AJÁNLÓ
 
16:00
2014. 04. 28.
Súlyos basszusok és feszes ütemek helyett nyugodtabb, otthonülős hangulatú mixet mutatott be az...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 04. 28.
Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 04. 28.
Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!   Ster...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi DJ: Jay Lumen - 04.25.14

Címkék: Petőfi DJ, Jay Lumen, podcast


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!
 

facebook.com/JayLumenMusic 

youtube.com/JayLumenTV 

soundcloud.com/jay-lumen-official 

További információk Jay Lumenről


Egy Ausztrál rádió műsorvezetője élő adásban, egyenesen az underground elektronikuszene diadalának nevezte az egyik Jay Lumen dalt. Ahogy fogalmazott: „A minőségi elektronika és egy fiatal talentum le tudta győzni a milliós médiagépezet által támogatott populáris előadókat. Végre megnyíltak a fülek és a szívek, ezt pedig Jay Lumennek köszönhetjük.”

Jay Lumen az egyetlen olyan hazai DJ-nk és zenei producerünk, aki igényes (nem kommersz) elektronikus zenét prezentálva állhat tízezrek előtt szerte a világon. Kislemezei, mini albumai a világ legelismertebb kiadóinál látnak napvilágot, nemcsak a ma már talán legelterjedtebb digitális formában, de CD-n, sőt a sokak által kihaltnak titulált bakelitlemezen is.

Jay Lumen számos falat tört már át elsőként, melyről mindenki azt hitte lehetetlen egy magyar ember számára, ezzel igyekezett példát is mutatni. Dalai mellett már szinte az összes az elektronikuszenében jelentőséggel bíró kiadó is letette a voksát. Szerepelt a világhírű Global Undergroundnál, a Luciano Cadenza kiadójánál, és Adam Beyer Drumcode kiadójánál is jött ki EP-je. Jelentek meg dalai az Off Recordingsnál, a 100% Pure kiadó gondozásában, a Great Stuff kidónál is.  Agyszüleményeit a világ szinte minden elismert (tech és tech-house) DJ-je játssza. Ez nem is csoda, hiszen Jay nem kis eredményekkel büszkélkedhet. Megszakítás nélkül, csak az elmúlt 3 esztendőben körülbelül 25-30, Top10-es dala volt. Ezek között több No1. nóta is, néha több is egy időben.

Első hazai DJ-nk, aki Kolumbiában turnézhatott Richie Hawtin (korunk talán No.1 techno DJ-je) kiadója, a Minus turnéján. A hazai nagy klubok és fesztiválok dj pultjain kívül rendszeresen megfordul világhírű és legendás klubok dj pultjában, ahol leginkább headlinerként várják. Első magyarként léphetett a lemezjátszók mögé a mexikói 12 ezres Soul Tech Fesztiválon, a torontói Space Ibiza Fesztiválon, Miamiban a Space klubban, a berlini Tresorban, az ibizai Privilege-be szinte már hazajár, és még sorolhatnánk. Rendszeresen lép fel a londoni Pacha és Egg klubokban, Szlovéniában, Olaszországban, Csehországban, Horvátországban, Thaiföldön, Peruban, Kolumbiában, Mexikóban, Franciaországban, Ibizán, Spanyolországban, Finnországban, Németországban, Kanadában, Indiában, Oroszországban, Dél-Koreában. Járt már Egyiptomban, Dubaiban, az Arab Emirátusokban. Tavalyi évben volt 6 állomásos turnén az USA-ban, 5 állomásos Ausztrál turnén és 3 állomásos indiai turnén is. 2014-ben már a tervek szerint le van kötve turnéja Kínába, újra megy az Amerikába és Ausztráliába is. Ettől függetlenül Jay Lumen egyébként sok időt fordít arra is, hogy a hazai fellépéseinek is eleget tegyen. Igyekszik megtartani az egyensúlyt a külföldi és a magyar fellépések között. A legnagyobb klubokban és fesztiválokon - évek óta - itthon is az egyik legnagyobb névnek számít.

Bátran kijelenthető, hogy Jay Lumen napjaink nemzetközileg is egyik legnagyobb sztárja az új generációból, aki folyamatosan bebizonyítja, hogy minőségi és igényes elektronikus zenével is elérhető az igazi, akár a világsiker. Sokan állítják, hogy ő az a lemezlovas, aki meg tudta szeretni az igényes, underground elektronikus zenét a szélesebb rétegekkel is. Így hozva közelebb a minőségi elektronikát még a mainstream közönséghez is.




A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram