Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: The Asteroids Galaxy Tour, interjú

Újra hazánkban járt a népszerű dán popzenekar, a The Asteroids Galaxy Tour! Már több fesztiválunkon sikeresen szórakoztatták a közönséget, elég csak a Balaton Sound fesztiválra vagy a debreceni Campus Fesztiválra gondolunk. Ezúttal hétfőn este, a budapesti Dürer Kertben léptek a színpadra. A csapat karrierje nem éppen mindennapi módon indult, mivel az első demójuk után fel is figyelt rájuk Amy Winehouse menedzsmentje, s nyomban fel is kérték őket az énekesnő egyik koppenhágai koncertjének elő-zenekaraként! Ezután az Apple is az ő dalukat (Around The World) választotta ki az egyik új termékük aláfestő zenéjének, és innentől már nem volt megállás! A Petőfi Rádió a bzdapesti koncert előtt Mette Lindberg énekesnővel készített interjút.

Petőfi TOP 50: Félre az útból

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Sub Bass Monster

SUB BASS MONSTER – FÉLRE AZ ÚTBÓL (Magneoton, 1999)

Máté Szabolcs, vagyis Sub Bass Monster laza vidéki srác, aki jelentős részben az Animal Cannibalsnek köszönheti befutását. Szabi már az első lemezén büszkén vall Veszprém megyei származásáról a Gyulafirátót című dalban, mely az album egyik csúcspontja, de nagyon nagy sláger lett a Nincs nő, nincs sírásból és a kétértelmű 4 ütemből is.


A Félre az útból című debütlemeze az egyik legjobb magyar hip-hop album, készítőjével kapcsolatban pedig csak az lehet az egyetlen panaszunk, hogy túl ritkán csinál lemezt!


Az 1999-es albumot az alkotója, Sub Bass Monster, vérbeli rajongója, Deniz, valamint Nagy István Steve társaságában mutatja be Babucs Kriszta október 6-án, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Petőfi DJ: Ster - 09.17.14

Címkék: Petőfi DJ, Ster


Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 

Ster elektronikus zenei pályafutása több mint 10 éves múltra tekint vissza. 2003-ban a breakbeat őrület indította el a budapesti éjszakában, majd ezt követték az olyan "egyenesebb" stílusok, mint az electro, techno vagy deep/tech/progressive house, de a dubstep/drumstep és a drum & bass energikus világa sem maradt ki a zenei arzenálból. 2-3 éve már az itthon még frissebb stílusok, például a trap, a twerk, a midtempo vagy akár a moombahton foglalkoztatják legjobban, de örömmel szemléli azt is, ahogyan a breakbeat visszatér.

A széles zenei spektrum a DJ fellépések terén is változatos lehetőségeket hozott. Az elmúlt évek során Ster olyan nevekkel zenélhetett egy színpadon, mint Knife Party, Stanton Warriors, Krafty Kuts, Freestylers, Modestep, Pegboard Nerds, Dirtyloud, Xilent, Gemini, BAR9, FuntCase, Cookie Monsta, Genetix, Document One, Ed Solo, Meat Katie, Zodiac Cartel, High Rankin, Drumattic Twins, Soul Of Man, Slyde, Featurecast, Gramophonedzie vagy éppen Parov Stelar. A hazai klubok és party-sorozatok mellett a Balaton Soundon és a Szigeten, valamint a Több Technót a Parlamentbe eseményein, illetve Franciaországban, Ausztriában és Szlovákiában is fellépett már meghívott vendégként.

Az új stílusok térhódításán felbuzdulva 2012 őszén Ster megalapította a magyar trap zenei közösséget, az It's A Trap-et, melynek célja, hogy nemzetközi szinten terjessze a kapcsolódó műfajokban tevékenykedő kortárs magyar producereket és DJ-ket. A teszt-jellegű kezdeményezés minden elképzelését felülmúlta: alig több mint másfél év alatt már közel 6 000 rajongó és több mint 70 000 Soundcloud lejátszás népszerűsíti a hazai tehetségeket világszerte.

Ster jelenleg a FeelGood bulik rendszeres fellépője, illetve Ackbar alteregója alatt az It’s A Trap közösség feje.

facebook.com/gabrielster

soundcloud.com/gabrielster 

bit.ly/Ster-DJ-dates

IT'S A TRAP

facebook.com/traphungary

soundcloud.com/traphungaryA Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Petőfi DJ: Ster - 05.21.14

Címkék: Petőfi DJ, Ster, podcast

Petőfi DJ: Ster - 03.19.14

Címkék: Petőfi DJ, Ster, podcast

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram