Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50 extra: Utolsó gyémántok

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, extra, 2. adás

Az elmúlt 50 év általunk legjobbnak tartott ötven magyar könnyűzenei albumát már bemutattuk az elmúlt hetekben, a Petőfi TOP 50 magyar album sorozatban. Kis matematikai bravúrral aztán 60 lett az 50-ből - most ennek, tehát a bővített kiadásunknak a záró epizódja következik, öt újabb remek lemezzel!  

Nagy István Steve és Babucs Kriszta a stúdióban


Heti válogatásunkban szerepel a magyar poptörténet egyik legsikeresebb visszatérését produkáló Cserháti Zsuzsa hihetetlen sikerű jazz-popos albuma 1996-ból, Lovasi András új, a Kispál és a Borz-történet megtorpanásakor alapított zenekara, a Kiscsillag 2009-es korongja, és Halász Judit bemutatkozó gyereklemeze 1973-ból, amelyet az addig inkább színésznőként ismert énekesnő Bródy János és a Tolcsvay Trió közreműködésével készítette. Ugyanebből az évből származik az 1962-es Ki mit tud?-on felbukkant Koncz Zsuzsa számos örökzöldet, a többi közt a nevével összeforrt, Ha én rózsa volnék című dalt is tartalmazó csúcsműve, amely szintén felkerült a listánkra, illetve ezen a héten mutatjuk be válogatássorozatunk legfrissebb darabját, a jelentős műfajbeli átalakuláson átment szentendrei Brains zenekar elektronikus, rockos, reggae-s és hip hopos skálát felvonultató, tavalyi albumát. 

A korábbiakhoz hasonlóan a vasárnap este tárgyalt albumokat hétfőtől péntekig sorra végighallgatjuk a Kultúrfitneszben!
Petőfi TOP 50 magyar album - extra, 2. adás: 


Cserháti Zsuzsa – Hamu és gyémánt (1996)

Kiscsillag – Örökre szívembe zártalak (2009)

Halász Judit – Kép a tükörben (1973)

Koncz Zsuzsa – Jelbeszéd (1973)

Brains – Full Range (2013)Hozzászólnál? Itt lehet!

Petőfi TOP 50/2 – Jöttek és bejöttek

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, 2. adás, podcast

Elsőre bejövős csodabogarakat szedtünk össze a Petőfi TOP 50 magyar album válogatásból a sorozat második adásában!

Az Eminemmel egy időben felbukkanó, ám vele ellentétben egyáltalán nem méregzsák rapper, Sub Bass Monster és debütáló lemeze, a hiperaktív Papp Szabi vezette Supernem zenekar egyik legpopulárisabb  albuma, a magyar népzenét hip-hoppal ötvöző Suhancos meglepő nyitóalbuma, Schuster Lóránt és a P. Mobil sokáig visszatartott progrockos lemeze, és végül de nem utolsósorban a Yonderboi néven nemzetközi sikert arató Fogarasi László 19 éves korában megjelentetett bemutatkozó lemeze – ezek az albumok fértek be válogatásunk második etapjába!A sorozat második adásában bemutatott albumokat a jövő héten esténként sorra visszahallgathatjátok a Kultúrfitneszben!


Petőfi TOP 50 magyar album – 2. adás:


Sub Bass Monster – Félre az útból (1999)

Supernem – Tudományos Fantasztikus Pop (2011)

Suhancos – Üzenetrögzítő (2007)

P. Mobil – Honfoglalás (1984)

Yonderboi – Shallow And Profound (2000)Hozzászólnál? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram