Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Illések és pofonok

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Illés

ILLÉS – ILLÉSEK ÉS POFONOK (Qualiton, 1969)

Az Illés tulajdonképpen már a hatvanas évek közepén országosan ismert zenekar volt, az első nagylemezre mégis 1969-ig kellett várni - ez volt a beszédes című Nehéz az út, mely azonban nem volt klasszikus stúdióalbum, hiszen koncertfelvételek is hallhatóak rajta. Szerencsére még abban az évben megjelent az első, klasszikus értelemben vett lemezük is, az Illések és pofonok, melyen a zenekar egyértelműen csúcsformában játszik.

Valahol egy kicsit ez az Illés Sgt. Peppere, ugyanis elképesztő műfajkavalkádot és szokatlan zenei megoldásokat hallunk, a dalfolyam pedig egy programnyitó intróval kezdődik, ami nem más, mint egyik legismertebb daluk, az Újra itt van. A Beatles mellett a Kinks, Donovan és a pszichedelikusabb Rolling Stones hatása is letagadhatatlan, ami pedig a lemezcímet illeti, az arra a botrányra is reflektál, amikor Szörényi Szabolcs többedmagával egy verekedésbe keveredett Pécsen. A nyitó dalon kívül az Illések és pofonok tele van remekül hangszerelt, időtálló slágerekkel, ilyen például a Keresem a szót, az Ígérd meg, az Oh kisleány, a Sárika vagy a többféleképp is értelmezhető Reklám úr.



Az 1969-as albumot Szörényi Levente, Bródy János, Ligeti Gyuri (We Are Rockstars), illetve Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be december 1-jén, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram