Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tizenkettő egy koncert: Noel Richards

Címkék: Tizenkettő egy koncert, Noel Richards, játék

Noel Richards jövő vasárnapi életműkoncertjére nyerhettek egy tucatnyi jegyet a héten Tizenkettő egy koncert játékunkban. Érdemes figyelni a Petőfi összes adásait!

Naponta két kérdést teszünk fel, és aki tizenkettedikként küldi a helyes választ sms-ben, részt vesz a péntek délutáni sorsoláson, így szerencsés esetben jövő vasárnap már 11 barátjával indulhat szórakozni!

Budapesten ünnepli 60. születésnapját Noel Richards, a keresztény könnyűzene világsztárja. A walesi származású énekes-dalszerző mintegy negyven éve aktív. Zenekarával a legkülönfélébb helyszíneken lépett fel világszerte a templomoktól kezdve a stadionokig, a Wembley Stadionban például közel 50 ezer ember előtt játszottak. A 70-es évektől kezdődően a modern keresztény dicsőítő mozgalom zászlóvivője, több száz dicsőítő dal szerzője, melyeket világszerte énekelnek a gyülekezetek. Ezek közül talán a leginkább elterjedt dala az All Heaven Declares. Noel Richards 15 éve jár vissza rendszeresen koncertezni Magyarországra, egy keresztény találkozókat szervező társaság meghívására 60. születésnapját is itt ünnepli egy közel három órás életműkoncerttel, amelyen számos vendégszereplő, a műfaj hazai és nemzetközi sztárjai is fellépnek.



 


Tizenkettő egy koncert: Middlemist Red

Címkék: Tizenkettő egy koncert, Middlemist Red, játék

A Middlemist Red szombat esti koncertjére nyerhettek egy tucatnyi jegyet a héten Tizenkettő egy koncert játékunkban. Érdemes most is figyelni a Petőfi összes adásait! 

A szabályok változatlanok, naponta két kérdést teszünk fel, és aki tizenkettedikként küldi a helyes választ sms-ben, részt vesz a péntek délutáni sorsoláson, így szerencsés esetben másnap este már 11 barátjával indulhat bulizni!



Az egyik legünnepeltebb fiatal zenekarunk, a Middlemist Red 2012 végén alakult. Zenéjük a heroikus hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik. A 2013 novemberében megjelent As If You Could Mess This Up című bemutatkozó kislemezük vintage hangzását Beke Istvánnak, az Ivan & The Parazol billentyűsének is köszönhetik a srácok. Következő, Single Switcheroo című dalukkal felkerültek a Petőfi TOP 30 listájára, tavaly tavasszal pedig a közönségszavazatoknak köszönhetően toronymagasan nyerték a Deezer streaming-szolgáltató Young Guns című nemzetközi tehetségkutatóját. Zajos fesztiválfellépések közepette készítették el nyáron első albumukat Supersonic Overdrive címmel, melynek hangmérnöke ezúttal is Beke István volt, a lemez egy részét Bex solymári házistúdiójában rögzítették.

Nóvé Soma (ének, gitár), Papp Dávid (gitár), Ürögdi Ábel (dobok), valamint Deli Soma (basszusgitár) tehát már az első EP-jükkel felhívták magukra a figyelmeteket, de most sokkal többet is mutatnának magukból élőben - érdemes játszanotok nektek is!

Vendégük lesz fiatal lett testvéregyüttesük, a Carnival Youth!


Tizenkettő egy koncert: Mary PopKids

Címkék: Tizenkettő egy koncert, Mary PopKids, játék

Folytatódik heti játékunk a koncertjegyekért: aki figyeli hétfőtől a Petőfi összes adásait, és a 12-es a szerencseszáma, tucatnyi belépőt nyerhet a Mary PopKids péntek esti, budapesti koncertjére!

A szabályok változatlanok, naponta két kérdést teszünk fel, és aki tizenkettedikként küldi a helyes választ sms-ben, részt vesz a péntek délutáni sorsoláson, így szerencsés esetben aznap este már 11 barátjával indulhat bulizni!



A Mary PopKids zenekarra a soul, a funk és a különféle elektronikus zenei hangminták keveredése jellemző, amit saját maguk leginkább future popnak, jövőzenének neveznek. Bár korábban nagylemez nélkül is képesek voltak megtölteni a budapesti klubokat, a tavalyi év mégis kiemelkedő időszak volt az életükben: megjelent a The Blue Inside stúdióalbumuk, majd megnyerték a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató versenyt, így ők lephettek fel a VOLT fesztiválon az Arctic Monkeys előtt!

A baráti jammelésből kialakult formáció a Merlinben tartott, 2010. januári koncertjét tekinti az igazi debütnek, tehát innét számolva épp öt évesek. A szülinapi koncertjükön négy vonóssal kiegészülve, szimfonikus műsorra számíthatnak a nyerteseink. Live bandjével, vagyis az Irie Maffia zenészeivel fellép a koncerten Sena is, akitől ezen az estén a táncoltatás helyett füstös, soulos, bluesos hangulatra számíthattok, valamint one-man showjával iamyank glitchhop/hiphop producer, aki már a nagylemezen is együtt dolgozott a PopKids-zel.

 


Címkék: EBBA, közönségszavazás, nyereményjáték

Szeretnétek Ti is beleszólni abba, hogy ki legyen Európa kedvenc popzenésze? Akkor hajrá, szavazzatok a 2015-ös EBBA-díjazottakra, és kis szerencsével élőben találkozhattok kedvenc előadóitokkal januárban az Eurosonic fesztiválon, Groningenben!

Ebben az észak-holland egyetemi városban rendezik meg évről-évre az európai zeneipar egyik legrangosabb rendezvénye, a European Border Breakers Awards (EBBA) díjátadó ceremóniáját az Eurosonic Noorderslag fesztivál keretében. Az Európai Bizottság által létrehozott, évente kiosztott EBBA-díjjal tíz olyan feltörekvő előadóművész vagy együttes teljesítményét ismerik el, akik az előző évben, első külföldön kiadott lemezükkel hazájukon kívül is jelentős közönségsikert értek el. A kitüntetettek között szerepelt a korábbiakban például Adele, a Tokio Hotel, az Icona Pop vagy éppen a Heaven Street Seven.

European Border Breakers Awards

A 2015-ös díjazottakat már idén októberben megnevezték, most tehát a közönségszavazáson van a hangsúly. Aki december 19-ig részt vesz az internetes szavazáson, az automatikusan bekerül egy sorsolásba, és kis szerencsével az a kiválasztott lehet, aki partnerével együtt meghívást kap az EBBA díjátadó televíziós show-műsorára, 2015. január 14-ére a hollandiai Groningenbe!

Kikre lehet szavazni?


A díjazottak között találjuk a Klangkarussell osztrák elektronikus tánczenei duót, a kortárs Nina Simone-nak kikiáltott belga jazzénekesnőt, Melanie De Biasiót, a  művésznéven alkotó Karen Marie Ørsted dán énekesnőt, az egzotikus származású Adila Sedraïa francia R&B énekesnőt, akit Indila néven ismert és kedvelt meg a közönség, valamint a német illetőségű Milky Chance folktronic duót, akik az idei VOLT-on is felléptek. A 2015-ös kitüntetettek közé került a Take Me To Church című slágerével egy csapásra befutó ír énekes-dalszerző, Hozier, az idei Eurovíziós Dalfesztiválon második helyen végzett holland együttes, a The Common Linnets, a nyári bulik királyának tartott norvég DJ-producer, Todd Terje, a leginkább a Habits című slágeréről ismert népszerű svéd popénekesnő, Tove Lo, és végül, de nem utolsósorban a már 24 évesen világsztárnak mondható brit énekes, John Newman, akit a Petőfi Rádió közönségének végképp nem kell bemutatni.


Ők tehát már nyertek, most Rajtatok a sor – kattintsatok IDE, és szavazzatok, ha élőben szeretnétek meghallgatni Európa kedvenc popzenészeit!


További információk: http://www.europeanborderbreakersawards.eu

 


Tűzijáték-zene

Címkék: tűzijáték, augusztus 20., podcast

A többi közt kortárs popdalokból, Liszt, Kodály és Bartók komolyzenei műveiből, valamint Radnóti, Ady, József Attila és Illyés Gyula versrészleteiből készült hét tételes zenei összeállítás kísérte a budapesti tűzijátékot az idén augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén.


A rakéták elszállnak, de az ünnep marad - hallgassátok szeretettel Borcsik Attila Izil, a Petőfi Rádió zenei vezetőjének összeállítását:



Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram