Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új időknek új dalaival

Címkék: Új időknek új dalaival, Nagyon zene!

Kör. A teljesség jelképe. Sokan használják a kör szimbolikáját annak hangsúlyozására, hogy amivel foglalkoznak, azt a teljesség igényével teszik. A Petőfi Rádiónál is afféle kört építgetünk: minél teljesebb zenei válogatásra törekszünk – a saját körünkön belül.

A körnek azonban széle is van, sőt! Épp attól válik teljessé. A kör széle – ha úgy tetszik, a perifériája – tehát ugyanolyan fontos, mint a közepe. Ezért úgy döntöttünk, hogy mostantól rendszeresen fókuszálunk olyan dalokra, amelyek valamilyen szempontból a periférián helyezkednek el. Ezek a szerzemények általában egy szűkebb réteg figyelmét kötik le, valamilyen szempontból még specifikusabbak, egyedibbek, és emiatt még egy fokkal izgalmasabbak, mint a kör közepén forgolódó szólamok.

Ezen új dalok kiemelt beemelésével indítunk új időket zenei körforgásunkban. Hogy pontosan tudjátok, mikor következik egy ilyen dal, figyeljétek saját, Ady után személyre szabott szlogenjüket: „Új időknek új dalaival – Petőfi Rádió, Nagyon zene!” Ha ezt halljátok, füleljetek. Mellette pedig olvassátok majd bejegyzéseinket az új időknek új dalairól a Petőfi blogján is!

Csupán néhány példa az első körös merítésből: foglalkozunk az idei Hangfoglalás győzteseinek, a Margaret Islandnek Nem voltál jó című felvételével, amelyhez Bródy János írta a dalszöveget. De említhetjük az igazi zsenialitással elszövegelt Szeretem Pestet című alkotást is Pajor Tamástól. Persze a kör széle sem csak a hazai zenékből áll: a Black Keys, vagy épp az Alt-J egy-egy dala is sorra kerül majd. És ezzel a kör még korántsem zárult be. Nem is fog!



Hozzászólnál? Itt lehet!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Kétszeresen is kimaxoltuk a nyarat. Jó emberek jöttek és hazaiak." - mondta a Kultúrfitneszes Horváth Gergely a Strand Fesztivál utolsó napján. A Balatonban fürdés ugyan teljesen kimaradt a Petőfis csapatnak, de helyette legalább annyi vizet kaptak felülről. Ez egyedül Buda Marcit zavarta, de Őt se nagyon.. csak olyan kicsit... inkább.



Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

Horváth Gergely a Kultúrfitnesz személyi trénere elárulja a lényeget, akárcsak a rövidnadrágos Zacher Gábor... az Online Árnyék (kovácspeti) kamerájába.



Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Neeee!!! Pedig tegnap éccaka már sütött a nap" - mondta Endre, aki mind a négy napra bevette magát a STRANDRA. ...és valóban. Éjszaka megvilágosító erővel szakadt le az ég és még jobban egybekovácsolta a "fésületlen" (by horváthgergő) Fesztivál lakosságát. Kovács Péter Junior és online árnyék beszámolója:


Kommentálnád? Itt lehet!

Strand Fesztivál: Kimaxoljuk a nyarat!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Olyan a Strand Fesztivál, mint amilyen tavaly volt. Megmaradt kócosnak, és ezt mi nagyon szeretjük" - lelkendezik Horváth Gergely a Nagyon Zene Fesztivál első napján. Hogy mit is jelent ez? Rögtönzött Cloud 9+ akusztik koncertet a konténerstúdió tetején, fesztiválozókat, akik a Stranddal "maxolják ki" a nyarat, és persze Buda Marcit, aki nem ijed meg a saját árnyékától...


Élményvideó a Strand első napjáról!



Kommentálnád? Itt lehet!

Strandolsz velünk?

Címkék: STRAND, Nagyon zene!, fesztivál, Balaton

Sokan úgy tartják: augusztus 20-tól már nem érdemes számolni a strandolással, mert jellemzően ősziesre fordul az idő, és különben is, mindenkiben előtör az a melankolikus, feladva legyintős felismerés, hogy „most már úgyis itt a nyár vége, a legnagyobb élményeken túlvagyunk”. Eme berögződést óriási lelkesedéssel rúgja fel a Petőfi Rádió az augusztus 20-án kezdődő Strand Fesztivállal!

Ezen a héten már megkezdjük adásainkban a bemelegítést – például strandolásra fókuszáló időjárás-jelentésekkel, amelyeket reggel, a Talpra magyarban hallhattok, délután, az Egész útonban pedig egyedi ötletekkel szolgálunk arról, mit érdemes magunkkal vinnünk a Strandra. Még egyszer hangsúlyozzuk: egyedi ötletek várhatók...

Természetesen a főszerep továbbra is a nagyon zenészeké: a fesztiválra hangoló zenei kínálatot a fellépők dalaival és velük készült interjúkkal spékeljük meg. A Petőfi Összesben kedden a Parov Stelar Band, szerdán John Newman, csütörtökön a Papa Roach, pénteken pedig a Wilkinson kerül fókuszba. Jövő hétfőn pedig a hazai kedvenceken a sor: a Brains, a Punnany Massif, a Quimby és Péterfy Bori egyaránt kiemelt szerepbe kerülnek egy időre. Ám ők még korántsem a Strandon várható fellépők teljes listája.

Augusztus 20-tól négy nap a nagyon zene jegyében! Élőben Zamárdiból, sátrakkal, fröccsel, jó kajákkal, 100 méteres siklópályával, na és persze a Balatonban csobogó bikinis-fürdőgatyás társasággal - azaz veletek.

Találkozzunk ott és küldjük meg a nyár végét egy kiadós Strandbulival!


Kommentálnád? Itt lehet!

Ősz-összegző, télköszöntő

Címkék: Nagyon zene!, tél

Mozgalmas őszi hónapok állnak mögöttünk. A nagyon zenék tarka kínálatában ugyanis egyre inkább küldetésünknek gondoljuk, hogy a "közügyekkel" is törődjünk. Abból pedig sok van.


Az elmúlt hetekben - többek között - egy egész napot fordítottunk arra, hogy Ákost informatívan megünnepeljük, nosztalgiáztassuk, faggassuk. Legyen most mindegy, ha nem mindenki szereti egyformán - ő maga sem várja ezt. 20 éve töretlen aktivitása, 23 kiadott lemeze, számtalan (köztük Kossuth-) díja és U2 koncert előtti fellépése viszont tény.


De nem feledkeztünk meg a tolerancia, a gyermekjogok, a cukorbetegség, vagy épp az AIDS elleni küzdelem világnapjáról sem. Nem mindig egyszerű az effajta súlyos témákat a könnyednek és fiatalosnak szánt tartalmakba illeszteni, de akkor is feladatunknak érezzük, hogy ami országok figyelmét célozza, ami pozitív előremozdulások érdekét szolgálja, ami a - bármilyen szempontból - hátrányt szenvedők, kérdésekkel küszködők, magukban vagy nem magukban segítségért kiáltók, vagy egész egyszerűen a tájékozódni vágyók lehetőségeit tágítja, azt nekünk is segítenünk kell.

Esténként a legfrissebb-ropogósabb, legcsípősebb mondatok kerültek terítékre: slammereink ugyanis, bármi legyen, megmondják. A másik blogon, ha akarjátok, láthatjátok is őket. Vigyázat: a tervezettnél óvatosabban nyomjatok a Play gombra! Az új nemzedék szájhősei ugyanis hajlamosak a kíméletlenségre. Miért? Egyszerűen csak azért, mert az igazságot hallatják. Magukról. Rólatok. Rólunk.

Itt volt a Csík zenekar is. Sőt, itt van mindnyájunknak már 25 éve. A Petőfivel ünnepelt, stúdióban, élőzenével. Csík János vonója pedig méltó gazdára talált a játék nyertesével.

Hiszen itt vannak a játékok is, amelyekre tömegével érkeznek válaszaitok - akkora hűségről és aktivitásról téve tanúbizonyságot, amekkora, bevalljuk, még bennünket is elgondolkodtat.

Nem akarjuk azt írni: "köszönjük", vagy "hála Nektek, kedves Hallgatók". Inkább csak megígérjük, hogy továbbra is Benneteket és a Ti igényeiteket tartjuk a szemünk előtt.

Itt a december, pötyöget a hó. Vigyázzatok a jeges utcán... és amikor tehetitek, csoszogjatok a Petőfivel a fületekben.


 



Kommentálnád? Itt lehet!

Szimfonik Liv3 – online premier!

Címkék: Szimfonik Liv3, online, premier, Nagyon zene!

Megújulást hozott a Szimfonik-koncertsorozat történetében a széria nemrég színpadra állított harmadik darabja, a Liv3. Az MR Szimfonikus Zenekara és Kórusai kíséretével ezúttal a Petőfi Rádió legnépszerűbb slágereit adták elő a rádió holdudvarát alkotó, ismert magyar előadók.

Megtisztelő előzetes érdeklődésetek, és az a hatalmas tömeg, amely szeptember 7-én, a Közmédia napján, a Millenárison előadott produkciókat fogadta, meggyőzte a szervezőket arról, hogy érdemes változtatni egy másik gyakorlaton is: a koncertfelvételek utólagos közzétételén.

Ezúttal tehát nem kell megvárnotok, amíg kijön a DVD; a Szimfonik Liv3 koncert produkcióit a televíziós premier után itt és most, a Petőfi-blog naponta frissülő cikkében, valamint az elkövetkező hetekben a Petőfi Rádió Facebook-oldalán is egyesével közzétesszük!

Mert ezt diktálja a Nagyon zene…

Jó szórakozást!




Kristóf Norbert - Video Games


Nagyon!

Címkék: nagyon zene, Petőfi Rádió, blog, a szerk.

Ez a Petőfi rádió vadonatúj blogja, mától minden műsor, műsorvezető, nagyon zene és nagyon zenész új online otthona.

Sláger- és tracklisták, interjúk, képek, videók, hanganyagok - minden egy helyen.

Nagyon zene, nagyon popkult, nagyon ti és nagyon mi.

Nagyon Petőfi!



Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram