AJÁNLÓ
 
16:30
2013. 09. 27.
Emlékeztek arra a már jónéhány évvel ezelőtti chipsreklámra, amelyben egy üveg méz és egy...
A bejegyzés folyatódik
 
16:30
2013. 09. 27.
... kérdezhetnénk, amikor egy fárasztó hét vagy egy kiadós bulizás után a családdal, vagy baráti...
A bejegyzés folyatódik
 
16:30
2013. 09. 27.
Nyersen valószínűleg nem sokan eszegetik... No de levesként, finoman, krémesen? Így már mindjárt...
A bejegyzés folyatódik
 
16:30
2013. 09. 27.
A csirkehús a főzésben olyan, mint a farmernadrág az öltözködésben: sohasem megy ki a divatból. A...
A bejegyzés folyatódik
 
16:30
2013. 09. 27.
Az Egész úton hazafelé újabban különféle finomságok receptjeit osztja meg Veletek minden pénteken,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pénteki beszilvulás

Címkék: Egész úton hazafelé, rececpt, szilvás gombóc, videó, UFF, uffblog

Finom, édes és egészséges lila gyümölcs, ellenállhatatlan, puha és mutatós gömböcök - nehezen találni olyan embert, aki ezt nem szereti! Az Uffblogos lányok ma szilvásgombóc-receptet osztanak meg velünk. Reméljük, hallottátok hazafelé a kocsiban, és már ráálltatok a témára ;)

Nézzétek meg a videót:



Szilvás gombóc:

• 800 g burgonya

• 4 ek vaj

• kb. 19 ek liszt

• 2 db tojás

• 1 kk só

• 1 üveg szilvabefőtt

• zsemlemorzsa

• olaj

• fahéj

• porcukor

A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd hideg vízzel leöntjük, így könnyebben le tudjuk szedni a héját. Krumplinyomóval lenyomjuk a krumplit, és várunk, hogy annyira kihüljön, hogy ne égesse meg a kezünket. A szilvabefőttről leöntjük a levét, hogy a szilvák száradjanak. (Ha akarunk szilva szószt készíteni, akkor tartsunk meg a levéből.) Ezután hozzáadjuk a vajat, a tojást, a sót, és a lisztet. Összegyúrjuk, egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. Kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral összekevert szilvákat rakunk a tésztakockákra. Majd gombócokat formálunk. Olajos, forró vízben megfőzzük a gombócokat. Kb.: 10-15 perc alatt készre fő. Közben olajon pirítunk zsemlemorzsát, és ebbe forgatjuk a megfőtt gombócokat. Fahéjas porcukorral tálaljuk. TIPP: A megfőtt gombócokat mákba is lehet forgatni.

Szilva szósz:

• a maradék szilva

• 1 cs. vaníliás cukor

• fél citrom leve

• egy kevés a szilvabefőtt levéből


A megmaradt szilvákat feltesszük egy kis lábosban, teszünk hozzá vaníliás cukrot, citromlevet és szilvalevet, így összefőzzük, és a gombócok mellé tálaljuk.





Kommentálnád? Itt lehet!



Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram