Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Jégre teszlek

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Ganxsta zolee és a Kartel

GANXSTA ZOLEE ÉS A KARTEL – JÉGRE TESZLEK (Sony Music, 1997)

Zana Zoltán a kilencvenes évek legelején a Sex Action dobosaként tűnt fel, az évtized közepére viszont zenekart és műfajt váltott, és Ganxsta Zolee néven meghonosította Magyarországon a gengszter-rapet. Az NWA inspirálta lemezcímmel ellátott Egyenesen a gettóból (rajta a Boom a fejbe című kislemezzel) már sikeresen megadta az alaphangot, a nagy dobás viszont az 1997-es Jégre teszlek volt - ennek a címe utal Zolee hatalmas jéghokimániájára is.


A Pierrot producerkedésével készült album igazi hip hop mű intróval és outróval, közte pedig olyan, szállóigékben is gazdag alapvetésekkel, mint a Ki a fasza gyerek, a Stricik és kurvák, valamint a Deák Bill-féle Rossz vér átdolgozása gengszter-rap verzióban.


Az 1997-es albumot Ganxsta, Eckü és Mentha (Hősök), illetve Nagy István Steve társaságában Babucs Kriszta mutatja be november 6-án, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Címkék: Parov Stelar, interjú

Több mint 10 éve van benne a nemzetközi könnyűzenei köztudatban az osztrák DJ és producer , Marcus Füreder, ismertebb nevén Parov Stelar. A kilencvenes évek közepén és végén DJ-ként lépett fel nightklubokban, majd a 2000-es években elkezdett zenéket írni. Először egyedül, majd 2005-től zenekart alapítva járja a nagyvilágot. Fellépője volt a Strand Fesztiválunknak is, ahol Babucs Kriszta beszélgetett vele.

Ősz-összegző, télköszöntő

Címkék: Nagyon zene!, tél

Mozgalmas őszi hónapok állnak mögöttünk. A nagyon zenék tarka kínálatában ugyanis egyre inkább küldetésünknek gondoljuk, hogy a "közügyekkel" is törődjünk. Abból pedig sok van.


Az elmúlt hetekben - többek között - egy egész napot fordítottunk arra, hogy Ákost informatívan megünnepeljük, nosztalgiáztassuk, faggassuk. Legyen most mindegy, ha nem mindenki szereti egyformán - ő maga sem várja ezt. 20 éve töretlen aktivitása, 23 kiadott lemeze, számtalan (köztük Kossuth-) díja és U2 koncert előtti fellépése viszont tény.


De nem feledkeztünk meg a tolerancia, a gyermekjogok, a cukorbetegség, vagy épp az AIDS elleni küzdelem világnapjáról sem. Nem mindig egyszerű az effajta súlyos témákat a könnyednek és fiatalosnak szánt tartalmakba illeszteni, de akkor is feladatunknak érezzük, hogy ami országok figyelmét célozza, ami pozitív előremozdulások érdekét szolgálja, ami a - bármilyen szempontból - hátrányt szenvedők, kérdésekkel küszködők, magukban vagy nem magukban segítségért kiáltók, vagy egész egyszerűen a tájékozódni vágyók lehetőségeit tágítja, azt nekünk is segítenünk kell.

Esténként a legfrissebb-ropogósabb, legcsípősebb mondatok kerültek terítékre: slammereink ugyanis, bármi legyen, megmondják. A másik blogon, ha akarjátok, láthatjátok is őket. Vigyázat: a tervezettnél óvatosabban nyomjatok a Play gombra! Az új nemzedék szájhősei ugyanis hajlamosak a kíméletlenségre. Miért? Egyszerűen csak azért, mert az igazságot hallatják. Magukról. Rólatok. Rólunk.

Itt volt a Csík zenekar is. Sőt, itt van mindnyájunknak már 25 éve. A Petőfivel ünnepelt, stúdióban, élőzenével. Csík János vonója pedig méltó gazdára talált a játék nyertesével.

Hiszen itt vannak a játékok is, amelyekre tömegével érkeznek válaszaitok - akkora hűségről és aktivitásról téve tanúbizonyságot, amekkora, bevalljuk, még bennünket is elgondolkodtat.

Nem akarjuk azt írni: "köszönjük", vagy "hála Nektek, kedves Hallgatók". Inkább csak megígérjük, hogy továbbra is Benneteket és a Ti igényeiteket tartjuk a szemünk előtt.

Itt a december, pötyöget a hó. Vigyázzatok a jeges utcán... és amikor tehetitek, csoszogjatok a Petőfivel a fületekben.


 



Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram