Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Oly sokáig voltunk lenn

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Hobo Blues Band

HOBO BLUES BAND - OLY SOKÁIG VOLTUNK LENN (Hungaroton, 1982)

A Hobo Blues Band egy kocsmából indult, annak ellenére, hogy Földes László - Henry Rollins-hoz és Angus Younghoz hasonlóan - antialkoholista. A HBB lett a blues magyarországi zászlóshajója, olyan elődök nyomdokain, mint Jimi Hendrix, a Doors, a Rolling Stones vagy a Cream. A Középeurópai Hobo Blues címre hallgató 1980-es debüt és a négy évvel későbbi monumentális Vadászat között jelent meg egy szintén jelentős albumuk, az Oly sokáig voltunk lenn, melyen többek között Bergendy István és Presser Gábor is vendégszerepel.


Tátrai Tibor gitár-, illetve Póka Egon basszusjátéka szokás szerint lenyűgöző, Hobo és Deák Bill Gyula pedig rendkívül hitelesen énekli a keserű blueshimnuszokat: a Középeurópai hobo blues I. alcímmel ellátott Tisztelet Muddy Watersnek, a Kőbánya blues, a Bill énekelte Hosszúlábú asszony és a címadó dal ma már örökbecsű klasszikusok.


Az 1982-es albumot Póka Egon, Tanka Balázs, Mc Columbo és Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be november 12-én, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram