Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: Angel Haze, interjú

Ha azt mondjuk, hogy Raeen Roes Wilson, akkor nagyon kevesen kapják fel a fejüket, az Angel Haze művésznév viszont már sokkal komolyabb hívószó. A 23 éves rapper-énekesnővel az idei Szigeten beszélgettünk többek között Detroitról, a 22 Jump Streetről és Alec Baldwin zenei ízléséről.

Petőfi Rádió: Detroitból származol. Detroiti zenéken is nőttél fel?


Angel Haze: Nem, és nem is igazán Detroitban nőttem fel, kilencéves koromig laktam csak ott. Igazából mindenféle kultúrán nőttem fel. Sokféle zenét hallgattam különböző helyeken: Kaliforniában, New Yorkban, Georgiában, Észak-Karolinában. Nagyon sokféle zenével megismerkedtem. Nem is nagyon tudom, melyik híres zenész jött Detroitból, leszámítva magamat, meg Big Seant és Mike Posnert. Tényleg nem ismerek mást, haha!


PR: A honlapodon van egy bejegyzés, ahol azt írod, hogy egy éve teljesen elveszítetted az akaraterődet és az életkedvedet. Mi volt ennek az oka, és hogyan sikerült visszanyerned?


AH: Egy csomó személyes dolog okozta, amiről nem esik szó a médiában. Sok csatán mentem keresztül – a lemezkiadóval, a családommal... A tavalyi év nagyon sokat kivett belőlem: dolgoztam az albumon, próbáltam helytállni. Nagyon vacakul éreztem magam a bőrömben. Ami aztán mindent megváltoztatott, az a Glastonbury fesztivál volt. A Pyramid Stage-en léptem fel (az ottani nagyszínpad – a szerk.). Őrületes élmény volt, mert akkor még nem jött ki a lemezem, még rádiós kislemezem sem volt. És mégis működött a dolog, a rajongóimtól rengeteg szeretetet kaptam. Imádtam, és nem volt bennem semmilyen depresszív érzés, mert nagyon pozitív élményben részesültem.


PR: Az albumod egyik dala a Deep Sea Diver címre hallgat. Te is szoktál búvárkodni?


AH: Dehogy, nem is tudok úszni, haha! Soha nem tudnék búvárkodni, kivéve, ha ott lenne velem egy profi oktató. Úgy kipróbálnám.


PR: Az Angel & Airwaves című számodnak van köze az Angels & Airwaves zenekarhoz?


AH: Nagyon tetszik a nevük, úgyhogy lenyúltam a dalomhoz. A nevükön kívül viszont nincs más kapcsolat, a zenéjük például egyáltalán nem hatott rá. Nem szoktam őket hallgatni, a nevük viszont nagyon bejön. Menő. Tudom, hogy pár napja itt volt a Blink-182. Szerintem Tom DeLonge nem is tud az én dalomról.


PR: És az Echelonnak van bármi köze a Thirty Seconds To Mars-hoz?


AH: Nincs. Amikor azt a számot csináltam, még nem is hallottam a Thirty Seconds To Mars-ról. Aztán tudomást szereztem róluk kábé akkor, amikor az én számom megjelent, és csak néztem, hogy ez meg mi?


PR: Nemrég azt írtad ki a Twitterre, hogy ezek az utolsó bulijaid rapperként. Ezután már csak énekelni fogsz?


AH: Igen! Lesz még ez a bulim, meg még egy Svédországban, a Solid Soundon, és aztán rapperként végleg bedobom a törülközőt. Egy ideje már dolgozom egy projekten, ha éppen otthon vagyok, és abban csak énekelek. Valószínűleg már soha nem fogok ugyanilyen bulikat csinálni.


PR: Hogy kerültél fel a 22 Jump Street című film soundtrackjére?


AH: Egyszerűen csak felkértek. Telefonáltak, és mondták, hogy énekelnem kéne a főcímdalban. Mondtam, hogy miért ne? Az első részt nem láttam, úgyhogy ott volt velem valaki, aki felvilágosított az egészről. Szerencsére nem akadtak ki, hogy nem láttam az elsőt. Elmondtak nekem egy pár dolgot, hogy segítsenek a dalszerzésben. Szerencsére működött a dolog, meg tudtam csinálni, szóval jó kis buli volt. Egyáltalán nem volt nehéz meló. Egy nap alatt megcsináltam. A második részt aztán megnéztem, és szerintem nagyon vicces lett. Ott voltam a premieren. Találkoztam a színészekkel is, de Jonah Hillt már korábbról is ismertem. Jó volt egy helyen látni őket.


PR: Melyik Alec Baldwin kedvenc Angel Haze dala? (Angel Haze Alec Baldwin lányával, Ireland Baldwinnal randizik – a szerk.)


AH: Nem tudom. Ő azt szereti, ha énekelek. Meg kéne kérdeznem erről, mert még soha nem gondolkoztam ezen. Érdekes kérdés, rá fogok kérdezni nála, haha!


PR: És melyik a te kedvenc Alec Baldwin filmed?


AH: Hajjaj! Olyan sok van...! Ő az egyik kedvenc színészem, nagyon vicces csávó. Nagyon szeretem a tévés munkáit, például a Stúdiót. A mozifilmjei közül pedig a Beetlejuice-t mondanám. A legelső Alec Baldwin film a legjobb. Akkor még nagyon fiatal volt.


PR: Láttam egy másik tweetet, amiben egy nagyon kedves magyar lánynak mondtál köszönetet.


AH: A reptéren találkoztam egy nagyon kedves magyar lánnyal, aki tippeket adott, hogy mit nézzek meg a városban. Az ilyen apróságok bearanyozzák a napom, mert elég kemény hetem volt, rengeteget repültem, és már herótom van tőle. Ő viszont nagyon jó fej volt.


PR: Mi volt az eddigi legnagyobb Spinal Tap pillanatod?


AH:
Az én Spinal Tap pillanatom a Roskilde fesztiválon jött el. Felléptünk headlinerként, és valami nem stimmelt a technikával. A zenekarom meg én mást kezdtünk el hallani a fülesünkben, ráadásul nekem tönkrement a monitorom. Kettő óra helyett végül hajnali négykor tudtunk elkezdeni játszani. Nem működött a cucc, úgyhogy addig nem léphettünk a színpadra. Végül mindenki hallott minden hangsávot, tiszta káosz volt. De aztán mégis az lett életünk egyik legjobb bulija.


Szöveg: Steve-O




Hozzászólnál? Itt lehet!

Címkék: The Asteroids Galaxy Tour, interjú

Újra hazánkban járt a népszerű dán popzenekar, a The Asteroids Galaxy Tour! Már több fesztiválunkon sikeresen szórakoztatták a közönséget, elég csak a Balaton Sound fesztiválra vagy a debreceni Campus Fesztiválra gondolunk. Ezúttal hétfőn este, a budapesti Dürer Kertben léptek a színpadra. A csapat karrierje nem éppen mindennapi módon indult, mivel az első demójuk után fel is figyelt rájuk Amy Winehouse menedzsmentje, s nyomban fel is kérték őket az énekesnő egyik koppenhágai koncertjének elő-zenekaraként! Ezután az Apple is az ő dalukat (Around The World) választotta ki az egyik új termékük aláfestő zenéjének, és innentől már nem volt megállás! A Petőfi Rádió a bzdapesti koncert előtt Mette Lindberg énekesnővel készített interjút.

Foals: „Akár holnap visszavonulhatnék”

Címkék: Foals, interjú

Első alkalommal lépett fel Magyarországon a Foals, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb brit gitárzenekara. A görög származású frontemberrel, Yannis Philippakisszal a koncertet követően beszélgettünk a foci vb-ről, a Red Hot Chili Peppersről, a Rolling Stonesról és hangszerekként használt csontokról.


Címkék: interjú, Alle Farben

Magyarországon járt nemrég Alle Farben, és rövid ittléte alatt egy budapesti szórakozóhelyen is zenélt. A német DJ, eredeti nevén Frans Zimmer 1985-ben született Berlinben, napjainkban pedig már a világ számos pontján ismerik zenéjét. Sokaknak elsőként a She Moves című dal kapcsán ugorhat be a neve, amelyben Graham Candy is közreműködött, és eddig több mint 10 millióan látták világszerte.

Címkék: Placebo, interjú

A Placebo visszatérő vendége a Sziget fesztiválnak, és mindig nagy sikerrel lép fel nálunk. A gyakori látogatás ellenére interjút eddig nem nagyon adtak, most viszont végre összejött a beszélgetés - a halmozottan nemzetközi trió részéről a langaléta svéd basszusgitáros, Stefan Olsdal válaszolt kérdéseinkre.

Címkék: The Big Pink, interjú

Az idei Szigetre már úgy jutott el az elektronikus alapú gitárzenében utazó The Big Pink, hogy a zenekar egyik alapítója, Milo Cordell a tavasz folyamán kiszállt. A másik alapember, Robbie Furze mesélt nekünk a szakítás okairól, és még sok minden másról is.

Címkék: interjú, Imagine Dragons

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb pop-rockzenekara, az Imagine Dragons ellátogatott az idei Szigetre, és a nyitónap egyik legemlékezetesebb koncertjét adta. A három Danielt is magában foglaló kvartettből Dan Reynolds frontember és Daniel Platzman dobos mesélt a Petőfi Rádiónak Grammy-szobrokról, az FBI-ról, a Transformersről és egy kissé elfeledett nyolcvanas évekbeli színészről.

Címkék: interjú, The 1975, Matt Healy

A Sziget mínusz egyedik napján lépett fel az angol The 1975 nevű zenekar. A koncert előtt a ma már nem annyira Skrillex-frizurás frontemberrel, Matt Healyvel beszélgettünk, többek között popzenei elődökről, Quentin Tarantinóról és a készülő második albumról.

Címkék: Wilkinson, interjú

Néhány hónappal budapesti koncertje után augusztus közepén, a Strand fesztiválon is nagyszerű bulit tartott az egyre népszerűbb brit DJ-producer, Wilkinson. A második albumán dolgozó zenész imádja a magyar közönséget, mert szerinte értékelik a dallamos elektronikus zenét és veszik a lapot a bulikon. Az immáron a magyar "fesztivállapotot" is megismerő Wilkinson ezúttal is elégedett lehetett a közönséggel, hiszen a késő éjszakai időpont és a szemerkélő eső ellenére is szép tömeg gyűlt össze a színpad előtt.

Címkék: Papa Roach, interjú

A Papa Roach története még 1993-ban kezdődött, amikor Jacoby és Dave a focipályán elkezdtek a zenéről beszélgetni, és rájöttek, hogy ők tudnának együtt zenélni. Nem sok kellett hozzá, és jött a Papa Roach, ami főleg nu metal zenekarként lett elkönyvelve. Egyik legismertebb és legsikeresebb albumuk, az Infest idén 15 éves, erről is, meg a készülő új albumról is kérdeztük Jerry Horton gitárost, és Tony Palermo dobost a Strand Fesztiválon.

Címkék: John Newman, interjú

Attól az apró malőrtől eltekintve, hogy a magyar tenger partján "Hello, Budapest!" felkiáltással köszöntötte a közönséget, a 24 éves világsztár, John Newman fergeteges koncertet adott augusztus végén a Strand Fesztiválon. A rendezvényen az énekes kizárólag a Petőfi Rádiónak adott interjút.

Címkék: Parov Stelar, interjú

Több mint 10 éve van benne a nemzetközi könnyűzenei köztudatban az osztrák DJ és producer , Marcus Füreder, ismertebb nevén Parov Stelar. A kilencvenes évek közepén és végén DJ-ként lépett fel nightklubokban, majd a 2000-es években elkezdett zenéket írni. Először egyedül, majd 2005-től zenekart alapítva járja a nagyvilágot. Fellépője volt a Strand Fesztiválunknak is, ahol Babucs Kriszta beszélgetett vele.

Címkék: The Afghan Whigs, interjú, Greg Dulli

A VOLT Fesztivál kultuszkedvenc fellépője volt a nemrég összeállt és 16 év után új lemezt megjelentető The Afghan Whigs. Az annak idején Ohióból indult zenekar tekintélyt parancsoló frontembere, Greg Dulli készséggel nyilatkozott a Petőfi Rádiónak, és kiderült, hogy egyáltalán nem olyan félelmetes fickó, mint amilyennek sokan gondolják.

Címkék: You Me At Six, interjú

A poszt-hardcore-ból induló, de aztán szép lassan szimpla rockzenekarrá váló angol zenekar idei, negyedik lemeze, a Cavalier Youth, a brit albumlista első helyéig jutott. A mostanában elég nagy koncertfavoritnak számító srácok turnéja a VOLT Fesztivált is érintette, és mi is itt beszélgettünk mind az ötükkel, bár volt köztük olyan, aki végig a telefonját babrálta.

Birdy: „Mindig is dalszerző voltam”

Címkék: Birdy, interjú

Jasmine van den Bogaerde, vagy ahogy a világ ismeri, Birdy, mindössze 15 éves volt, amikor megjelent az első, még többnyire feldolgozásokból álló lemeze. Tavaly aztán jött a már saját dalokat tartalmazó második album, a Fire Within, az immáron 18 éves angol énekesnő idén pedig a VOLT Fesztiválon is fellépett. A koncert előtt beszélgettünk vele, és kicsit olyan benyomásunk volt, mintha még mindig nem hitte volna el, hogy mi történik vele.

Címkék: Volbeat, Michael Poulsen, interjú

A Volbeat szépen lassan Dánia legnagyobb zenei exportcikkévé nőtte ki magát - Outlaw Gentlemen & Shady Ladies című tavalyi lemezük már az amerikai top 10-et is megjárta. A VOLT Fesztivált is lezúzó együttes részéről Michael Poulsen frontember egyedül nyilatkozott a Petőfi Rádiónak, ugyanis az interjúra szintén kirendelt ex-Anthrax gitáros Rob Caggiano végül nem került elő a mosdóból.


Címkék: Milky Chance, interjú

Az életkoruk alapján az egyetemi tanulmányaik elején kéne járniuk, ők viszont alapítottak egy duót, és egyre befutottabb névnek számítanak Európában. A folktronicában utazó és németországi illetőségű Milky Chance nemrég a VOLT Fesztiválon adott sikeres koncertet, a két torzonborz tag, Clemens Rehbein, illetve Philipp Dausch még a bulit megelőzően nyilatkozott a Petőfi Rádiónak.

forrás: http://www.milkychanceofficial.com/


Címkék: The Strypes, interjú

A klasszikus sablon szerint mindig a dobos a zenekar legunalmasabb tagja, akinek semmi mondanivalója nincs. Ehhez képest a Strypes interjú során pont fordított volt a helyzet: többnyire Evan Walsh vitte a szót, míg Ross Farrelly frontember szinte meg se mukkant. A 18 éves átlagéletkorú ír együttessel a VOLT Fesztivál zárónapján beszélgettünk.


Címkék: Sunrise Avenue, Samu Haber, interjú

Az utóbbi évek talán legsikeresebb finn zenekara, a Sunrise Avenue is fellépett az idei VOLT Fesztiválon. A koncertet megelőzően beszélgettünk a rendkívül jó hangulatban lévő frontemberrel, Samu Haberrel a többi közt Hollywoodról, jéghokiról, a Voice nevű tehetségkutatóról és David Hasselhoffról.

Címkék: MGMT, Andrew VanWyngarden, Ben Goldwasser, interjú

Másodszor lépett fel Magyarországon az MGMT, és most, a VOLT Fesztiválon a Petőfi Rádió volt az egyetlen médium, mely a két főtagot, Andrew VanWyngardent és Ben Goldwassert is egyaránt meginterjúvolhatta. Kiderült, hogy a két zenész sokkal rutinosabb beszélgetőpartner, mint hat éve, noha egy kicsit fáradtak voltak, mert előző éjjel végigizgulták a vb legjobb meccsét, a Belgium-USA találkozót.

Címkék: Icona Pop, Caroline Hjelt, Aino Jawo, interjú

Szinte mindenki ismeri az elmúlt évek egyik legnagyobb slágerét, az "I don't care!" csatakiáltást tartalmazó I Love It című dalt az Icona Poptól. A svéd csajduó ellátogatott az idei VOLT Fesztiválra, és nagyobb közönség előtt játszott, mint az MGMT a nagyszínpadon ugyanabban az időpontban. Caroline Hjelt és az igencsak lengén öltözködő Aino Jawo rendkívül jó hangulatban nyilatkozott a Petőfi Rádiónak.


Címkék: Morcheeba, Skye Edwards, interjú

A tavaly decemberi budapesti koncert után ismét Magyarországra látogatott a Morcheeba, és nagy sikerrel lépett fel a VOLT Fesztiválon. A zenekarba pár éve visszatérő Skye Edwards énekesnővel beszélgettünk többek között az új lemezről, Grace Jonesról, countryról és egy emlékezetes Sziget koncertről.


Címkék: Joss Stone, interjú

Budapesten lép fel július 29-én Joss Stone, a You Had Me című slágerével éppen tíz éve, rendkívül fiatalon, mindössze tizenhat évesen befutott brit soulénekesnő. Túl hat albumon és a Mick Jaggerrel, Dave Stewarttal, A. R. Rahmannal és Damian Marleyval közös SuperHeavy-projekten, nemrég arra vállalkozott a még mindig nagyon fiatal tehetség, hogy egy szó szerint világraszóló turné keretében több év alatt 204 országban adjon koncertet. A gigaturné magyarországi állomása lesz jövő keddi koncertje a Budapest Parkban - ennek kapcsán beszélgettünk az énekesnővel.



Címkék: Clean Bandit, interjú

Oroszul teljesen idióták, angolul viszont tökéletes gazemberek! A 2009-ben a cambridge-i Jesus College-ban alapított - ne túlozzunk: baráti ökörködésnek indult - zenekar a klasszikust vegyíti az elektronikus zenével. Ilyet láttunk már, az azonban igencsak figyelemreméltó, hogy fedezése után alig két évvel már a brit listák élére jutott a négytagú kamarahouse formáció. Nemrég Magyarországon adott koncertet a Clean Bandit - ez alkalomból Milan Neil Amin-Smithszel, a zenekar hegedűsével beszélgettünk.


Szimfonik Liv3 - Lovasi András

Címkék: Szimfonik Liv3, Lovasi András, videointerjú

Chris Isaak Blue Hotel című dalát fogja énekelni Lovasi András a Szimfonik Liv3 szeptember 7-i koncertjén. „Van egy ilyen emlékképem, hogy amikor 18 éves voltam, levonatoztam Bulgáriáig, majd átléptem a fejlett Nyugatra életemben először. Ez volt Görögország, amelyik annyira a fejlett Nyugat, hogy a Balkánhoz tartozik… Átmentünk és Görögországban stoppoltunk. Az első autó, ami felvett, egy kamion volt, és ez volt az egyik szám, ami szólt belőle. Nem szerettem a nyolcvanas évek popzenéjét, és amikor ezt meghallottam, mondtam, hogy na, itt még a zene is jobb…” - meséli az énekes, hogyan esett a választása a dalra.


Lovasi András a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):



Kommentálnád? Itt lehet!



Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram