Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Bál az Operában

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, KFT

KFT – BÁL AZ OPERÁBAN (Hungaroton, 1984)Ahogy a Heaven Street Seventől a Jazz vagy a Bródy János-féle Hungarian Blues, úgy a Bál az Operában is megtévesztő cím, hiszen a KFT legfeljebb amolyan groteszk, már-már paródiaszerű megközelítéssel él a műfaj irányában. A különböző újhullámos együttesek (The Cars, Devo, The Police) bűvöletében induló négyes az 1981-es Táncdalfesztiválon tűnt fel a Bábu vagy című dallal, majd nem sokkal később jött a Macska az úton album, illetve annak folytatása, a slágertelen Üzenet a liftből.

A dalszerzői véna aztán a következő lemezre eredményezett újabb gyöngyszemet, az Afrikát, mely valószínűleg az elmúlt harminc év legtöbbet játszott magyar dala. A Bál az Operában persze nem csak emiatt maradt emlékezetes, hiszen ott van még rajta a bravúros dallamvezetésű címadó dal, a Maldoror a rémkirály, a Dzsungelharc vagy a Piroska és a Farkas. A kerek jubileum alkalmából a KFT nemrég az A38 Hajón teljes egészében eljátszotta az albumot.


Az 1984-es albumot Bornai Tibor és Márton András, illetve Nagy István Steve társaságában Babucs Kriszta mutatja be október 29-én, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram