Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Wondawulf: Classic Mix

Címkék: Petőfi DJ, Wondawulf, Classic mix, podcast

Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens DJ-je a klasszikus zene és a mai modern elektronikus zene találkozását tetten érő, exkluzív mixet készített, amelyet alig néhány hete mutattunk be a Petőfi Rádióban. Érdemes most visszahallgatni, hiszen Wondering mix néven holnap este érkezik a télies folytatás!



Bár távoli műfajokról van szó, a klasszikus zene mégis hatással van a kortárs elektronikus tánczenére – állítja Kovács Jeromos, a Petőfi rezidens DJ-je. És most ne elsősorban a népszerű komolyzenei darabokat show-műsorszerűen színpadra állító előadók repertoárjára gondoljunk. A klasszikus zenei dallamokat, formákat, fordulatokat és mintázatokat a legnépszerűbb DJ-k és producerek is előszeretettel alkalmazzák mixeikben, még ha néha nem is könnyű felfedezni ezeket az utalásokat.

DJ Wondawulf hosszú heteket töltött azzal, hogy felkutassa a klasszikus zene és a kortárs elektronikus tánczene találkozásának legizgalmasabb példáit – ezekből állította össze a Petőfi Rádióban nemrég bemutatott Classic Mixet. A válogatásba trap, twerk, dubstep, drum&bass és hiphop darabok is bekerültek. Egyes zenei részek, mint például Mozart Kis éji zenéje, egyértelműen utalnak klasszikus zenei művekre, máshol inkább absztrakt módon jelenik meg a klasszikus hatás.

Wondawulf mixében ismert és népszerű popdalok részletei is elhangzanak, így figyelmesen hallgatva az is kiderül, hogyan szól John Newman hárfával, vagy éppen Avicii csemballóval!


Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50 - Finálé

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 10. adás, podcast

Lerántottuk a leplet a Petőfi TOP 50 magyar album utolsó öt tételéről is a sorozat vasárnap esti, záró adásában. Csupa csemegét hagytunk a végére a 60-as évektől az ezredfordulóig válogatva, hihetetlen népszerűséget ígérő debütálólemezeket, és országos ismertséget adó érett albumokat egyaránt. 

A sorozat utolsó heti válogatásba került az Illés zenekar elképesztő műfaji kavalkádot és szokatlan zenei megoldásokat tartalmazó, 1969-es albuma, a fokozatosan egyre ismertebbé váló Quimby egyik legihletettebb, az együttest népszerűségében a Kispál mellé emelő, 1999-es lemeze, és a Led Zeppelintől és a Deep Purple-től egyaránt merítő hard rock együttes, a Piramis hatalmas kritikai- és közönségsiker hozó, 1977-es bemutatkozó albuma. A záró adásra hagytunk két másik csemegét, a rendkívül egyedi szövegiről és remek gitártémáiról is ismert, pécsi Kispál és a Borz, vagyis az évtized legnépszerűbb magyar rockzenekarának 1991-es, bemutatkozó nagylemezét, valamint egy hihetetlenül tehetséges dalszerző, Bérczesi Róbert az ezredfordulón alapított új zenekara, a Hiperkarma 2000-es debütáló lemezét.



A ma este megidézett albumokat is sorra visszahallgathatjátok  hétfőtől péntekig a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album - 10. adás: 


Illés – Illések és pofonok (1969)

Quimby – Ékszerelmére (1999)

Piramis – Piramis (1977)

Kispál és a Borz – Naphoz Holddal (1991)

Hiperkarma – Hiperkarma (2000)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50 / 9 – Kötelező bulikellékek

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 9. adás, podcast

Öt újabb albumba hallgattunk bele ma este a Petőfi TOP 50 magyar album utolsó előtti adásában. Ezúttal valóban öt évtizedet fog át a heti válogatás, hiszen 1969-es a legrégebbi és 2010-es a legfrissebb lemez – mégis közös bennük, hogy ezeknek az albumoknak a dalai nélkül nem lehet valamirevaló házibulit rendezni még ma sem! 

Heti válogatásukban szerepel a magyar Rolling Stonesként jellemezett zenekar 69-es lemeze. Egy időben alakultak Jaggerékkel, és hozzájuk hasonlóan máig együtt vannak, a Petróleum lámpa vagy a Gyöngyhajú lány című dalaikat pedig még ma sem ciki ráereszteni a barátokra egy házibulin. A legfrissebb, 2010-es album a válogatásból egy olyan frontember-centrikus zenekarhoz kapcsolódik, akik 10 évvel megalakulásuk után adták csak ki első lemezüket, azóta viszont hasítanak, és a Lehetek én is vagy az Embergéb című daluk nélkül nem nagyon engedik haza őket a fesztiválokról a rajongók. Szerepel a válogatásban a 80-as éves supergroupja, amelynek utódzenekarairól már esett szó a Petőfi TOP 50-ben, különlegességük pedig leginkább az, hogy az elavultnak hitt rock and roll stílussal arattak hatalmas sikert 1980-ban, hiszen az ekkor megjelent Csókkirály vagy Casino Twist nélkül tényleg nincs házibuli. Ezen a héten tárgyaljuk a britpop idején alakult, ám leginkább harmadik, már tisztán magyar nyelvű albumával befutó együttest, akiknek az ezredfordulón megjelent Mozdulj vagy a Hol van az a krézi srác című dalai szintén kötelező bulikellékek, csakúgy mint az egyik legnagyobb hatású magyar rockzenekar Embertelen dal vagy A dal a miénk című slágerei, amelyek az egyik, ha nem a legjelentősebb, kétlemezes konceptalbumukon jelentek meg. 



Az Omega, a Vad Fruttik, a Hungária, Heaven Street Seven és az LGT vasárnap este megidézett albumait hétfőtől péntekig sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album - 9. adás: 

 

Omega – 10000 lépés (1969)

Vad Fruttik – Fénystopposok (2010)

Hungária – Rock ’N Roll Party (1980)

Heaven Street Seven – Cukor (2000)

Locomotiv GT – Loksi (1980)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50 / 8 – Mindig péntek

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 8. adás, podcast

Újabb öt albumba hallgattunk bele az elmúlt ötven év általunk legjobbnak tartott lemezei közül a Petőfi TOP 50 magyar album vasárnap esti, 8. adásában. Titkok, felhők, házak, testek, művek... – a válogatás ezúttal vegyes, de egy biztos: a különleges szólóénekesek és a karakteres frontemberek hete ez! 

Heti válogatásunkba került a nyolcvanas évek legnépszerűbb énekesnőjének LGT-s támogatással készült szólólemeze, a Pearl Jam és a Kispál és a Borz hatását egyaránt mutató, pécsi alternatív együttes egyik legerősebb albuma a 2000-es évek végéről, és egy olyan, tősgyökeres debreceni rockbanda albuma, akikkel mindig tudnak azonosulni a fiatal lázadók. A heti ötösben szerepel egy Depeche Mode-ra hajazó magyar együttes frontemberének ambiciózus, második szólólemeze, és a nyolcvanas évek legsikeresebb, nagy tömegeket megszólító rockzenekarának legnagyobb slágereit hozó, szintén kettes számú albuma. 



Katona Klári, a 30Y, a Tankcsapda, Ákos és az Edda vasárnap este megidézett albumait hétfőtől péntekig sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album - 8. adás: 

 

Katona Klári – Titkaim (1981)

30Y – No. 4 (2008)

Tankcsapda – Agyarország (2001)

Ákos – Test (1994)

Edda Művek – 2 (1981)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50/7 – A hetedik

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 7. adás, podcast

Izgalmas keresztmetszetet adtunk a nyolcvanas-kilencvenes évek magyar underground kínálatából a Petőfi TOP 50 vasárnapi adásában. Veszélyes út, amin járunk, hiszen egyre inkább előtérbe kerül a kérdés a hetedik adásban: mi férhet még bele az utolsó húszba? Szerelem ide, szerelem oda, nem minden egyformán popzene, és akárhogy is fáj, lehull minden sztár…  

Heti válogatásunkba került a Republic legnagyobb slágerét, a 67-es út című dalt is tartalmazó lemeze, a képzőművészek alkotta A.E. Bizottság eklektikus albuma, ami kész csoda, hogy egyáltalán megjelent, a Hobo Blues Band legszebb, keserű blues-himnuszok mellett József Attila vers-átértelmezést is rejtő lemeze, a nyolcvanas évekbeli magyar underground újhullámot megtestesítő Európa Kiadó albuma, és végül az eredeti Bikini, vagyis Nagy Feró Németh Alajossal alapított dadaista punkzenét játszó együttesének lemeze. 



A ma este megidézett albumokat a jövő héten esténként sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album - 7. adás: 

 

Republic - Disco (1994)

A.E. Bizottság - Kalandra fel (1983)

Hobo Blues Band - Oly sokáig voltunk lenn (1982)

Európa Kiadó - Popzene (1987)

Bikini - Hova lett… (1983)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50/6 - Legendák

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 6. adás, podcast

Öt újabb lemezt mutatunk be a Petőfi TOP 50 válogatásunkból, öt teljesen eltérő stílusban született albumot, amelyek előadói mégis mind legendákká váltak, hatásuk tagadhatatlan. 

Az egyikük egy szál gitárral, a korhangulatot máig kristálytisztán közvető dalokkal hódította meg az országot, a másik a magyar Elvisként vált ismertté, és aratott hallatlan sikert első szólólemezével, a harmadik zenekart és műfajt váltva honosította meg Magyarországon a gengszter-rapet. A heti válogatásba került egy többször átalakult, sőt egy ideig be is tiltott zenekar, amely rövid és komolytalan slágerekkel vált a rendszerváltás korának kedvencévé, valamint az Illés feloszlásával létrejött, alkotóműhelyként is működő együttes, amelynek a hetvenes évek legszebb folkos, countrys dalait köszönhetjük.



Cseh Tamás, Komár László, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Beatrice és a Fonográf egy-egy lemezét mutattuk be vasárnap este a Petőfi TOP 50 magyar album sorozatunk hatodik adásában. Az albumokat a jövő héten esténként sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album – 6. adás:


Cseh Tamás / Másik János – Levél nővéremnek (1977)

Komár László – Komár László (1981)

Beatrice – Utálom az egész XX. századot (1991)

Ganxsta Zolee és a Kartel – Jégre teszlek (1997)

Fonográf – FG-4 (1976)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50/5 – Korszakhatárok

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 5. adás, podcast

Mitől számított olyan hihetetlen erős korszaknak a nyolcvanas évek első fele a magyar pop- és rockzene történetében? Ezen a héten négy olyan lemezt mutatunk be a Petőfi TOP 50 magyar album válogatásból, amelyek erre a kérdésre adhatnak választ. De az ötödik sem teljesen kakukktojás: a mai adásba a magyar hip-hop robbanásszerűen befutó új generációjából is beemeltünk egy albumot a listánkról – kontrasztként, hogy mai füllel is halljuk, milyen az, amikor jól érzékelhetően korszakhatárhoz érkezik a magyar könnyűzene… 

Heti válogatásunkba került a Bikini Nagy Feró kiválása utáni időszakának egyik legfontosabb lemeze, Máté Péternek az a szólóalbuma, amelyiken végre kilépett a táncdalénekes szerepéből, az újhullámos KFT minden idők egyik legnagyobb magyar slágerét tartalmazó albuma, a Punnany Massif sikerét és országos ismertségét meghozó duplalemeze, és végül a legfeketébb hangú fehér énekes, Deák Bill Gyula első szólólemeze.



sorozat ötödik adásában bemutatott albumokat a jövő héten esténként sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album – 5. adás:


Bikini - Mondd el (1987)

Máté Péter – Szívhangok (1980)

KFT - Bál az Operában (1984)

Punnany Massif - Shen Kick (2010)

Deák Bill Gyula – Rossz vér (1984)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50/4 – Várva várt albumok

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 4. adás, podcast

Különböző stílusúak, különböző korszakokból származnak, mégis egyaránt nagy várakozás előzte meg Petőfi TOP 50 magyar album negyedik adásában bemutatott lemezeket.

A Yonderboi Quintetből kiváló Zságer Balázs, Kovács Andor és DJ Bootsie Lázár Tiborral alapított együttese, a Žagar filmzene hangulatot árasztó debütlemeze, a magyar hétköznapokat rendkívül szellemesen karikírozó, de a korábbinál poposabb hangzású második album a Bëlgától, vagy a legelső hazai punkzenekarnak tekinthető, leggyakrabban „sámánzene” kifejezéssel jellemezett Vágtázó Halottkémek külföldön kiadott első lemeze a maguk korában mind kifejezetten egyedi zenei világot képviseltek. A heti válogatásba került a Demjén Ferenccel kiegészült Bergendy Együttes 24 dalos soul-rock remekműve is, amely az első magyar dupla lemez, egyben az első magyar konceptalbum, illetve az Amorf Ördögökből átalakult, teljes mértékben a színésznő-énekesnő Péterfy Bori személye köré épülő Péterfy Bori & Love Band bemutatkozó albuma. 



sorozat negyedik adásában bemutatott albumokat a jövő héten esténként sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album – 4. adás:


Žagar – Local Broadcast (2002)

Bëlga – Jön a Gólem! (2004)

Vágtázó Halottkémek – A Halál móresre tanítása (1988)

Bergendy Együttes – Hét fő (Hétfő) (1973)

Péterfy Bori & Love Band – Péterfy Bori & Love Band (2007)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50/3 - Akik hittek a dalban

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 3. adás, podcast

Sokan hittek bennük, és alaposan rá is szolgáltak a bizalomra azok a magyar előadók és zenekarok, akiktől egy-egy lemezt ezen a héten beválogattunk a Petőfi TOP 50 magyar album sorozatba! És hogy mi a közös ismertetőjegye ezeknek a korongoknak? Olyan dalokat tartalmaznak, amelyeket soha nem kellett leporolni, hiszen előadóiktól máig kikövetelik a hallgatók!

A Metro zenekar feloszlása után a fél magyar rockszakma segítségével a saját hangját megtaláló Zorán, a diszkóhullámra sikeresen rácsatlakozó, és a hazai lemezipar kiemelt támogatásával nemzetközi karriert is befutó Neoton Família, a Volán által támogatott (innen a V betű), Demjén Ferenc alapította supergroup, a V’Moto Rock, a szöveg-központú, sokszor kétértelmű dalaival nagy várakozás közepette szólókarrierbe kezdő Bródy János, illetve a hazai táncházmozgalomból kinőtt, meglepően nagy közönséget megszólító Muzsikás egy-egy albuma fért be a Petőfi TOP 50 e heti adásába.



sorozat harmadik adásában bemutatott albumokat a jövő héten esténként sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album – 3. adás:


Zorán – Zorán (1977)

Neoton Família – Napraforgó (1979)

V’Moto Rock – Gyertyák (1982)

Bródy János – Hungarian Blues (1980)

Muzsikás – Nem arról hajnallik, amerről hajnallott (1986)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50/2 – Jöttek és bejöttek

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 2. adás, podcast

Elsőre bejövős csodabogarakat szedtünk össze a Petőfi TOP 50 magyar album válogatásból a sorozat második adásában!

Az Eminemmel egy időben felbukkanó, ám vele ellentétben egyáltalán nem méregzsák rapper, Sub Bass Monster és debütáló lemeze, a hiperaktív Papp Szabi vezette Supernem zenekar egyik legpopulárisabb  albuma, a magyar népzenét hip-hoppal ötvöző Suhancos meglepő nyitóalbuma, Schuster Lóránt és a P. Mobil sokáig visszatartott progrockos lemeze, és végül de nem utolsósorban a Yonderboi néven nemzetközi sikert arató Fogarasi László 19 éves korában megjelentetett bemutatkozó lemeze – ezek az albumok fértek be válogatásunk második etapjába!



A sorozat második adásában bemutatott albumokat a jövő héten esténként sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album – 2. adás:


Sub Bass Monster – Félre az útból (1999)

Supernem – Tudományos Fantasztikus Pop (2011)

Suhancos – Üzenetrögzítő (2007)

P. Mobil – Honfoglalás (1984)

Yonderboi – Shallow And Profound (2000)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50: Az ősrobbanás

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 1. adás, podcast

Hangos találkozásokról, gőgicsélő friss műfajokról és zajos szakításokról szólt a Petőfi TOP 50 magyar album első, vasárnap esti adása, amelyben Babucs Kriszta és vendége, Nagy István Steve zenei újságíró különös együttállásokra mutatott rá a magyar könnyűzene viharos egén!

Mi sül ki ott, ahol csillagok találkoznak? Ha a korszak meghatározó énekesnőjéről és csúcsformában alkotó zenekaráról, Kovács Katiról és az LGT-ről beszélünk, akkor valami olyan robbanásszerű siker, amitől máig hangosan énekelünk. A rock and roll supergroup Hungária esetében viszont inkább szétrobbanásnak lehetünk tanúi, amely az önálló frontemberként is bizonyítani akaró Szikora Robit egészen a Szaharáig repíti az R-Go első albumával, a Hungária maradékát maga köré gyűjtő Dollyt pedig vakáció-ó-óra küldi az olasz riviérára…


Legalább ilyen izgalmas pillanat, amikor Kalapács Józsi érkezésével Pokolgép lesz a Gépből, és első nagymezükkel megalapozzák a magyar heavy metált, arról nem is beszélve, amikor ötévnyi bólogatás után lemezszerződéshez jut végre az Animal Cannibals, és ezzel betolják a köztudatba a magyar hip-hop biciklit!



A magyar könnyűzene kis ősrobbanásainak tűnnek ezek a pillanatok távolról, de közelről minden sokkal érdekesebb… Gyertek hát közelebb: Nagy István Steve értő kalauzolásával Babucs Kriszta mutatta be vasárnap este a Petőfi TOP 50 magyar album válogatás első öt albumát – az adást rövidített változatban közreadjuk most a blogban is!


Petőfi TOP 50 magyar album – 1. adás:


Kovács Kati – Kovács Kati és az LGT (1974)

R-Go – R-Go (1983)

Animal Cannibals – Fehéren fekete, feketén fehér (1995)

Pokolgép – Totális Metál (1986)

Dolly Roll – Vakáció-ó-ó (1983)



Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi DJ: Chris.SU - 09.13.14

Címkék: Petőfi DJ, Chris.SU, podcast

Petőfi DJ: Yvel & Tristan - 09.08.14

Címkék: Petőfi DJ, Yvel & Tristan, podcast

Petőfi DJ: Kovary - 09.02.14

Címkék: Petőfi DJ, Kovary, podcast

Tűzijáték-zene

Címkék: tűzijáték, augusztus 20., podcast

A többi közt kortárs popdalokból, Liszt, Kodály és Bartók komolyzenei műveiből, valamint Radnóti, Ady, József Attila és Illyés Gyula versrészleteiből készült hét tételes zenei összeállítás kísérte a budapesti tűzijátékot az idén augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén.


A rakéták elszállnak, de az ünnep marad - hallgassátok szeretettel Borcsik Attila Izil, a Petőfi Rádió zenei vezetőjének összeállítását:



Petőfi DJ: Sikztah - 06.14.14

Címkék: Petőfi DJ, Sikztah, podcast


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 


Sikztah a hazai e-zenei szcéna egyik kedvelt alakja, promoter, DJ és producer. Nevéhez fűződik az ország egyik méltán elismert klubsorozata, a The Etiket, illetve évek óta a nyár első hírnökeként a DumDum fesztivál valamint több koncertsorozat is szülővárosában, Győrben.

Különleges szelektor, akinek szettjeit az előremutatás, egyediség és sajátos szabadság jellemzi, bátran kalandozik a stílusok között akár egy szetten belül is. Nem meglepő tőle sem a sötétebb hangzású techno, sem a tört ütemek, az őt hallgatók egy dologban biztosak lehetnek: sosem fognak unatkozni!

sikztah.com

soundcloud.com/sikztah

mixcloud.com/sikztah

residentadvisor.net/dj/sikztah

theetiket.hu

dumdum.hu



A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: JumoDaddy - 06.12.14

Címkék: Petőfi DJ, JumoDaddy, podcast


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 



soundcloud.com/jumodaddy

facebook.com/JumoDaddy

instagram.com/jumodaddy

soundcloud.com/iriemaffia

JumoDaddy, az Irie Maffia és Kelemen Kabátban zenekarok billentyűs-dalszerzőjeként ismert Horváth Gáspár elektronikus zenei alteregója. Több mint tíz éves rutinnal a háta mögött az ország egyik legsokoldalúbb dj-producere, aki stiláris kötöttségek nélkül mozog az basszus zene, a trópusok ritmusai és a legújabb EDM mozgalom zenei világa között.

Dj karrierje a Love Alliance, az ország első és legminőségibb reggae-dancehall soundsystemében kezdődött. Az Irie Maffiából ismert producertársával, Élő Mártonnal (Dermot, ELO) kilenc éven át volt az Irie Maffia Soundsystem állandó lemezlovasa. Az elmúlt években gyakran bukkant fel Dj Palotai és a Dublic ikerpár mellett, többször játszott a legendás Rewind bulikon, a Future Music klubest rendszeres vendége, 2012 óta pedig barátjával, Kovács Jeromossal (Wondawulf) az ország egyik legprogresszívebb basszus zenei klubestjét hozta létre Moombah! majd Univercity (UVCT) néven.

Első önálló EP-je - rajta a hazai underground klubokban slágerként ismert Cobra Dance című számmal - 2012-ben az amerikai glitch-hop közösség egyik legkiemelkedőbb kiadójánál, Simplify Recordingsnál jelent meg.

Produceri karrierje a Beatporton meghirdetett Zomboy feat. Lady Chann - Here To Stay remixverseny megnyerésével indult. A nyertes remix a legelőremutatóbb electro-house kiadó, a No Tomorrow Recordings gondozásában jelent meg.

Számos hazai (pl. Brains) és nemzetközi (pl. Kairo Kingdom) előadónak készített remixei, más ingyenesen letölthető szerzeményei rendre a Beatport top tízes glitch-hop chartjába kerültek. Krafty Kutsnak készített remixét Skream & Benga mutatta be először a BBC Radio 1-en, valamint a remix az éves hivatalos Major Lazer mixtape-re is felkerült.

2013 karácsonyán a David Heartbreaknek készített remixe, az Acid Youths Skrillex kiadójának, OWSLA/Nest nevű előfizetéses blogján jelent meg.

JumoDaddy 2014 februárjában két ingyenesen letölthető számot jelentet meg. A Me & You a felső kategóriás Los Angeles-i Play Me Records kiadványaként érhető el ingyenesen. 

Az Inner City Love pedig a David Heartbreak által összeállított Love Movement című válogatáslemezen jelent meg.

2014 április közepén JumoDaddy The Monster című remixe (az azonos nevű előadótól) megdöntötte eddigi streaming rekordjait. A Simplify Recordings kiadónál megjelent twerk-hiphop szám az EDM.com Soundcloud channeljén kapott premiert, és itt közel egy hónap alatt száznyolcvanezren játszották le azt. A remix a Beatporton is jól szerepelt, és a Gltich Hop chart tizenegyedik helyéig jutott fel.

JumoDaddy legutóbbi szerzeményei, egy két részes EP első feleként jelentek meg szintén a Play Me Records kiadásában. A Four Horses EP Black Horse című száma egy hét alatt a Beatport Glitch Hop chartjának top tízes listáján landolt, jelenleg a hatodik helyen áll (2014 május 24.).



A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: Beta - 06.09.14

Címkék: Petőfi DJ, Beta, podcast



Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!
 

Zvezda Beta rutinos belvárosi tánczenei szelektor. Általános progresszív zenei szemlélet, monoton változatosság, anti trend irányok, analóg elektronika, új hangzások keresése - talán így jellemezhető leginkább egy Beta dj szett, épp ezért nem is áll jól neki a rövidebb játékidő. Dj Nagával közös House2House estjük is ebben a szellemben, két előadó több órás, egész éjszakás zenei kalauzolása. Bár Beta jelen volt és tevékenykedett a pesti elektronikus zenei élet kialakulásánál (Stella Garden és E-Play rezidencia, BPM), az ismertséget csak később, a Naga & Beta projekt hozta meg. Csatlakozott az akkor már igen sikeres Ablak A Dubra estekhez. Évek óta készítője a Tilos Rádió AAD műsorának. Egyik megálmodója és évekig rezidense volt a Mono klubnak. A kezdetektől aktív közreműködője a Hairy csapatnak, mely igen tehetséges zenészeket gyűjt egybe ma is.

facebook.com/zvezda.beta

facebook.com/hairyrecords




A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: Beatman and Ludmilla - 05.31.14

Címkék: Petőfi DJ, Beatman and Ludmilla, podcast


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!
 

Kevés olyan DJ van az országban, aki mindig jó bulit csinál: függetlenül attól, hogy egy konyhában zenél két bakeliten egy spontán házibulin vagy egy hatalmas arénában, több ezer ember előtt, a hangulat mindig remek lesz. Valószínűleg már kitaláltátok, hogy Ludmilláról beszélünk. Szettjeiben főképp a breakbeat, breaks és electro számok szoktak nagyobb szerepet kapni, de ezt nem is kell túlragoznunk, valószínűleg nincs olyan köztetek, aki nem hallotta még zenélni.

Ha pedig mégis lenne, akkor itt a remek alkalom, hogy bepótoljátok és megismerkedjetek hazánk azon kevés dj-inek egyikével, aki külföldön is egyre nagyobb sikereket ér el.

A lemezjátszók mellett a stúdióban is otthonosan mozog Ludmilla, hiszen Beatmannel közös kiadójuk is van, az Ayra Recordings, amit a breaks rajongóinak szintén nem kell bemutatni.

A Beatporton is számos listavezető megjelenést tudhatnak magukénak (ilyen például a Hyper – The End, vagy Paul Oakenfold – Tokyo című számához készített remixük), de a Breakspollon bezsebelték már az év legjobb kiadójának, legjobb remixének és legjobb számának járó díjat is.

DJ-ként Ludmilla a környező országokat is bejárta, miközben olyan nevek mellett lépett fel egy színpadon, mint Skrillex, Jody Wisternoff, Adam Freeland, Alex Metric, Hyper, Pendulum, Stanton Warriors, Goldie, Plump DJs, Noisia, Elite Force, Evil Nine, Rennie Pilgrem, Krafty Kuts, Future Funk Squad, Lee Coombs, John B, The Freestylers, EZ Rollers, Deekline, Koma and Bones, Aquasky, Santos, Madox, Meat Katie, Lady Waks, Round Table Knights, DJ Icon, Utah Saints, Backdraft, Blim, Lady Waks.

Hivatalos weboldal

Original / Remix / Mix works of Beatman and Ludmilla

DJ / Gig Videos of Ludmilla

facebook.com/beatmanandludmilla

twitter.com/beatmanludmilla

Ayra Recordings a Beatporton

Díjak és elismerések: bővebben itt

 



A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: B’Andre - 05.29.14

Címkék: Petőfi DJ, B’Andre, podcast

Petőfi DJ: Klokk - 05.25.14

Címkék: Petőfi DJ, Klokk, podcast

Petőfi DJ: Zera - 05.24.14

Címkék: Petőfi DJ, Zera, podcast

Petőfi DJ: Jay Lumen - 05.23.14

Címkék: Petőfi DJ, Jay Lumen, podcast

Petőfi DJ: Ster - 05.21.14

Címkék: Petőfi DJ, Ster, podcast

Petőfi DJ: Yvel & Tristan - 05.19.14

Címkék: Petőfi DJ, Yvel & Tristan, podcast

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram