Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Ékszerelmére

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Quimby

QUIMBY – ÉKSZERELMÉRE (Universal, 1999)

A Dunaújvárosból induló, és eleinte még angol számokat író Quimby szép lassan és albumról albumra javulva tett szert országos ismertségre. Az 1997-es Diligramm már éreztette, hogy nagy dolgok vannak születőben, a két évvel későbbi Ékszerelmére albumot pedig már egy ereje teljében lévő zenekar adta ki. Kérdés, hogy mennyire más lett volna ez az album, ha Varga Líviusz nem hagyja el az eredeti demószalagokat egy villamoson, de ez ma már teljesen lényegtelen.

A Tom Waits és Nick Cave nyomdokain haladó zenészek dalai ezen a lemezen már kellőképp kiforrottak és letisztultak, nem vonakodnak bevonni némi elektronikát sem, Kiss Tibor frontember szövegíróként pedig ekkorra emelkedett a legnagyobbak közé. Az Androididő, a Halleluja, a Libidó, az Olé és az Unom ennek a lemeznek a csúcsdalai, ami pedig külön öröm, hogy a perkás Líviusz is remek énekteljesítményt nyújt. A zenészek 2002 végétől, a Káosz amigos albumot követően Tibi személyes problémái miatt kétéves kényszerpihenőt tartottak, viszont miután visszatértek, az ország legnépszerűbb zenekarává váltak.



Az 1999-es albumot Kiss Tibi és Balanyi Szilárd, illetve Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be december 2-án, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram