Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Wondawulf: Wondering mix

Címkék: Petőfi DJ, Wondawulf

Súlyos basszusok és feszes ütemek helyett nyugodtabb, otthonülős hangulatú mixet mutatott be az ünnepekre készülve Kovács Jeromos "Wondawulf”, a Petőfi rezidens DJ-je. A Classic mix folytatása már visszahallgatható a blogban is!



„Már a 60-as évek végén megénekelték, hogy rohan az idő. Azóta inkább fénysebességgel száguld… Néha szükség van arra, hogy az ember leüljön egy órára és egy kicsit eltávolodjon a hétköznapoktól. Elmerengjen, elgondolkozzon, lazítson kicsit. Ez a mix ezt próbálja elősegíteni, elrepít egy távoli, ködös, nyugodt, téli világba” 
– mondja Kovács Jeromos a Wondering névre keresztelt, és a korábbi munkáitól szokatlanul eltérő mixéről. A nyugodtabb, otthonülős, télies hangulatú összeállításban ismert előadók dalai szerepelnek olyan változatokban, amelyeket nem minden nap hall az ember. A Gorillaz, Sam Smith vagy éppen James Blake remixei mellet ugyanakkor sok ismeretlen, érdekes, előremutató zene is felbukkan a mixben.

Tracklist


Pain, Stress 1 Work

Zuper - Blue Eye Stone

Headphone Activist - Shy

Soundpalette - Questions

Disclosure, Sam Smith - Latch (K Millz Smooth's Out Mix)

Luster, Aywy - Telescope Thieves

Diversa - Please Don't Hurt Yourself

Anex - Heartbeat

Mala - Noche Suenos

James Blake - Lindisfarne (Azedia Reimx)

Elbow - Mirrorball

Wiz Khalifa - We Dem Boyz (Louis Futon Remix)

Haywyre & Galimantias - Voice Of Reason

CMCS, Lucid - Wake Up Call

Sir Sly - You Haunt Me (Saysauce Edition)

Blissfall - Lights All Aglow

Haywyre - Dichotomy (Soft Mix)

Mazego, Vitesse - Lost tonight

Atticus Beats, Woodes - Decisions

Nosaj Thing - Aquarium

Hundred Waters - Boreal

Gorillaz - Clint Eastwood (Unlike Pluto Remix)


Hozzászólnál? Itt lehet!

Wondawulf: Classic Mix

Címkék: Petőfi DJ, Wondawulf, Classic mix, podcast

Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens DJ-je a klasszikus zene és a mai modern elektronikus zene találkozását tetten érő, exkluzív mixet készített, amelyet alig néhány hete mutattunk be a Petőfi Rádióban. Érdemes most visszahallgatni, hiszen Wondering mix néven holnap este érkezik a télies folytatás!



Bár távoli műfajokról van szó, a klasszikus zene mégis hatással van a kortárs elektronikus tánczenére – állítja Kovács Jeromos, a Petőfi rezidens DJ-je. És most ne elsősorban a népszerű komolyzenei darabokat show-műsorszerűen színpadra állító előadók repertoárjára gondoljunk. A klasszikus zenei dallamokat, formákat, fordulatokat és mintázatokat a legnépszerűbb DJ-k és producerek is előszeretettel alkalmazzák mixeikben, még ha néha nem is könnyű felfedezni ezeket az utalásokat.

DJ Wondawulf hosszú heteket töltött azzal, hogy felkutassa a klasszikus zene és a kortárs elektronikus tánczene találkozásának legizgalmasabb példáit – ezekből állította össze a Petőfi Rádióban nemrég bemutatott Classic Mixet. A válogatásba trap, twerk, dubstep, drum&bass és hiphop darabok is bekerültek. Egyes zenei részek, mint például Mozart Kis éji zenéje, egyértelműen utalnak klasszikus zenei művekre, máshol inkább absztrakt módon jelenik meg a klasszikus hatás.

Wondawulf mixében ismert és népszerű popdalok részletei is elhangzanak, így figyelmesen hallgatva az is kiderül, hogyan szól John Newman hárfával, vagy éppen Avicii csemballóval!


Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi DJ: Dublic - 09.20.14

Címkék: Petőfi DJ, Dublic

Petőfi DJ: Mira Joo - 09.18.14

Címkék: Petőfi DJ, Mira Joo

Petőfi DJ: Ster - 09.17.14

Címkék: Petőfi DJ, Ster


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 

Ster elektronikus zenei pályafutása több mint 10 éves múltra tekint vissza. 2003-ban a breakbeat őrület indította el a budapesti éjszakában, majd ezt követték az olyan "egyenesebb" stílusok, mint az electro, techno vagy deep/tech/progressive house, de a dubstep/drumstep és a drum & bass energikus világa sem maradt ki a zenei arzenálból. 2-3 éve már az itthon még frissebb stílusok, például a trap, a twerk, a midtempo vagy akár a moombahton foglalkoztatják legjobban, de örömmel szemléli azt is, ahogyan a breakbeat visszatér.

A széles zenei spektrum a DJ fellépések terén is változatos lehetőségeket hozott. Az elmúlt évek során Ster olyan nevekkel zenélhetett egy színpadon, mint Knife Party, Stanton Warriors, Krafty Kuts, Freestylers, Modestep, Pegboard Nerds, Dirtyloud, Xilent, Gemini, BAR9, FuntCase, Cookie Monsta, Genetix, Document One, Ed Solo, Meat Katie, Zodiac Cartel, High Rankin, Drumattic Twins, Soul Of Man, Slyde, Featurecast, Gramophonedzie vagy éppen Parov Stelar. A hazai klubok és party-sorozatok mellett a Balaton Soundon és a Szigeten, valamint a Több Technót a Parlamentbe eseményein, illetve Franciaországban, Ausztriában és Szlovákiában is fellépett már meghívott vendégként.

Az új stílusok térhódításán felbuzdulva 2012 őszén Ster megalapította a magyar trap zenei közösséget, az It's A Trap-et, melynek célja, hogy nemzetközi szinten terjessze a kapcsolódó műfajokban tevékenykedő kortárs magyar producereket és DJ-ket. A teszt-jellegű kezdeményezés minden elképzelését felülmúlta: alig több mint másfél év alatt már közel 6 000 rajongó és több mint 70 000 Soundcloud lejátszás népszerűsíti a hazai tehetségeket világszerte.

Ster jelenleg a FeelGood bulik rendszeres fellépője, illetve Ackbar alteregója alatt az It’s A Trap közösség feje.

facebook.com/gabrielster

soundcloud.com/gabrielster 

bit.ly/Ster-DJ-dates

IT'S A TRAP

facebook.com/traphungary

soundcloud.com/traphungary



A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: Adam Dolph - 09.15.14

Címkék: Petőfi DJ, Adam Dolph


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!
 

Adam Dolph kis hazánk nagy zeneimádója, aki 2009-ben kezdett Dj-zni, miután egy bulin megszerezte első vinyl-jét, Dj Vadim U Can't Lurn Imaginashun lemezét, ami sorsfordító hatással volt rá.

Miután elmerült az elektronikus zenék, lemezek világában, 5 évvel ezelőtt elindította saját rádióműsorát, Bling Bling néven. A műsor keretein belül lehetősége adódott sok gyakorlásra és több magyar dj-t is vendégül látni.

2012-ben egy rádióműsorba hívták zenélni, a Ninjabreakz alapító tagjai elé, a szett után rövid időn belül felkérést kapott, hogy az A38 Hajón Deekline előtt játsszon.

A debütáló szett után a rezidens tagja lett a ninjáknak, számos nemzetközi és hazai vendég előtt játszhatott, mint pl. Krafty Kuts, Stanton Warriors, Plump DJs, A-Skillz, Adam Freeland, Ed Solo, JFB, High Rankin, Pegboard Nerds, Lady Waks, Pixel Fist, Stickybuds, Marten Horger, Dancefloor Outlaws, Hedflux, Ludmilla, Anima Sound System, JumoDaddy, Kid Panel.

Adam mixei széles és változatos zenei skálán mozognak, olyan stílusokból merítve, mint a breakbeat, electro-house, dubstep, trap, midtempo, drum & bass és twerk.

facebook.com/djadamdolph




A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: Chris.SU - 09.13.14

Címkék: Petőfi DJ, Chris.SU, podcast

Petőfi DJ: Yvel & Tristan - 09.08.14

Címkék: Petőfi DJ, Yvel & Tristan, podcast

Petőfi DJ: Kovary - 09.02.14

Címkék: Petőfi DJ, Kovary, podcast

Petőfi DJ: Sikztah - 06.14.14

Címkék: Petőfi DJ, Sikztah, podcast


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 


Sikztah a hazai e-zenei szcéna egyik kedvelt alakja, promoter, DJ és producer. Nevéhez fűződik az ország egyik méltán elismert klubsorozata, a The Etiket, illetve évek óta a nyár első hírnökeként a DumDum fesztivál valamint több koncertsorozat is szülővárosában, Győrben.

Különleges szelektor, akinek szettjeit az előremutatás, egyediség és sajátos szabadság jellemzi, bátran kalandozik a stílusok között akár egy szetten belül is. Nem meglepő tőle sem a sötétebb hangzású techno, sem a tört ütemek, az őt hallgatók egy dologban biztosak lehetnek: sosem fognak unatkozni!

sikztah.com

soundcloud.com/sikztah

mixcloud.com/sikztah

residentadvisor.net/dj/sikztah

theetiket.hu

dumdum.hu



A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: JumoDaddy - 06.12.14

Címkék: Petőfi DJ, JumoDaddy, podcast


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 



soundcloud.com/jumodaddy

facebook.com/JumoDaddy

instagram.com/jumodaddy

soundcloud.com/iriemaffia

JumoDaddy, az Irie Maffia és Kelemen Kabátban zenekarok billentyűs-dalszerzőjeként ismert Horváth Gáspár elektronikus zenei alteregója. Több mint tíz éves rutinnal a háta mögött az ország egyik legsokoldalúbb dj-producere, aki stiláris kötöttségek nélkül mozog az basszus zene, a trópusok ritmusai és a legújabb EDM mozgalom zenei világa között.

Dj karrierje a Love Alliance, az ország első és legminőségibb reggae-dancehall soundsystemében kezdődött. Az Irie Maffiából ismert producertársával, Élő Mártonnal (Dermot, ELO) kilenc éven át volt az Irie Maffia Soundsystem állandó lemezlovasa. Az elmúlt években gyakran bukkant fel Dj Palotai és a Dublic ikerpár mellett, többször játszott a legendás Rewind bulikon, a Future Music klubest rendszeres vendége, 2012 óta pedig barátjával, Kovács Jeromossal (Wondawulf) az ország egyik legprogresszívebb basszus zenei klubestjét hozta létre Moombah! majd Univercity (UVCT) néven.

Első önálló EP-je - rajta a hazai underground klubokban slágerként ismert Cobra Dance című számmal - 2012-ben az amerikai glitch-hop közösség egyik legkiemelkedőbb kiadójánál, Simplify Recordingsnál jelent meg.

Produceri karrierje a Beatporton meghirdetett Zomboy feat. Lady Chann - Here To Stay remixverseny megnyerésével indult. A nyertes remix a legelőremutatóbb electro-house kiadó, a No Tomorrow Recordings gondozásában jelent meg.

Számos hazai (pl. Brains) és nemzetközi (pl. Kairo Kingdom) előadónak készített remixei, más ingyenesen letölthető szerzeményei rendre a Beatport top tízes glitch-hop chartjába kerültek. Krafty Kutsnak készített remixét Skream & Benga mutatta be először a BBC Radio 1-en, valamint a remix az éves hivatalos Major Lazer mixtape-re is felkerült.

2013 karácsonyán a David Heartbreaknek készített remixe, az Acid Youths Skrillex kiadójának, OWSLA/Nest nevű előfizetéses blogján jelent meg.

JumoDaddy 2014 februárjában két ingyenesen letölthető számot jelentet meg. A Me & You a felső kategóriás Los Angeles-i Play Me Records kiadványaként érhető el ingyenesen. 

Az Inner City Love pedig a David Heartbreak által összeállított Love Movement című válogatáslemezen jelent meg.

2014 április közepén JumoDaddy The Monster című remixe (az azonos nevű előadótól) megdöntötte eddigi streaming rekordjait. A Simplify Recordings kiadónál megjelent twerk-hiphop szám az EDM.com Soundcloud channeljén kapott premiert, és itt közel egy hónap alatt száznyolcvanezren játszották le azt. A remix a Beatporton is jól szerepelt, és a Gltich Hop chart tizenegyedik helyéig jutott fel.

JumoDaddy legutóbbi szerzeményei, egy két részes EP első feleként jelentek meg szintén a Play Me Records kiadásában. A Four Horses EP Black Horse című száma egy hét alatt a Beatport Glitch Hop chartjának top tízes listáján landolt, jelenleg a hatodik helyen áll (2014 május 24.).



A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: Beta - 06.09.14

Címkék: Petőfi DJ, Beta, podcast



Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!
 

Zvezda Beta rutinos belvárosi tánczenei szelektor. Általános progresszív zenei szemlélet, monoton változatosság, anti trend irányok, analóg elektronika, új hangzások keresése - talán így jellemezhető leginkább egy Beta dj szett, épp ezért nem is áll jól neki a rövidebb játékidő. Dj Nagával közös House2House estjük is ebben a szellemben, két előadó több órás, egész éjszakás zenei kalauzolása. Bár Beta jelen volt és tevékenykedett a pesti elektronikus zenei élet kialakulásánál (Stella Garden és E-Play rezidencia, BPM), az ismertséget csak később, a Naga & Beta projekt hozta meg. Csatlakozott az akkor már igen sikeres Ablak A Dubra estekhez. Évek óta készítője a Tilos Rádió AAD műsorának. Egyik megálmodója és évekig rezidense volt a Mono klubnak. A kezdetektől aktív közreműködője a Hairy csapatnak, mely igen tehetséges zenészeket gyűjt egybe ma is.

facebook.com/zvezda.beta

facebook.com/hairyrecords




A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: Beatman and Ludmilla - 05.31.14

Címkék: Petőfi DJ, Beatman and Ludmilla, podcast


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!
 

Kevés olyan DJ van az országban, aki mindig jó bulit csinál: függetlenül attól, hogy egy konyhában zenél két bakeliten egy spontán házibulin vagy egy hatalmas arénában, több ezer ember előtt, a hangulat mindig remek lesz. Valószínűleg már kitaláltátok, hogy Ludmilláról beszélünk. Szettjeiben főképp a breakbeat, breaks és electro számok szoktak nagyobb szerepet kapni, de ezt nem is kell túlragoznunk, valószínűleg nincs olyan köztetek, aki nem hallotta még zenélni.

Ha pedig mégis lenne, akkor itt a remek alkalom, hogy bepótoljátok és megismerkedjetek hazánk azon kevés dj-inek egyikével, aki külföldön is egyre nagyobb sikereket ér el.

A lemezjátszók mellett a stúdióban is otthonosan mozog Ludmilla, hiszen Beatmannel közös kiadójuk is van, az Ayra Recordings, amit a breaks rajongóinak szintén nem kell bemutatni.

A Beatporton is számos listavezető megjelenést tudhatnak magukénak (ilyen például a Hyper – The End, vagy Paul Oakenfold – Tokyo című számához készített remixük), de a Breakspollon bezsebelték már az év legjobb kiadójának, legjobb remixének és legjobb számának járó díjat is.

DJ-ként Ludmilla a környező országokat is bejárta, miközben olyan nevek mellett lépett fel egy színpadon, mint Skrillex, Jody Wisternoff, Adam Freeland, Alex Metric, Hyper, Pendulum, Stanton Warriors, Goldie, Plump DJs, Noisia, Elite Force, Evil Nine, Rennie Pilgrem, Krafty Kuts, Future Funk Squad, Lee Coombs, John B, The Freestylers, EZ Rollers, Deekline, Koma and Bones, Aquasky, Santos, Madox, Meat Katie, Lady Waks, Round Table Knights, DJ Icon, Utah Saints, Backdraft, Blim, Lady Waks.

Hivatalos weboldal

Original / Remix / Mix works of Beatman and Ludmilla

DJ / Gig Videos of Ludmilla

facebook.com/beatmanandludmilla

twitter.com/beatmanludmilla

Ayra Recordings a Beatporton

Díjak és elismerések: bővebben itt

 



A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: B’Andre - 05.29.14

Címkék: Petőfi DJ, B’Andre, podcast

Petőfi DJ: Klokk - 05.25.14

Címkék: Petőfi DJ, Klokk, podcast

Petőfi DJ: Zera - 05.24.14

Címkék: Petőfi DJ, Zera, podcast

Petőfi DJ: Jay Lumen - 05.23.14

Címkék: Petőfi DJ, Jay Lumen, podcast

Petőfi DJ: Ster - 05.21.14

Címkék: Petőfi DJ, Ster, podcast

Petőfi DJ: Yvel & Tristan - 05.19.14

Címkék: Petőfi DJ, Yvel & Tristan, podcast

Petőfi DJ: Dublic - 05.17.14

Címkék: Petőfi DJ, Dublic, podcast

Petőfi DJ: Shizuka - 05.20.14

Címkék: Petőfi DJ, Shizuka, podcast

Petőfi DJ: Bergi - 05.18.14

Címkék: Petőfi DJ, Bergi, podcast

Petőfi DJ: JumoDaddy - 05.08.14

Címkék: Petőfi DJ, JumoDaddy, podcast

Petőfi DJ: Wondawulf - 05.15.14

Címkék: Petőfi DJ, Wondawulf, podcast

Petőfi DJ: Elo - 05.11.14

Címkék: Petőfi DJ, Elo, podcast

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram