Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50 extra: Hamu és gyémánt

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, extra, Cserháti Zsuzsa

CSERHÁTI ZSUZSA – HAMU ÉS GYÉMÁNT (Rózsa Records, 1996)


Halász Judittal és Koncz Zsuzsával ellentétben Cserháti Zsuzsának sajnos nem adatott meg az a szintű siker, amire a tehetsége predesztinálhatta volna, pedig sokan őt tartották a legfeketébb hangú magyar énekesnőnek. Szécsi Pál patronálásának köszönhetően ismerte őt meg az ország a hetvenes évek elején, és többször is emlékezetes produkcióval tette le a névjegyét, pl. az Édes kisfiam című szívszaggató balladával 1978-ban, vagy második önálló albumával, az 1981-es Többé nincs megállással.

Ezt követően viszont hosszú szakmai és magánéleti válságon ment keresztül, mígnem kiváló formában tért vissza 1996-ban, a Hamu és gyémánt albummal. A kornak megfelelően modern hangzású jazzpop dalok (például az Egyetlen éj, az Őrült láz, az Akad amit nem gyógyít meg az idő sem vagy a címadó szám) visszahozták Cserhátit a köztudatba, ám a fellángolás sajnos nem sikeredhetett túl hosszúra - az énekesnő 2003-ban, mindössze 55 évesen elhunyt.



Az 1996-os albumot Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be december 15-én, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram