Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: Petőfi Backstage, Likó Marcell, Vad Fruttik, videó

A Petőfi Backstage csütörtökről csütörtökre az Akvárium Klubban várja mindazokat, akik hosszasabban töltekeznének nagyon zenészeink és más különleges vendégek gondolataival, élményeivel. A munka és suli utáni, lazulós, hol nevettető, hol egészen elmélyülő beszélgetős estéken a Kultúrfitnesz műsorvezetője, Horváth Gergely tartja kezében az eszmecserék fonalát.






Itt van például Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere, akit december első csütörtökén látott vendégül a Backstage, és akivel az egész diskurzus afféle hullámvasúttá vált, ellentétek ellentéteit felsorakoztatva.

A kiindulópont egy könyvismertető gondolata volt, miután az énekes gyerekkora óta falja a könyveket. Az olvasói oldalát megmutató Likó Marci adott némi ízelítőt könyvélményeiről - és aztán másról is. Géczi János, Feldmár András, Grecsó Krisztián írásairól értekezett, s mégis, a társalgás végére valahogy egészen egyedi vonásait is megismerhette a közönség. A színpadhoz és mikrofonhoz szokott frontember nem szégyellte bevallani zavarát, aztán persze igazi, már-már védjegyévé váló humorral kezelte a helyzetet. Kivéve, amikor nem, mert olyankor éppen ellenkezőleg: meglepő őszinteséggel.

Ha valamit megállapíthatott a Backstage hallgatósága, azt biztosan, hogy a zenész nem fél feltárni olyan gondolatokat, érzéseket, múltbéli élményeket, amelyeket mások, talán csak a biztonság kedvéért, de inkább megtartanának maguknak. Marci beszámolója így vált egy kicsit többé puszta okfejtésnél, és lehet, hogy őt is épp ez szabadítja fel. Hiszen, mint mondta egy ízben, „a közönség megvédi”.

Aki a mai, kedd esti Kultúrfitneszben visszahallgatja a beszélgetést, megtudhatja, milyen technika vezérli a Fruttik-frontember dalszövegeit, ha nem a magánhangzók csengése. Megtudhatja azt is, mit váltott ki gyerekkorában a mindig pörgő Marciból az a bölcsesség, mely szerint „csak a buta gyerekek unatkoznak”. Megismerheti az énekes pánikkal küzdő oldalát és a Feldmár András általi okfejtését arról, valójában mi okozza bennünk a pánikot. Hogy mit jelent számára az, amikor egy könyv túrós csuszává válik, hogyan élte meg azon időszakát, amikor jöttek-mentek a lányok az életében. Sőt, az is kiderül, ami talán a legtöbbünkben kelti ellentétek érzését: a Fruttik-vezér összetéveszthetetlen humora és vidámsága mellett miért van, hogy a zenekar valósággal fürdik az érfelvágós dalokban? 

Könnyed és kemény, kacagós és komoly. Ilyesféle beszélgetés született Likó Marcival a Backstage-ben. Néha jóról, néha rosszról, néha nemről, és még arról is, amikor nem foglalkoztatja semmi sem.

Szenes Laura

Petőfi Backstage: Likó Marci Könyvklubja – 2014. december 9., 19 óra, Kultúrfitnesz


  

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, videó

Újabb öt albumot mutattunk be a héten á-tól cettig a legnagyobb hatású magyar könnyűzenei lemezeket egybegyűjtő Petőfi TOP 50 magyar album sorozatból! Ezúttal csupa olyan, elsőre bejövős magyar lemezt hallgathattatok végig velünk, amelyek alkotói valami nagyon is egyedit, különlegeset tettek le az asztalra már a bemutatkozásukkor.


Függetlenül attól, hogy megjelenésük óta évek vagy évtizedek teltek el, továbbra is kérdés: mit mondanak nekünk ma az egykor kirívóan sikeres dalok? Nagy-szín-pados előadóinkkal és szakértőinkkel beszéljük át hétről-hétre a Petőfi TOP 50 lista frissen bemutatott albumait!

Ezúttal Deniz, Nagy István Steve, Horváth Gergely és Babucs Kriszta találkozott a Petőfi szerkesztőségében, hogy értékeljék a heti albumokat – nézzetek be hozzánk!



Október 12-én, vasárnap este 7-től újabb öt albumot mutatunk be a Petőfi TOP 50 magyar album sorozatból!


Hozzászólnál? Itt lehet!


Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, videó

A legnagyobb hatású magyar könnyűzenei albumok listáját ígértük múlt vasárnap indult Petőfi TOP 50 magyar album sorozatunkban. Kérdés azonban, mit mondanak nekünk ma az egykor kirívóan sikeres dalok? Nagy-szín-pados előadóinkkal és szakértőinkkel beszéljük át hétről-hétre a Petőfi TOP 50 lista frissen bemutatott albumait!

Ezúttal Polgár Odettet, Nagy István Steve-et, Horváth Gergelyt és Borcsik Attila Izilt kérdezte Babucs Kriszta – ebből a beszélgetésből mutatunk most ízelítőt.



Október 5-én, vasárnap este 7-től újabb öt albumot mutatunk be a Petőfi TOP 50 magyar album sorozatból!


Hozzászólnál? Itt lehet! 


Dupla öröm a Nekünk DJ Kell! versenyen

Címkék: Nekünk DJ Kell!, B:Azta, Dj Lennard, videó

Két győztest hirdetett a Nekünk DJ Kell! zsűrije a tehetségkutató verseny záró rendezvényén, a Szimfonik LIVe koncert előtt: Tenk Lőrinc (B:Azta) és Leczkési Lénárd (Dj Lennard) a Petőfi rezidens DJ-csapatát erősítik a jövőben.

Nyárai Gerzson riportja (Hirado.hu) 



Kommentálnád? Itt lehet! 

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Kétszeresen is kimaxoltuk a nyarat. Jó emberek jöttek és hazaiak." - mondta a Kultúrfitneszes Horváth Gergely a Strand Fesztivál utolsó napján. A Balatonban fürdés ugyan teljesen kimaradt a Petőfis csapatnak, de helyette legalább annyi vizet kaptak felülről. Ez egyedül Buda Marcit zavarta, de Őt se nagyon.. csak olyan kicsit... inkább.



Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

Horváth Gergely a Kultúrfitnesz személyi trénere elárulja a lényeget, akárcsak a rövidnadrágos Zacher Gábor... az Online Árnyék (kovácspeti) kamerájába.



Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Neeee!!! Pedig tegnap éccaka már sütött a nap" - mondta Endre, aki mind a négy napra bevette magát a STRANDRA. ...és valóban. Éjszaka megvilágosító erővel szakadt le az ég és még jobban egybekovácsolta a "fésületlen" (by horváthgergő) Fesztivál lakosságát. Kovács Péter Junior és online árnyék beszámolója:


Kommentálnád? Itt lehet!

Strand Fesztivál: Kimaxoljuk a nyarat!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Olyan a Strand Fesztivál, mint amilyen tavaly volt. Megmaradt kócosnak, és ezt mi nagyon szeretjük" - lelkendezik Horváth Gergely a Nagyon Zene Fesztivál első napján. Hogy mit is jelent ez? Rögtönzött Cloud 9+ akusztik koncertet a konténerstúdió tetején, fesztiválozókat, akik a Stranddal "maxolják ki" a nyarat, és persze Buda Marcit, aki nem ijed meg a saját árnyékától...


Élményvideó a Strand első napjáról!



Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: Nekünk DJ Kell, zsűri, vélemény, videoriport

Elsősorban zenei, nem pedig technikai kérdés a DJ-zés tudománya, amely alapvetően a különböző zenei világok összeillesztéséről, új zenei hangulat létrehozásáról szól – állítják a Nekünk DJ Kell! zsűritagjai.


A közel hatszáz jelentkezőből nyolcvanat választottak ki első körben, majd tíz DJ-jelöltet juttattak tovább a Petőfi Rádió tehetségkutató versenyének ítészei. A második forduló apropóján a válogatás szempontjairól kérdeztük a hattagú zsűriből Horváth Gáspárt (JumoDaddy), Kovács Jeromost (Wondawulf) és Fekete Lászlót.


Kommentálnád? Itt lehet!

Buda Marci a Szigeten: Majd kitalálom magam!

Címkék: Sziget 2014, Buda Marci, videoriport

Találós kérdés: miről nosztalgiázik Buda Marci az első idei fesztiválon, ahova végre szórakozni ment?
Bizony ám, hogy milyen jó volt itt dolgozni!

De mi így szeretjük, és becsüljétek meg ti is, hiszen, mint kiderült, ha minden kötél szakad, lehetne még akár szájharmonika-művész is a Petőfi Színpadon! Állandó online árnyéka, Kovács Peti ezúttal a Sziget Fesztiválra kísérte el a Skrillex-rajongó Buda Marcit - tartsatok ti is velük!


Kommentálnád? Itt lehet!

Mindenkinek van egy hőse - EFOTT vol. 3.

Címkék: EFOTT, Buda Marci, Hősök, videoriport

Miután leszakadt az ég, minden és mindenki felbolydult Miskolctapolcán... YMCA-re tomboló fesztiválozók, levegővétel nélkül nyilatkozó Hősök, és egy online gyakornok, aki egészen analóg módon fejezi ki ragaszkodását a Petőfi-stábhoz.

Mert, ugye, mindenkinek van egy hőse! 

Kovács Peti EFOTT-videosorozatának záró része következik:


Kommentálnád? Itt lehet!

 


Mit keresünk az EFOTT-on? 2.

Címkék: EFOTT, Buda Marci, videoriport

Lelkes online gyakornokunk, Kovács Peti tovább faggatta Buda Marcit a fesztiválokról. Hogyan változott tehát a közönség és a zene?

Dübörgős videointerjú következik az EFOTT-ról!




Kommentálnád? Itt lehet!
 


Mit keresünk az EFOTT-on?

Címkék: EFOTT, videoriport, Buda Marci

Fluor a házban, neonfényű napszemüvegek és a fesztiválarc Buda Marci - online riporterünk, Kovács Peti az EFOTT első (azaz második) napjának hangulatát kapta el videójában.

Egy kérdés maradt nyitva Miskolctapolcán: vannak egyetemisták az EFOTT-on?!

Kommentálnád? Itt lehet! 

Címkék: Mary PopKids, Arctic Monkeys, Volt Fesztivál, kulissza, videóriport

A világ megváltására készülünk! - állítják a Mary PopKids tagjai, de az azért nem véletlen, hogy két VOLT-os koncertjük között hazaruccantak kedvenc próbatermükbe. Lázasan készülődnek ugyanis vasárnap esti fellépésükre, amit a Nagy-Szín-Pad versenyen nyertek: az Arctic Monkeys előzenekara lesznek a soproni fesztiválon!

Szűcs Viktor riportja: 

Kommentálnád? Itt lehet!

 


Címkék: werk, videó, VOLT Fesztivál, Buda Marci, Horváth Gergő

"Nekem hiányzott már a VOLT Fesztivál! (...) Találkozom végre azokkal az emberekkel, akik minden reggel hallgatnak!" - örvendezik a Stúdiókonténerben Buda Marci, aki a napokban minden délután négytől a soproni fesztiválról jelentkezik be a Petőfi Rádióban. A Kultúrfitnesz viszont nyáron "különleges státuszban pihen" - tudtuk meg Horváth Gergőtől, mielőtt felsorolta volna a műsor élő, babzsákos kiadásának programját. Amiből sok érdekesség kiderül, csak az nem, hogy ez mitől pihenés?!

Szűcs Viktor videoriportja a VOLT-ról:  




Kommentálnád? Itt lehet!

Méz és mustár, a nyerő páros

Címkék: Egész úton hazafelé, UFF, uffblog, méz, mustár, videó

Emlékeztek arra a már jónéhány évvel ezelőtti chipsreklámra, amelyben egy üveg méz és egy tubus mustár megismerkedtek a diszkóban, és csaptak egy szenvedélyes, görbe estét? A záróképen pedig a szerelemgyerek, egy takaróját lerugdosó, babaméretű, mézes-mustáros chipses zacskó gügyögött.

Bizarr volt, de vicces.

A méz és a mustár párosítása egy olyan kombináció, amelyet egyfelől fogalmunk sincs, kinek és hogyan jutott eszébe kipróbálni, másfelől hálásak vagyunk neki, hogy így tett, mert hát jó ötlet volt.

Az Egész útonban az uffblog.hu konyhatündérei mézes-mustáros csirkét is készítettek. Videó alább, recept a blogon!



Kommentálnád? Itt lehet! 

Dehát ki nem szereti a pizzát?!

Címkék: recept, Egész úton hazafelé, UFF, uffblog, pizza, video

... kérdezhetnénk, amikor egy fárasztó hét vagy egy kiadós bulizás után a családdal, vagy baráti társaságunkkal azon tanakodunk: most pedig mit együnk?


Persze, persze: könnyű és gyors megoldás a pizzarendelés, csakhogy ha rendszeresen ehhez a megoldáshoz folyamodunk, abból hosszútávon bizony jóval drágábban jövünk ki - másfelől sosem tudni biztosan, hogy a futártól pontosan azt kapjuk-e majd, amit szeretnénk, olyan alapanyagokból, amelyeket szeretünk.


És a legvégső érv: amit saját magunk készítünk, az mindig finomabb, együtt készítve pedig közös az élmény!


Ezért az uffblog.hu főzőmesterei most pizzarecepttel gazdagítanak minket. Bon appetito!




Kommentálnád? Itt lehet!



Dehát ki szereti a karalábét?!

Címkék: rececpt, Egész úton hazafelé, UFF, uffblog, karalábé, videó

Nyersen valószínűleg nem sokan eszegetik... No de levesként, finoman, krémesen? Így már mindjárt más, igaz?


Tekintettel a hideg idő vészes közeledésére és a tényre, hogy mostanában sajnos sokan betegeskedünk, az Egész úton október 11-i adásában egy finom, testet-lelket átmelengető és nem mellékesen igen egészséges zöldségből készülő levest főztünk az uffblog.hu konyhafőnökeivel.


Aki még mindig hezitál, annak némi információ a karalábéról: a növényi rostban gazdag zöldség serkenti, karbantartja emésztésünket. Remek táplálék energia- és sószegény étkezés kiegészítéséhez, és antibakteriális hatású. Fogyasztása légúti- , valamint a bőrbetegségek esetén kifejezetten javasolt.


Ásványianyagai közül legjelentősebb a kálium, és említésre méltó még magnézium-, jód-, kén-, szelén-, mész- és foszfortartalma is. Levelében igen sok vas és karotinoid található.


Táplálkozástani értékéhez vitaminjai (A, B1, B2, B6 és C) is hozzájárulnak. A B-vitaminok közül kiemelendő még folsav- és pantoténsavtartalma.


Alább látható a videó.  Irány a konyha!




Kommentálnád? Itt lehet!



A francia pipi mindig nyerő!

Címkék: Egész úton hazafelé, UFF, uffblog, recept, videó

A csirkehús a főzésben olyan, mint a farmernadrág az öltözködésben: sohasem megy ki a divatból.

A hűvösebb idő beköszöntével valószínűleg egyre többen vágyunk valami finom melegételre, amellyel persze nem kell sokat pepecselni, hiszen kinek van arra ideje-ereje egy fárasztó hét végén?

Az Egész úton október 4-i fogása, a Dubarry csirke, tejszínes ízével és ropogós zöldségköretével egy jól bevált, tuti választás. Katt az alábbi videóra, vagy egyből az uffblog.hu-ra, ahol Dorinát és Évit mindig jókedvű főzőcskézés közben láthatjátok!





Kommentálnád? Itt lehet!



Pénteki beszilvulás

Címkék: Egész úton hazafelé, rececpt, szilvás gombóc, videó, UFF, uffblog

Finom, édes és egészséges lila gyümölcs, ellenállhatatlan, puha és mutatós gömböcök - nehezen találni olyan embert, aki ezt nem szereti! Az Uffblogos lányok ma szilvásgombóc-receptet osztanak meg velünk. Reméljük, hallottátok hazafelé a kocsiban, és már ráálltatok a témára ;)

Nézzétek meg a videót:

Mit eszünk, ha hazaértünk?

Címkék: Egész úton hazafelé, recept, gesztenyés süti, video

Az Egész úton hazafelé újabban különféle finomságok receptjeit osztja meg Veletek minden pénteken, méghozzá az UFF-os lányok közreműködésével! Az UFF az "Unokáink is főzni fogják!" felkiáltás rövidítése, egyúttal két bájos hölgyemény friss és ropogós főzős blogjának neve, ahonnan magukat a recepteket is letölthetitek. Katt a videóra, vagy ide: www.uffblog.hu!

Mai fogásunk: a gesztenyés csodasüti!



 




Kommentálnád? Itt lehet!



Szimfonik Liv3 – az utolsó simítások

Címkék: Szimfonik Liv3, színpadtechnika, Millenáris, videó

A Millenáris Park teljes területén remekül lehet majd hallani a szombat este a Szimfonik Liv3 koncertet, mi több, a színpadot is úgy helyezték el az építők, hogy a lehető legtöbb helyről rá lehessen látni a produkciókra – ígérte online stábunknak Dóra Tamás technikai vezető. Füst, fény és hangosítás - minden, ami csak a tökéletes zenei élményhez kell. 

Szenes Laura és Bossányi Gergely helyszíni riportja az előkészületekről:



 





Kommentálnád? Itt lehet!



Youtube-on a Live 2.0!

Címkék: Szimfonik Live 2.0, videó, HS7

Szombat este mutatjuk be a Millenárison, a Közmédia napján a régóta várt Szimfonik Liv3 koncertet! Ennek kapcsán Ti hívtátok fel a figyelmünket a Petőfi Facebook-oldalán, hogy a tavalyi, Szimfonik Live 2.0 anyaga eddig csak CD-n került kereskedelmi forgalomba, de a felvételeket nem adtuk ki, pedig biztosan sokan kíváncsiak lennének rá...

Ezt most pótoljuk: a szombat esti koncertre készülve a Live 2.0 klipjeinek többségét sorra közzétesszük a Youtube-csatornánkon és a Facebook-oldalunkon! Kezdésnek álljon itt az Ez a szerelem a HS7-től, amelyik - hiszen ezzel indult az egész Szimfonik-sorozat - szinte már klasszikusunk.

Fogadjátok szeretettel a klipeket, jó szórakozást!





 





Kommentálnád? Itt lehet!



Szimfonik Liv3 - Lovasi András

Címkék: Szimfonik Liv3, Lovasi András, videointerjú

Chris Isaak Blue Hotel című dalát fogja énekelni Lovasi András a Szimfonik Liv3 szeptember 7-i koncertjén. „Van egy ilyen emlékképem, hogy amikor 18 éves voltam, levonatoztam Bulgáriáig, majd átléptem a fejlett Nyugatra életemben először. Ez volt Görögország, amelyik annyira a fejlett Nyugat, hogy a Balkánhoz tartozik… Átmentünk és Görögországban stoppoltunk. Az első autó, ami felvett, egy kamion volt, és ez volt az egyik szám, ami szólt belőle. Nem szerettem a nyolcvanas évek popzenéjét, és amikor ezt meghallottam, mondtam, hogy na, itt még a zene is jobb…” - meséli az énekes, hogyan esett a választása a dalra.


Lovasi András a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):



Kommentálnád? Itt lehet!



Sena & Etta James: They get a good feeling!

Címkék: Szimfonik Liv3, Sena, Etta James, Irie Maffia, videointerjú

Etta Jamesszel fűszerezett Irie Maffia dalt ad elő Sena a Szimfonik Liv3 szeptember 7-i koncertjén – derült ki a dal első próbáján. A feldolgozott sláger jól ismert nyitósoráról – „Sometimes I get a good feeling / I get a feeling that I never, never had before” - villant be Senának egy különös párhuzam két dal között. „A mostani Irie Maffia lemezről van ez a szám, a Feeling Great, amit én nagyon szeretek. Nagyon szerettem volna meghallgatni szimfonikus zenekarral. És ez úgy összejött. Az egyik ráutalt a másikra. Ah. Jó. Ezt! Bravó!” – mesél a felismerésről Sena, hogyan született meg a Something's Got a Hold on Me átdolgozásának ötlete.


Sena a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):



Kommentálnád? Itt lehet!



Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram