Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: uffblog, császármorzsa

Az ünnepek környékén sokan ellátogatunk Bécsbe; ehhez jól passzol a császármorzsa, a bécsi specialitás, amely ismét egy egyszerű, elronthatatlan és egyben megunhatatlan finomság. Melegétel, de egyben csemege is. Elvégre tény, hogy a téli hidegben különösen kívánjuk a melegételeket, de időnként a levesek és a töltött káposzta sós ízvilága felől kedvet kapunk az édességek irányába kalandozni.

Mellesleg ha kihűl, akkor is ugyanolyan finom! Egyszóval nem találhatunk kifogást: dobjunk össze egy finom császármorzsát Uffblog-módra!




Kommentálnád? Itt lehet!

Méz és mustár, a nyerő páros

Címkék: Egész úton hazafelé, UFF, uffblog, méz, mustár, videó

Emlékeztek arra a már jónéhány évvel ezelőtti chipsreklámra, amelyben egy üveg méz és egy tubus mustár megismerkedtek a diszkóban, és csaptak egy szenvedélyes, görbe estét? A záróképen pedig a szerelemgyerek, egy takaróját lerugdosó, babaméretű, mézes-mustáros chipses zacskó gügyögött.

Bizarr volt, de vicces.

A méz és a mustár párosítása egy olyan kombináció, amelyet egyfelől fogalmunk sincs, kinek és hogyan jutott eszébe kipróbálni, másfelől hálásak vagyunk neki, hogy így tett, mert hát jó ötlet volt.

Az Egész útonban az uffblog.hu konyhatündérei mézes-mustáros csirkét is készítettek. Videó alább, recept a blogon!



Kommentálnád? Itt lehet! 

No, mit mondtunk?

Címkék: recept, Márton-nap, libacomb, uffblog

A múltkori receptünkkel már jeleztük, hogy lassan beköszönt az ünnepek ideje... Ám mielőtt még a Mikulásos-karácsonyos vonalra lépnénk, novemberben van egy fontos fejezet egy ilyenkor valósággal sztárként kezelt szárnyassal - ez a Márton-nap.

Van egy olyan tippünk, hogy nem csak egy-két hallgatónknak vannak Márton nevű ismerősei-rokonai, így ha még hátravan egy Márton-napi ünneplés, ahhoz kitűnően passzolhat az alábbi videóban látható libacombos recept!

Kellemes belibázást kívánnak az uffblog.hu mesterei!




Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: recept, karácsony, káposztás tészta, uffblog

Talán korainak tűnhet még, de higgyétek el, nincs olyan sok időnk: lassacskán beindul a teljes káosz és felhajtás az adventi, karácsonyra készülődő, ajándékvásárolgató időszakkal. Elkezdhetjük nézegetni, mivel lepjük meg a családot, barátokat idén, milyen fogással újíthatunk majd az ünnepi asztalon. A legelvetemültebbek főző-és sütőpróbákat is tartanak, ezeket pedig bizony november végén-december elején meg kell ejteni, nincs mese.

Nem sok időnk maradt hát az egyszerű, mégis finom hétvégi receptekre; pár hétig élvezhetjük még a péntek vagy szombat esti kikapcsolódás utáni gyors megoldásokat.

És mi segítené jobban a komótos ünnepre hangolódás első fázisát, ha nem egy jó karácsonyi káposztára emlékeztető, mégis egyszerű káposztás költemény?

Alább a videó - irány a konyha! A vegáknak sincs kifogás!

Az uffblog.hu-n pedig számos más recept és videó közül válogathattok.



 



Kommentálnád? Itt lehet!

Dehát ki nem szereti a pizzát?!

Címkék: recept, Egész úton hazafelé, UFF, uffblog, pizza, video

... kérdezhetnénk, amikor egy fárasztó hét vagy egy kiadós bulizás után a családdal, vagy baráti társaságunkkal azon tanakodunk: most pedig mit együnk?


Persze, persze: könnyű és gyors megoldás a pizzarendelés, csakhogy ha rendszeresen ehhez a megoldáshoz folyamodunk, abból hosszútávon bizony jóval drágábban jövünk ki - másfelől sosem tudni biztosan, hogy a futártól pontosan azt kapjuk-e majd, amit szeretnénk, olyan alapanyagokból, amelyeket szeretünk.


És a legvégső érv: amit saját magunk készítünk, az mindig finomabb, együtt készítve pedig közös az élmény!


Ezért az uffblog.hu főzőmesterei most pizzarecepttel gazdagítanak minket. Bon appetito!




Kommentálnád? Itt lehet!



Dehát ki szereti a karalábét?!

Címkék: rececpt, Egész úton hazafelé, UFF, uffblog, karalábé, videó

Nyersen valószínűleg nem sokan eszegetik... No de levesként, finoman, krémesen? Így már mindjárt más, igaz?


Tekintettel a hideg idő vészes közeledésére és a tényre, hogy mostanában sajnos sokan betegeskedünk, az Egész úton október 11-i adásában egy finom, testet-lelket átmelengető és nem mellékesen igen egészséges zöldségből készülő levest főztünk az uffblog.hu konyhafőnökeivel.


Aki még mindig hezitál, annak némi információ a karalábéról: a növényi rostban gazdag zöldség serkenti, karbantartja emésztésünket. Remek táplálék energia- és sószegény étkezés kiegészítéséhez, és antibakteriális hatású. Fogyasztása légúti- , valamint a bőrbetegségek esetén kifejezetten javasolt.


Ásványianyagai közül legjelentősebb a kálium, és említésre méltó még magnézium-, jód-, kén-, szelén-, mész- és foszfortartalma is. Levelében igen sok vas és karotinoid található.


Táplálkozástani értékéhez vitaminjai (A, B1, B2, B6 és C) is hozzájárulnak. A B-vitaminok közül kiemelendő még folsav- és pantoténsavtartalma.


Alább látható a videó.  Irány a konyha!




Kommentálnád? Itt lehet!



A francia pipi mindig nyerő!

Címkék: Egész úton hazafelé, UFF, uffblog, recept, videó

A csirkehús a főzésben olyan, mint a farmernadrág az öltözködésben: sohasem megy ki a divatból.

A hűvösebb idő beköszöntével valószínűleg egyre többen vágyunk valami finom melegételre, amellyel persze nem kell sokat pepecselni, hiszen kinek van arra ideje-ereje egy fárasztó hét végén?

Az Egész úton október 4-i fogása, a Dubarry csirke, tejszínes ízével és ropogós zöldségköretével egy jól bevált, tuti választás. Katt az alábbi videóra, vagy egyből az uffblog.hu-ra, ahol Dorinát és Évit mindig jókedvű főzőcskézés közben láthatjátok!





Kommentálnád? Itt lehet!



Pénteki beszilvulás

Címkék: Egész úton hazafelé, rececpt, szilvás gombóc, videó, UFF, uffblog

Finom, édes és egészséges lila gyümölcs, ellenállhatatlan, puha és mutatós gömböcök - nehezen találni olyan embert, aki ezt nem szereti! Az Uffblogos lányok ma szilvásgombóc-receptet osztanak meg velünk. Reméljük, hallottátok hazafelé a kocsiban, és már ráálltatok a témára ;)

Nézzétek meg a videót:

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram