Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: Petőfi Backstage, Likó Marcell, Vad Fruttik, videó

A Petőfi Backstage csütörtökről csütörtökre az Akvárium Klubban várja mindazokat, akik hosszasabban töltekeznének nagyon zenészeink és más különleges vendégek gondolataival, élményeivel. A munka és suli utáni, lazulós, hol nevettető, hol egészen elmélyülő beszélgetős estéken a Kultúrfitnesz műsorvezetője, Horváth Gergely tartja kezében az eszmecserék fonalát.






Itt van például Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere, akit december első csütörtökén látott vendégül a Backstage, és akivel az egész diskurzus afféle hullámvasúttá vált, ellentétek ellentéteit felsorakoztatva.

A kiindulópont egy könyvismertető gondolata volt, miután az énekes gyerekkora óta falja a könyveket. Az olvasói oldalát megmutató Likó Marci adott némi ízelítőt könyvélményeiről - és aztán másról is. Géczi János, Feldmár András, Grecsó Krisztián írásairól értekezett, s mégis, a társalgás végére valahogy egészen egyedi vonásait is megismerhette a közönség. A színpadhoz és mikrofonhoz szokott frontember nem szégyellte bevallani zavarát, aztán persze igazi, már-már védjegyévé váló humorral kezelte a helyzetet. Kivéve, amikor nem, mert olyankor éppen ellenkezőleg: meglepő őszinteséggel.

Ha valamit megállapíthatott a Backstage hallgatósága, azt biztosan, hogy a zenész nem fél feltárni olyan gondolatokat, érzéseket, múltbéli élményeket, amelyeket mások, talán csak a biztonság kedvéért, de inkább megtartanának maguknak. Marci beszámolója így vált egy kicsit többé puszta okfejtésnél, és lehet, hogy őt is épp ez szabadítja fel. Hiszen, mint mondta egy ízben, „a közönség megvédi”.

Aki a mai, kedd esti Kultúrfitneszben visszahallgatja a beszélgetést, megtudhatja, milyen technika vezérli a Fruttik-frontember dalszövegeit, ha nem a magánhangzók csengése. Megtudhatja azt is, mit váltott ki gyerekkorában a mindig pörgő Marciból az a bölcsesség, mely szerint „csak a buta gyerekek unatkoznak”. Megismerheti az énekes pánikkal küzdő oldalát és a Feldmár András általi okfejtését arról, valójában mi okozza bennünk a pánikot. Hogy mit jelent számára az, amikor egy könyv túrós csuszává válik, hogyan élte meg azon időszakát, amikor jöttek-mentek a lányok az életében. Sőt, az is kiderül, ami talán a legtöbbünkben kelti ellentétek érzését: a Fruttik-vezér összetéveszthetetlen humora és vidámsága mellett miért van, hogy a zenekar valósággal fürdik az érfelvágós dalokban? 

Könnyed és kemény, kacagós és komoly. Ilyesféle beszélgetés született Likó Marcival a Backstage-ben. Néha jóról, néha rosszról, néha nemről, és még arról is, amikor nem foglalkoztatja semmi sem.

Szenes Laura

Petőfi Backstage: Likó Marci Könyvklubja – 2014. december 9., 19 óra, Kultúrfitnesz


  

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram