Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: Animal Cannibals, Petőfi TOP50 magyar album

ANIMAL CANNIBALS – FEHÉREN FEKETE, FEKETÉN FEHÉR (Warner Magneoton, 1995)

Szinte kimondani is hihetetlen, hogy az Animal Cannibals immáron negyedszázados múltra tekint vissza. Az együttes 1989-ben alakult és 1991 óta működik duóként. Öt korai demókazettát követően 1995-ben jelent meg Qka MC és Ricsipí első albuma, a Fehéren fekete, feketén fehér, tele jópofa dalokkal, egy olyan műfaj képviselőjeként, amelyet ekkor Magyarországon még kevesen űztek.


A nagy hazai hip hop robbanás éllovasai voltak tehát ők, olyan vicces slágerekkel, mint a Yozsefváros, az Ülünk a vonaton vagy a Takarítónő. Debütáló albumuk olyan felkészült és "lemezminőségű" volt, hogy dalait máig szívesen idézzük, így nem csoda, hogy több mint 25.000 eladott példányszám utánaranylemez is lett.


Az 1995-ös albumot Nagy István Steve társaságában Babucs Kriszta mutatja be október 1-jén, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Hip-hop hét indul a Petőfi Rádióban!

Címkék: hip-hop, Animal Cannibals

MC, scratch, rap, break, graffiti... néhány kifejezés, amely a hip-hop kultúrájából született. A hip-hop nemcsak zenei stílus, a hip-hop egy komplex csomag. Megvan a maga formája a kinézetben, a szlengben, a világhoz való hozzáállásban, de a legérthetőbben persze mégiscsak a zene útján képes kifejezni magát. Ezen a héten a Petőfi Rádióban mi is rákoncentrálunk egy kicsit a hip-hopra. Dalpremierek várhatók!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram