AJÁNLÓ
 
10:51
2013. 08. 05.
Megújulást hozott a Szimfonik-koncertsorozat történetében a széria nemrég színpadra állított...
A bejegyzés folyatódik
 
10:51
2013. 08. 05.
Különkiadással indult a héten a Dr. ZeneHouse harmadik szezonja a Kultúrfitneszben: zenei szakértők...
A bejegyzés folyatódik
 
10:51
2013. 08. 05.
A Millenáris Park teljes területén remekül lehet majd hallani a szombat este a Szimfonik Liv3 koncertet,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:51
2013. 08. 05.
A Coldplay Paradise című dalát adja elő Baricz Gergő a Szimfonik Liv3 szeptember 7-i koncertjén....
A bejegyzés folyatódik
 
10:51
2013. 08. 05.
Chris Isaak Blue Hotel című dalát fogja énekelni Lovasi András a Szimfonik Liv3 szeptember...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tükörbe néz, meglepődik

Címkék: Szimfonik Liv3, zene, Petőfi Rádió, Közmédia napja, MR Szimfonikusok, Millenáris

A szeptemberi Szimfonik Liv3 koncert a zeneszerelem az őszinte megvallása lesz. Kimondottan és leplezetlenül a „Petőfi-hangzás” ünnepe. Erről árulkodik a felkért előadók és beválogatott dalok teljes sora, a szimfonikus hangszerelés és a TOP30 listákban is megfordult slágerek totális újraértelmezése. Zeneszerelem, de azért nem első látásra.



A hiedelmekkel ellentétben a kapcsolatoknak nem a hetedik, hanem a harmadik éve a legnehezebb.  Ha még akkor is meg tudnak újulni, szétszakíthatatlanok maradnak.

Valami hasonló történik éppen a Szimfonik koncertekkel. A HS7 Ez a szerelem című dalának az MR Szimfonikusokkal közös, 2010-es feldolgozásával indult, majd a szigetes Szimfonik LIVE és a tavalyi Live 2.0 allstars koncertjeivel kiteljesedett sorozat után válaszúthoz érkezett a Petőfi Rádió. Mert az élő koncertsorozat harmadik darabja előtt komolyan fel kell tenni a kérdést: életképes-e még ez a szerelemgyerek?



Pedig a válasz mindig is annyira közel volt, hogy szinte nem láttuk tőle az erdőt. A Szimfonik sorozat annak a nyitott és kísérletező kedvű zenei közegnek az ünnepe, amely a Petőfi Rádiót is életre hívta. Amelyik szerint a zeneélvezet annyira sokrétű lehet, hogy abban kényelmesen megfér egymás mellett a hetvenes évekbeli rockhimnusz és a tavalyi nyár agyonhallgatott slágere, a „Vágjál lyukat a kádba” típusú felfedezés és a legújabb tehetségkutatós üdvöske fényesre csiszolt popdala. Már ha jó.

És ha jó, akkor képtelenség „csak” hallgatni. Hiszen ez az a közeg, ahol a befogadás és az alkotás nagyjából olyan sikerrel választható szét, mint a zenész, a rádiós és a hallgató egy Petőfi-bulin. Mert kinek is a dala a Messziről, hogy csak egy példát mondjunk? Mivel mással magyarázhatnánk ezt az egész sztárparádét az egekbe emelő MR Szimfonikusok őszintén nyitott hozzáállását és vállalkozó kedvét, ha nem a közeg teremtő erejével?

A Szimfonik Liv3 ötletének megszületését nagyjából úgy kell elképzelnünk, hogy ez a zenészek, rádiósok és hallgatók (erős az átfedés) által életre hívott közeg, vagy nyugodtan személyesítsük meg, tehát a Petőfi a tükörbe néz, és őszintén meglepődik. Ez mind én vagyok?

A Liv3 koncert ennek a zeneszerelemnek az őszinte megvallása lesz. Kimondottan és leplezetlenül a „Petőfi-hangzás” ünnepe. Erről árulkodik a felkért előadók és beválogatott dalok teljes sora, a szimfonikus hangszerelés és a TOP30 listákban is tuti megfordult slágerek totális újraértelmezése.

Mert az mekkora lesz már, amikor Sena belekezd Etta James Something's Got a Hold on Me című dalába? És az, hogy Zorán – a Zorán!!! – Quimbyt énekel? Vagy a Skyfall a rádió kórusainak előadásában? Lovasi András Chris Isaak Blue Hoteljével? Németh Juci kontra Iggy Pop? 

És most nyugodtan felsorolhatnánk mind a harminc előadót és dalt a tök ismerttől az egészen meglepőig. Előbb-utóbb meg is tesszük, hiszen szeptember 7-éig, amikor a Közmédia napján, a Millenáris Parkban mindez megvalósul, lesz még idő. Addig is, minden további ömlengés helyett jöjjön rögtön néhány példa!

Mező Misi és az MR Szimfonikusok férfiasan érzékeny Republic-feldolgozása, a Kék és Narancssárga:

 




Hot Right Now (Dj Fresh), igen, bizony, a kirobbanóan friss Radics Gigitől (ft. Nobody Moves):






Kristóf Norbert + Lana Del Rey (Video Games) = melankólia a köbön:

 





Kommentálnád? Itt lehet! 



Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram