Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: EBBA, közönségszavazás, nyereményjáték

Szeretnétek Ti is beleszólni abba, hogy ki legyen Európa kedvenc popzenésze? Akkor hajrá, szavazzatok a 2015-ös EBBA-díjazottakra, és kis szerencsével élőben találkozhattok kedvenc előadóitokkal januárban az Eurosonic fesztiválon, Groningenben!

Ebben az észak-holland egyetemi városban rendezik meg évről-évre az európai zeneipar egyik legrangosabb rendezvénye, a European Border Breakers Awards (EBBA) díjátadó ceremóniáját az Eurosonic Noorderslag fesztivál keretében. Az Európai Bizottság által létrehozott, évente kiosztott EBBA-díjjal tíz olyan feltörekvő előadóművész vagy együttes teljesítményét ismerik el, akik az előző évben, első külföldön kiadott lemezükkel hazájukon kívül is jelentős közönségsikert értek el. A kitüntetettek között szerepelt a korábbiakban például Adele, a Tokio Hotel, az Icona Pop vagy éppen a Heaven Street Seven.

European Border Breakers Awards

A 2015-ös díjazottakat már idén októberben megnevezték, most tehát a közönségszavazáson van a hangsúly. Aki december 19-ig részt vesz az internetes szavazáson, az automatikusan bekerül egy sorsolásba, és kis szerencsével az a kiválasztott lehet, aki partnerével együtt meghívást kap az EBBA díjátadó televíziós show-műsorára, 2015. január 14-ére a hollandiai Groningenbe!

Kikre lehet szavazni?


A díjazottak között találjuk a Klangkarussell osztrák elektronikus tánczenei duót, a kortárs Nina Simone-nak kikiáltott belga jazzénekesnőt, Melanie De Biasiót, a  művésznéven alkotó Karen Marie Ørsted dán énekesnőt, az egzotikus származású Adila Sedraïa francia R&B énekesnőt, akit Indila néven ismert és kedvelt meg a közönség, valamint a német illetőségű Milky Chance folktronic duót, akik az idei VOLT-on is felléptek. A 2015-ös kitüntetettek közé került a Take Me To Church című slágerével egy csapásra befutó ír énekes-dalszerző, Hozier, az idei Eurovíziós Dalfesztiválon második helyen végzett holland együttes, a The Common Linnets, a nyári bulik királyának tartott norvég DJ-producer, Todd Terje, a leginkább a Habits című slágeréről ismert népszerű svéd popénekesnő, Tove Lo, és végül, de nem utolsósorban a már 24 évesen világsztárnak mondható brit énekes, John Newman, akit a Petőfi Rádió közönségének végképp nem kell bemutatni.


Ők tehát már nyertek, most Rajtatok a sor – kattintsatok IDE, és szavazzatok, ha élőben szeretnétek meghallgatni Európa kedvenc popzenészeit!


További információk: http://www.europeanborderbreakersawards.eu

 


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram