Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Piramis

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Piramis

PIRAMIS – PIRAMIS (Hungaroton-Pepita, 1977)

A kezdetek kezdetén még instrumentális zenekarként indult a Piramis, de miután Révész Sándor kivált a Generálból és beszállt Som Lajosékhoz, már természetesen éneklős dalokra váltottak. Amíg nyugaton ekkoriban történt a nagy punk robbanás, addig a Piramis a hard rockhoz, elsősorban a Led Zeppelinhez (Révész orgánuma) és a Deep Purple-höz (orgonahangzás) nyúlt vissza. Helyesen tették, mert az együttes bemutatkozó albuma rögtön hatalmas kritikai- és közönségsiker lett.

A Szabadnak születtem kiváló nyitány, a Ha volna két életem című ballada pedig az egyik legnépszerűbb dal lett a Piramis életműben. Természetesen vannak még itt emlékezetes darabok, például a tízperces nyújtott instrumentális prog-szörnyeteg, A fénylő piramisok árnyékában, a Who-féle Won't Get Fooled Again hangulatából táncdallá változó Ki tudja, hol van vagy A becsület című hard rock himnusz. Az album megjelenését követően a Piramis az ország legnépszerűbb zenekara lett, egy olyan frontemberrel, akiért megőrültek a lányok, és aki hamarosan "ezredesnek" vallhatta magát.



Az 1977-es albumot Köves Miklós, Závodi János, Kardos Horváth János, illetve Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be december 3-án, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram