AJÁNLÓ
 
09:13
2014. 11. 25.
Föltámad a tenger a hétvégén – minden eddiginél látványosabb, dupla előadással tér vissza...
A bejegyzés folyatódik
 
09:13
2014. 11. 25.
Szimler Bálint és Rév Marcell zenés dokumentumfilmje, a Balaton Method koncertekkel egybekötött...
A bejegyzés folyatódik
 
09:13
2014. 11. 25.
A Cloud 9+ lemezbemutató koncertjére nyerhettek egy tucatnyi jegyet a héten Tizenkettő egy koncert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:13
2014. 11. 25.
Noel Richards jövő vasárnapi életműkoncertjére nyerhettek egy tucatnyi jegyet a héten Tizenkettő...
A bejegyzés folyatódik
 
09:13
2014. 11. 25.
70 éve született Bob Marley – ma őt ünnepeljük a Petőfin! Vendégünk és segítőnk lesz...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: koncertbeszámoló, George Ezra, Rae Morris, Akvárium klub

George Ezra fél év elteltével visszatért Budapestre. Ezúttal nem vonattal érkezett hozzánk rajongói társaságában, ugyanakkor rengeteg külföldit vonzott az Akvárium klubba. És aki eljött, bizony nem bánhatta meg: Ezra már nem is szólóelőadóként, hanem saját zenekarral állt színpadra, ráadásul magával hozta az idei év másik izgalmas befutóját, a 23 éves angol énekesnőt, Rae Morrist is.


A blackpooli Rachel Anne Morris több mint két éve aktív a pályán, ugyanakkor csak az idei évben került igazán rivaldafénybe: vokalistaként közreműködött a Clean Bandit és a Bombay Bicycle Club idei nagylemezén is, sőt nemrégiben bejelentette debütáló albumát, mely majd a jövő év elején jelenik meg Unguarded címmel. A tegnapi hatszámos szettjében hallhattuk az imént említett nagylemez címadó dalát, az ingyenesen letölthető Don’t Go-t, és néhány kiadatlan felvételt is, ezúttal akusztikus, billentyű-ének felállásban. A fiatal énekesnő fellépése komolyan emlékeztetett Ezra áprilisi egy szál gitáros koncertjére, kíváncsi lennék, ő mit tudna felmutatni fél év múlva egy zenekar kíséretében. Az bizonyos, hogy minden adott ahhoz, hogy hasonló utat járjon be, mint a vele egyidős George.

Aki már tényleg bejárt egy bizonyos utat. Júniusban kiadta első nagylemezét a Wanted On Voyage-t, mely kilenc országban a legjobb tíz között végzett a lemezeladási listákon. Emellett közös videoklipet készített Sir Ian McKellennel a Listen To The Man című dalhoz, illetve nyáron megjárta a nagy szigetországi fesztiválokat is. A tegnapi koncert ugyancsak hamar magával ragadta a közönséget: Ezra sorra ellőtte az ismert kislemezdalait (Cassy’O, Listen To The Man, Blame It On Me), csakhogy amilyen könnyedén felpezsdült, annyira könnyedén le is ült a hangulat. Pár lassabb dalt követően három zenésze magára hagyta őt a színpadon egy kis önálló dzsemmelésre, majd hirtelen visszatértek, hogy mentsék a menthetőt az egyik lehetséges következő slágerdallal, a Stand By Your Gun-nal. Ez a sorban csupán kilencedik a koncerten, de egyben az utolsó olyan dal, amely után nem érezte azt az ember, hogy közeleg a vége. Ezt követően ugyanis jött az albumzáró Spectacular Rival, majd a Breakaway, előbbi bombasztikusan, utóbbi melankolikusan tette volna a pontot az ügy végére.

De nem. Hiszen jött a Budapest. A közönséget pedig nem kellett kétszer figyelmeztetni, boldog-boldogtalan okostelefonjához nyúlt, hogy rögzítse ezt a történelmi pillanatot. George ugyanakkor tudta, hogyan lehet őket még jobban megőrjíteni, így az outroban magyar akcentussal ejtette ki fővárosunk nevét. Ezzel a momentummal a koncert látszólagosan is véget ért, 45 percnyi zenélés után levonult a zenekar, hogy visszatapsoltassa magát. Nem volt egyértelmű melyik dal zárhatja le jobban az estét, mint az, amiért oly sokan eljöttek, de hamar megkaptuk a választ. Ráadásként Cyndi Lauper slágerét, a Girls Just Wanna Have Fun-t, majd a hosszú vokál bevezetővel tálalt Did You Hear The Rain?-t hallhattuk.

Lehet pofátlanságnak nevezni, hogy egy zenész 60 percesre szabja headline show-ját, ráadásul abban a városban, amely a vitathatatlanul legnagyobb slágerének címéül is szolgált, de nem érdemes. George Ezra mellett szól ugyanis, hogy nem csupán külső megjelenése miatt eladható, hiszen olyan basszushanggal lett megáldva, amely élőben akkorát üt, hogy a falnak sem kell adnia a másikat.

Szöveg+fotók: Korcsog Andor


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram