Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új időknek új dalaival: Budapest Voices

Címkék: Új időknek új dalaival, Budapest Voices

Milyen finom is lehet egy jó baracklekváros gombóc - hát még, ha azt a baracklekvárt csókból főzték? Ez a recept az Anna and the Barbies 2010-es szakácskönyvében, a Gyáva forradalmár című albumon szerepel, és kiválóan bevált. Fejükbe is csapták séf-sapkájukat a Budapest Voices a capella együttes tagjai, akik rendszerint valamelyik magyar underground dalból főznek második fogást.

Persze baracklekvár és baracklekvár közt is rengeteg a különbség. A Gombóc eredeti verziójában értelemszerűen Anna hangja adja meg a fő ízesítést. Ezt a tökéletes arányú receptet nehéz lehet lemásolni - de mint Szőke Szandra, a Budapest Voices énekesnője és a Gombóc újragondolásának szólóénekese mesélte nekünk, nem is az volt a célja, hogy ugyanolyan fogást tegyen az asztalra, mint Anna. Mint fogalmazott, egyszerűen csak átszűrte magán a dalt, várva, hogy legyen belőle valami.

Lett is. Szerinte az ő gombócuk egy kicsit puhább lett. Értelemszerű, hiszen itt egyetlen dob-alap kivételével az énekesek hangjai szolgálnak hangszerként.

Kérdeztük Szandrát arról is, milyen beosztásban dolgoznak a Budapest Voices kuktái. Kiderült: nincsenek állandó konyhai szerepek. Leginkább a tónusok határozzák meg, hogy egy-egy zenei recept lépéseit hogyan osztják szét maguk közt: kik főznek, kik kevernek és kik fűszereznek.

A tavaly április óta főzőcskéző Budapest Voices 12 énekest és egy ütőhangszerest foglal magában. Két hónapja jelent meg első nagy szakácskönyvük, az Alternatívák. A cím tökéletes összefoglaló: aki alternatív ízekre és reformkonyhára éhezik, kóstolgassa a fogásaikat!

Szenes Laura 




Hozzászólnál? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram