Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sziget 2014 - ötödik nap

Címkék: Sziget 2014, napló

Már délben érezhető volt a fesztivál végének közeledte, a belvárosban is lehetett látni bőröndöket és csomagokat hurcoló fiatalokat csuklójukon Sziget-karszalaggal. De persze a tegnapi estére még mindenki összejött egy utolsó közös bulizásra, hiszen fellépett többek közt Calvin Harris és tűzijátéka, a The Kooks, az idén hét év után visszatérő Outkast vagy az ugyan csak hosszú idő után az idei évben új albummal jelentkező La Roux is.

Szabó Tamás a Szigeten: Elveszem ezt a nőt!

Címkék: Sziget 2014, Szabó Tamás, Babucs Kriszta

Babucs Kriszta mesélt nemrég egy évekkel ezelőtti, emlékezetes találkozásról Szabó Tamással a Szigeten. Annyit előre elárulhatunk: a hétvégén felelevenítették az oltári bulit! 



Kommentálnád? Itt lehet!

Sziget 2014 - negyedik nap

Címkék: Sziget 2014, napló

A sártenger már majdnem megszilárdult, a tegnapi napra kilátogató Korn-fanatikusok zöme hazafelé vette az irányt, kezdődhetett az idei Sziget hétvégi programsorozata, ismét jobbnál jobb fellépőkkel. Eljött természetesen a Prodigy (nélkülük nem is tartják meg a fesztivált), de felléptek tehetséges feltörekvő előadók is, mint például a Wild Beasts, Jagwar Ma vagy a teltházas A38 sátorban koncertező Crystal Fighters. A magyar szigetelők az esti Prodigy-show mellett még a londoni Bombay Bicycle Club délutáni fellépésén voltak jelen nagyobb számmal az egyébként elég laza szombati koncertkínálatból.

Címkék: Sziget 2014, Babucs Kriszta

Énekszóval esőt fakaszt, tánccal szelídíti a vadállatokat, és szeretettel csodálja a föld porában fetrengőket - ilyen éteri jelenség a talpig rózsaszín fesztivál-felszerelésbe öltözött Babucs Kriszta. Ezúttal őt kísértük el a Szigetre!



Kommentálnád? Itt lehet!

Sziget 2014 - harmadik nap

Címkék: Sziget 2014, napló

A legtöbb ember szerint a szerdai és a csütörtöki nap volt a leghúzósabb az idei Szigeten, a tegnap esti programon többek szerint azért voltak mégis viszonylag sokan, mert nyakunkon a hétvége. A line-up tehát nem volt annyira húzós mint az előző napokon, így végre én is egy kicsit körül tudtam nézni a fesztiválon: kiderítettem például milyen előnyökkel járhat, hogy magyar állampolgárként az anyanyelvemen tudok kommunikálni a kint lévő dolgozókkal, akik legtöbbször örömmel vették, hogy végre valakivel ők is szabadon beszélgethetnek. Természetesen a zene a tegnapi napon sem maradhatott ki ottlétem során, élőben elcsíptem a pénteki fellépők közül a Palma Violets-t, a Manic Street Preachers-t, Kelis-t, a Klaxons-t, sőt még egy Kispál-feldolgozásokat játszó tribute-bandát is.

Sziget 2014 - második nap

Címkék: Sziget 2014, napló

Az előrejelzések szerint viszontagságos időjárás ellenére is teltházas lett a Sziget második napja, miután a 45 ezer eladott bérlet mellett a 25 ezer napijegyet is elvitték. Legtöbben Macklemore & Ryan Lewis fellépésére voltak kíváncsiak, de hatalmas tömegeket vonzott a koraeste koncertező Bastille is. Én az említett két előadó mellett még Lily Allen show-jára látogattam el a tegnapi nap folyamán, és nem döntöttem rosszul: három különleges egyéniséget ismertem meg a három koncerten, akik a sztárság ellenére is kiválóan tudtak közvetlen kapcsolatot kialakítani rajongóikkal.

Buda Marci a Szigeten: Majd kitalálom magam!

Címkék: Sziget 2014, Buda Marci, videoriport

Találós kérdés: miről nosztalgiázik Buda Marci az első idei fesztiválon, ahova végre szórakozni ment?
Bizony ám, hogy milyen jó volt itt dolgozni!

De mi így szeretjük, és becsüljétek meg ti is, hiszen, mint kiderült, ha minden kötél szakad, lehetne még akár szájharmonika-művész is a Petőfi Színpadon! Állandó online árnyéka, Kovács Peti ezúttal a Sziget Fesztiválra kísérte el a Skrillex-rajongó Buda Marcit - tartsatok ti is velük!


Kommentálnád? Itt lehet!

Sziget 2014 - első nap

Címkék: Sziget 2014, napló

Mindenekelőtt le kell szögeznem valamit: ennek a fesztiválnak kiváló közönsége van. A tegnapi nap folyamán öt profi előadó koncertjére jutottam el és mindegyik alkalommal érezhetően jelen volt a lelkes publikum, amin a színpadon állók is nem egyszer meglepődtek. Talán másra számítottak? Nem gondolták, hogy ilyen messze a zenei fesztiválokban élen járó Egyesült Királyságtól is lehet az ottaniakhoz hasonló fesztiválőrültekkel találkozni? Nos, ezt mindenki válaszolja meg maga, én egy dologban vagyok biztos: a tegnapi nap fellépői az én elvárásaimnak teljes mértékben megfeleltek.

Sziget 2014 - Nulladik nap

Címkék: Sziget 2014, élmény, napló

Nekem a nulladik volt az első. Igen, valóban így történt, miután tegnap jutottam ki először az idei Szigetre. A line-upot látva nehéz lenne elképzelni, hogy ne kapjunk el mindennap legalább egy olyan koncertet, amire azt mondhatnánk, "megérte kinézni" - nos, a tegnapi napon biztosan megérte.


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram