AJÁNLÓ
 
18:13
2014. 12. 10.
Súlyos basszusok és feszes ütemek helyett nyugodtabb, otthonülős hangulatú mixet mutatott be az...
A bejegyzés folyatódik
 
18:13
2014. 12. 10.
Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!   Ster...
A bejegyzés folyatódik
 
18:13
2014. 12. 10.
Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!  Adam...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Wondawulf: Classic Mix

Címkék: Petőfi DJ, Wondawulf, Classic mix, podcast

Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens DJ-je a klasszikus zene és a mai modern elektronikus zene találkozását tetten érő, exkluzív mixet készített, amelyet alig néhány hete mutattunk be a Petőfi Rádióban. Érdemes most visszahallgatni, hiszen Wondering mix néven holnap este érkezik a télies folytatás!



Bár távoli műfajokról van szó, a klasszikus zene mégis hatással van a kortárs elektronikus tánczenére – állítja Kovács Jeromos, a Petőfi rezidens DJ-je. És most ne elsősorban a népszerű komolyzenei darabokat show-műsorszerűen színpadra állító előadók repertoárjára gondoljunk. A klasszikus zenei dallamokat, formákat, fordulatokat és mintázatokat a legnépszerűbb DJ-k és producerek is előszeretettel alkalmazzák mixeikben, még ha néha nem is könnyű felfedezni ezeket az utalásokat.

DJ Wondawulf hosszú heteket töltött azzal, hogy felkutassa a klasszikus zene és a kortárs elektronikus tánczene találkozásának legizgalmasabb példáit – ezekből állította össze a Petőfi Rádióban nemrég bemutatott Classic Mixet. A válogatásba trap, twerk, dubstep, drum&bass és hiphop darabok is bekerültek. Egyes zenei részek, mint például Mozart Kis éji zenéje, egyértelműen utalnak klasszikus zenei művekre, máshol inkább absztrakt módon jelenik meg a klasszikus hatás.

Wondawulf mixében ismert és népszerű popdalok részletei is elhangzanak, így figyelmesen hallgatva az is kiderül, hogyan szól John Newman hárfával, vagy éppen Avicii csemballóval!


Hozzászólnál? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram