Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Tudományos Fantasztikus Pop

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Supernem

SUPERNEM – TUDOMÁNYOS FANTASZTIKUS POP (1G Records, 2011)

A hiperaktív Supernem-frontember, Papp Szabi a kétezres évek végén kezdett el vendégeskedni a Soerii & Poolek koncertjein, és ez a kapocs vezetett ahhoz, hogy az amúgy a HS7-ben is zenélő Takács Zoltán Jappán lett a negyedik Supernem-album, a Tudományos Fantasztikus Pop producere. Mindez egybeesett azzal, hogy a zenekar trióból éppen négytagúvá duzzadt, ugyanis az ex-Publo Hunnys (és szintén Soerii-közreműködő) Kubányi Bálint beszállt hozzájuk szintetizátoron.


A végeredmény egy 28 perces minialbum lett, a korábbiakhoz képest valamelyest kevésbé punkos power-dalokkal, melyeknek köszönhetően az együttes - fennállása során első alkalommal - még a Mahasz listára is felkapaszkodott. A lemezen egy pillanatnyi megállás sincs, a fesztiválokon és a klubkoncerteken pedig rengetegen üvöltik velük együtt olyan bombaslágereik szövegét, mint a Hova megy, ki?, a Viszlát, szevasz vagy az Irány a moziba be.


A 2011-as albumot Papp Szabi, Deniz, Paczolay Andris és Barabás Gergő (Headbengs), valamint Nagy István Steve társaságában Babucs Kriszta mutatja be október 7-én, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Alvin és a Supernem meg egy klip

Címkék: koncertajánló, Alvin és a Mókusok, Supernem

Mindent felforgató közös turnéra indul két klub- és fesztiválkedvenc zenekar, az Alvin és a Mókusok és a Supernem. Az első koncert szeptemberben, Budapesten a Parkban, vidéki állomások novemberben.



Az ugrálós és szellemes rockzene kedvelőinek két kedvenc zenekara szeptember 21-én lép fel a Budapest Parkban - pontosan hét évvel legutóbbi közös fellépésük után -, aztán jönnek a további közös állomások: november 8-án a győri Bridge, november 9-én a zalaegerszegi Keresztúry ÁMK, november 15-én Szombathely és a Mozi, november 16-án Székesfehérvár és a Fezen klub, majd zárásként december 7-én a megújult veszprémi Expresszó.

„Nyíregyháziak lévén, Szabival gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Mindketten csináltunk béna zenekarokat a jelenlegi bandáink előtt, melyeken  jókat mosolygunk mai fejjel! Eltelt százezer év és most egy színpadon állva forgatjuk fel Magyarországot az őszi túránk keretein belül!” - üzeni a közönségnek a szeptember 9-én egyébként a Paraszt című új klippel jelentkező Alvin és a Mókusok névadó frontembere, Alvin, míg Papp Szabi, a Supernem frontembere ugyancsak lelkes: „Alvin már 20 évvel ezelőtt is ugyanezt tolta, mint most - így lettek ők Magyarország egyik kultzenekara. Mikor elkezdtük a Supernemet, mindig nagy figyelmet és törődést kaptunk tőlük. Rég a levegőben volt már ez a közös ramazuri, közös nyíregyházi múltunkat is tekintve...szerintem a közönség nagyon bírni fogja a dolgot. Találkozunk ott!”


Az új Alvin-klip itt látható, a turné részleteiről pedig bővebben a Petőfi Rádió honlapján olvashattok!

 



Kommentálnád? Itt lehet!



Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram