Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: Komár László

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Komár László

KOMÁR LÁSZLÓ – KOMÁR LÁSZLÓ (Hungaroton-Pepita, 1981)

Noha az arca a nála jóval fiatalabb Duran Duran frontember Simon LeBonéra hasonlított, Komár Lászlót mindenki csak a magyar Elvis Presleyként emlegeti. Jó pár zenekarban megfordult, mire beindult a szólókarrierje, és 37 éves volt, amikor az első önálló lemeze megjelent. A cím nélküli album természetesen nem áll messze Elvis szellemiségétől, és az akkor tájt rendkívül nagy sikereket arató Hungáriának is köszönhetően valóságos rock and roll revival alakult ki hazánkban.


A Komár-lemez az Omega tagjainak a producerkedésével készült, a hangszerelés ennek is köszönhetően impozáns, a dalszerzők között még a Bródy-Szörényi páros is felbukkan, slágerekben pedig egyáltalán nincs hiány. A Táncoló fekete lakkcipők és a Mondd kis kócos a magyar poptörténet legismertebb dalai közé tartoznak, az album sikeréről pedig mindennél többet elmond a százezres eladott példányszám.


Az 1981-es albumot Nagy Tibor zeneszerző, Egri Péter (Mystery Gang) és Nagy István Steve társaságában Babucs Kriszta mutatja be november 4-én, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram