AJÁNLÓ
 
16:33
2014. 09. 08.
Súlyos basszusok és feszes ütemek helyett nyugodtabb, otthonülős hangulatú mixet mutatott be az...
A bejegyzés folyatódik
 
16:33
2014. 09. 08.
Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens...
A bejegyzés folyatódik
 
16:33
2014. 09. 08.
Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!   Ster...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi DJ: Kovary - 09.02.14

Címkék: Petőfi DJ, Kovary, podcast



Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 

Kovary (aka. Kőváry Péter) nevét 2004-ben ismerhette meg szélesebb körben a közönség, Péter ekkor csatlakozott a NEO zenekarhoz, és ebben az évben került a boltokba az együttes Kontrol című népszerű filmzene lemeze is. Kovary - a zenekari teendők mellett - már ekkoriban is foglalkozott önálló zenei producerkedéssel, első hivatalos dj fellépésére pedig 2007-ben került sor. Az azóta eltelt évek során a legtöbb budapesti klubban megfordult, rendszeresen játszik a fesztiválokon, és folyamatosan eleget tesz vidéki és külföldi felkéréseknek is. Mindezidáig olyan előadókkal osztotta meg a lejátszókat mint a 2many DJs, Alex Metric, Fake Blood, Yuksek, Xinobi, Russ Chimes, Wankelmut vagy a Justice.

Kovary zenéjében sajátos módon ötvöződik a hetvenes évekbeli klasszikus diszkó/funk, valamint a house, deep house a nu disco és a hagyományosabb electro.

Péter producerként 2011-ben betört a tánczene – ezen belül a nu disco - nemzetközi mezőnyébe, egyedi hangzására és bootlegjeire felfigyeltek az irányadó blogok illetve az élvonal képviselői is. Trekkjei azóta rendszeresen megmásszák az aktuális Beatport slágerlistákat, így zenéje egyre nagyobb figyelmet kap külföldön is. Az utóbbi időszakban a szcéna olyan előadóinak készített hivatalos remixet, mint Vanilla Ace, Thee Cool Cats, Princess Superstar, Andrey Exx, Dayne S, vagy Deepjack and Mr. Nu. Emellett olyan itthoni előadókkal is dolgozott együtt, mint a Zagar, a Hangmás, a Compact Disco, Karányi és a The Biebers.

Kovary dalait rendszeresen játszák a hazai rádiók, Agebeat-tel közös, Illusions című felvétele a 2012-es év 6. legtöbbet játszott rádiós slágere volt a MAHASZ hivatalos listája szerint.

soundcloud.com/kovary

youtube.com/kovaryvideos

facebook.com/Kovarymusic

twitter.com/kovary

Kovary a Beatporton

Booking



A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram