk a Konyharegényt!

A Hiperkarma tagjai bizony sosem voltak senkik, ráadásul ma esti koncertjükön mutatják be harmadik albumukat, amit mi egy, az eseményhez méltó Hiperkarma-nappal ünneplünk meg itt a Petőfin.

Mitévők leszünk? Úgy döntöttünk, minden órában lejátszunk nektek két dalt tőlük. Emellett egészen estig óránként többször, többekkel beszélgetünk. 

Mindenki függ valamitől. Vannak, akik a zene megszállottai, mások sokkal inkább a szavak emberei. Az előbbieknek a dob meg a basszus egész nap magáért beszél, pardon, zenél. Az utóbbiak kedvéért pedig Molnár Cecília nyelvésszel szószerint is átvizsgáljuk a Hiperkarma-alkotásokat.

Megkérdezzük az énekest, Bérczesi Robit: mit jelent az, hogy a Hiperkarma "hug 'n' roll" zenét csinál, de az sem felejtő, hogy a ma esti fellépésen a Halott Pénz Marsalkó Dávidja, Szekeres András vagy épp Fluor Tomi is tiszteletét teszi. Így aztán secperc alatt rájuk rontottunk, hogy ők se hagyják mindezt szónélkül.

Felesleges azonban a hosszas blabla, mert úgyis minden hallgatónknak az számít, hogy a Hiperkarma-napot hallgatva mit súgnak bent a szívzörejek.

Akiben mégis kérdőjelek maradtak, amondóak vagyunk: csak hallgassák!

Szenes Laura

 


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram