Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Klippremier: Palya Bea – Igazi angyal

Címkék: klippremier, Palya Bea, Igazi angyal

Karácsonyi dalra ihlette Palya Beát az anyaság, egészen pontosan az első, kislányával közösen töltött ünnep két évvel ezelőtti emléke. Ahogy az Igazi angyal alapötletéről szóló levelében írja, az anyasággal egy olyan új dolog jelent meg az életében, amit bátran hívhatunk angyali minőségnek.


„Átgondoltam, hogy korábban milyen volt, és Lili születésével milyenné vált nekem ez az ünnep - és meg is lett a dal. Mozgalmas, utazós énekdallamot akartam, ami átvezet engem a régiből az újba, de közben érzékeny zenei szövetet is kerestem (…) A gyermekkori narancsillatú hangulatot felnőttkori magányos szent esték váltották fel – és tudom, hogy ezzel a magányos érzéssel nem vagyok egyedül. A túl korán jövő karácsonyi díszlet, a hópelyhecskék és szent család ábrázolások üresek maradtak számomra. Most azonban itt van nekem egy újfajta melegség, egy újfajta fényesség”
– írja az énekesnő az új dalról.

Az Igazi angyal című dalt advent első vasárnapján, a Másnap című műsorunkban hallhattátok először. Az Ej, mi a cool? mai adásában Palya Bea korai karácsonyi ajándékaként megmutatjuk a dalhoz készült videoklipet is – fogadjátok szeretettel!Hozzászólnál? Itt lehet!

Címkék: klippremier, Geszti Péter

Bye-bye, Stresszburg! – a tavaszi Haza és maradás hetünkben jó néhány nagyon zenész foglalt állást a menni vagy maradni kérdésben, sőt – az azóta gyanús pálmafás fotókat posztoló – borsodi rapper, Deniz Holnapután című dalát is ekkor bocsátottuk fel társblogunkban. Nem kellett hozzá sok idő, hogy megszülessen a témában Geszti Péter csattanós válasza is, aki régi kedvencünk, Sting Englishman in New York-ját dolgozta át finom iróniával a kalandozó magyarokra, akik aztán saját felvételeikkel járultak hozzá a Hungarian in Europe közösségi klipjéhez. PREMIER!

Geszti Péter (forrás: www.fb.com/hungarianineurope)


Egyik olvasatában arról szól Geszti Péter és a Gringo Sztár új dala, hogy túrórudis moralizálás helyett érdemes volna a külföldre szakadtak nézőpontjából is látni kivándorlásuk történetét, a miértek kurkászása helyett megkérdezni a berlini, londoni, párizsi magyarokat, hogy: végül is, megérte? Mert Budapestről nézve tűnhet úgy, hogy arrafelé kolbászból van a kerítés, de abban azért nincs vita Sting és Geszti között, hogy a „puszta helyett a pastát” választók bizony kis alienek maradnak mindig is.

Persze sokkal többről szól ez a dal, válogassatok az értelmezésetek között kedvetekre, hiszen Geszti Péter balkáni popos, klezmeres dallamokkal és rapbetétekkel ellenpontozza Sting lírai hangvételű dalát, saját keserédes soraival („Befog a nyugat, hol a kutya sem ugat meg, / Elmegyek idegenbe idegennek.”) pedig a külföldi magyaroktól kapott videókat állítja szembe, akik nem feltétlenül tűnnek olyan elkeseredettnek… Menni vagy épp maradni nehéz? Rátok bízzuk a választ!

Mert a magyar ember határtalan! – Geszti Péter vadonatúj értelmezése Sting világhírű szerzeményére, vagyis a Hungarian in Europe közösségi klipje következik! 

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram