Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Popzene

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Európa Kiadó

EURÓPA KIADÓ - POPZENE (Hungaroton-Profil, 1987)

Ha létezett a nyolcvanas évekbeli magyar underground újhullámnak zászlóshajója, az egyértelműen az Európa Kiadó volt. A szövegvilág és egyben a zenei megszólalás is közérthetőbb volt olyan korabeli zenekarokhoz képest, mint mondjuk a Bizottság, a Kontroll Csoport vagy az URH, így nem is csoda, hogy az együttes első lemeze szimplán a Popzene címet kapta.


A dalokból többek között kihallatszik a Joy Division és a Talking Heads hatása is, viszont amit hallunk, az Menyhárt Jenőnek és társainak köszönhetően is egy sajátos stílus. A frontember és Kiss László kiváló szövegeket írt az albumra, Dénes József "Dönci" gitározása pedig egyszerűen hanyatt vágja az embert. Többen hiányolták, hogy egy pár korai klasszikus nem került fel a debütre, de ettől függetlenül nem lehet panaszunk - a Küldj egy jelet, az Ez a város vagy a Minden eltörölve a nyolcvanas évek legjobb magyar dalai közé tartoznak.


Az 1987-es albumot Menyhárt Jenő és Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be november 13-án, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram