AJÁNLÓ
 
17:12
2014. 02. 25.
Súlyos basszusok és feszes ütemek helyett nyugodtabb, otthonülős hangulatú mixet mutatott be az...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2014. 02. 25.
Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2014. 02. 25.
Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!   Ster...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi DJ: Subotage - 02.24.14

Címkék: Petőfi DJ, Subotage, podcast



Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!
 

Papp László, az NVC egyik alapító tagja 12 évesen kezdett el zenéket írni PC-n, nyaranta pedig két sávos Gemini Pmx-7-es keverőjére rádugott cd- és kazettalejátszóval kísérletezgette ki, mi is az a dj-zés.  Ebben az időben (’97-’98) ismerkedett meg az elektronikus zenével, melyben nagy szerepe volt Mr. Atomicnak, aki akkoriban Vidéki Béla néven rádiózott a Tiloson és aki 10 évvel később az első NVC szórólapokat tervezte. Tőle kapott akkori jungle, goa és breakbeat zenéket. 4 évvel később megalapította zenekarát Maradandó Változások néven, ahol gitározott és énekelt. Az elektronikus és az élő zene a mai napig párhuzamosan jelen van az életében, jó példa erre, hogy fellépett már az Anima Sound System zenekar színeiben is – gitárosként.

2004-ben, egy hazai fesztiválon született meg az akkor még kéttagú Subotage, mely nevéhez hűen eleinte bejelentetlen fellépésekkel hívta fel magára a figyelmet a budapesti éjszakában.

A mára egytagúvá csökkent Subotage szettjei a kattogós minimaltól egészen a dallamos cutting edge zenékig elkalandoznak, de Nitelight néven előszeretettel kotorászik az experimental, elektronika, ambient, triphop, dubstep, downtempo és egyéb zenék között is. Ezen a néven azonban ritkán vállal fellépést, inkább fesztiválokon, exkluzív helyszíneken futhatunk bele Nitelight szettekbe, ilyen volt például 2007-ben a Kortárs Építészeti Központbeli fellépése a Múzeumok Éjszakáján, vagy a német kultúrattasé fogadása 2009-ben. Műfaji nyitottságát az is hűen tükrözi, hogy első vinyl élményei darkstep/techstep zenékhez köthetők, amikor is Megalovirus néven keverte a tört ütemeket.

Subotage az elmúlt néhány évben végigjárta a budapesti klubokat és visszatérő vendég a Sziget, a Balaton Sound és a Félsziget fesztiválokon is. Németországban többször is zenélt, de fellépett már Szerbiában, Bulgáriában és a Felvidéken is. Olyan nevekkel játszott már egy színpadon, mint a Chemical Brothers, az Extrawelt, James Holden, Ellen Allien, Moby, Royksopp, Tricky, Apparat, Stephan Bodzin, Oliver Huntemann, Paul Kalkbrenner, Timo Maas, Marek Hemmann, Popof, Fairmont, Florian Meindl, Petter, vagy Martin Eyerer. A Casino Bangkok klubsorozat rezidens dj-je a kezdetektől fogva.

Első megjelenésére 2011. április 4-én került sor, az olasz Bulldozer records gondozásában. Azóta készített már remixet az Occam, a Colorstar és az Anima Sound System zenekaroknak is.

nvc.hu                                               

facebook.com/subotagenvc

soundcloud.com/subotage

 


A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram