Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kolozsvári Szimfonik Live - 2014

Címkék: MR Szimfonikusok, Heaven Street Seven, Irie Maffia, Péterfy Bori

Az MR Szimfonikusok már negyedik alkalommal léptek színpadra a magyar popszakma képviselőivel, ezúttal a Kolozsvári Magyar Napokon, első alkalommal Budapesten kívül. Az est folyamán fellépett Péterfy Bori, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Heaven Street Seven és az Irie Maffia.

A Petőfi Rádió 2010-ben mutatta be Szimfonik nevű programját, egy rockzenekar és egy szimfonikus zenekar találkozását, amelyből egy jól ismert magyar dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg. A Heaven Street Seven Ez a szerelem című dalának szimfonikus változatára minden bizonnyal sokan emlékeztek.

A programot továbbfejlesztették, és a Szimfonik Live nevet kapta. Ahogy a neve is mutatja, itt már minden élőben megy. A Kolozsvári Magyar Napokon adott koncerten a dalokat Megyesi Ádám, Subicz Gábor és Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte. A koncert komolyzenei oldalát képviselő MR Szimfonikus Zenekart Balogh Sándor karmester vezényelte.


További részletek:  www.mediaklikk.hu/szimfoniklive , www.mtva.hu/kozmedianapjaKommentálnád? Itt lehet!

Szimfonik Liv3 - Balogh Sándor karmester

Címkék: Szimfonik Liv3, Balogh Sándor, MR Szimfonikusok, Millenáris


Kórusvezetők, zenekarvezetők, hangszerelők és a karmester – egy egész stáb dolgozik azon, hogy augusztus végétől már élesben próbálhassanak Nagyon zenészeink, a Rádió kórusai és szimfonikus zenekara a Szimfonik Liv3 koncertre. „Ez egy nagyon felelősségteljes munka… Két napot szánunk arra, hogy ezt a harminc dalt úgy bepróbáljuk, olyan állapotba hozzuk, hogy amikor a szólisták jönnek, nekünk már ne kelljen azt keresnünk, hogy egy dalban mi az előjegyzés”.


Balogh Sándor karmester a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):

 

Kommentálnád? Itt lehet! Tükörbe néz, meglepődik

Címkék: Szimfonik Liv3, zene, Petőfi Rádió, Közmédia napja, MR Szimfonikusok, Millenáris

A szeptemberi Szimfonik Liv3 koncert a zeneszerelem az őszinte megvallása lesz. Kimondottan és leplezetlenül a "Petőfi-hangzás" ünnepe. Erről árulkodik a felkért előadók és beválogatott dalok teljes sora, a szimfonikus hangszerelés és a TOP30 listákban is megfordult slágerek totális újraértelmezése. Zeneszerelem, de azért nem első látásra.A hiedelmekkel ellentétben a kapcsolatoknak nem a hetedik, hanem a harmadik éve a legnehezebb. Ha még akkor is meg tudnak újulni, szétszakíthatatlanok maradnak.

Valami hasonló történik éppen a Szimfonik koncertekkel. A HS7 Ez a szerelem című dalának az MR Szimfonikusokkal közös, 2010-es feldolgozásával indult, majd a szigetes Szimfonik LIVE és a tavalyi Live 2.0 allstars koncertjeivel kiteljesedett sorozat után válaszúthoz érkezett a Petőfi Rádió. Mert az élő koncertsorozat harmadik darabja előtt komolyan fel kell tenni a kérdést: életképes-e még ez a szerelemgyerek?

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram