Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50 extra: Jelbeszéd

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, extra, Koncz Zsuzsa

KONCZ ZSUZSA – JELBESZÉD (Hungaroton-Pepita, 1973)


1973 a kiváló női lemezek éve volt Magyarországon, Halász Judit nagyszerű bemutatkozása mellett ebben az évben jelent meg Koncz Zsuzsa Jelbeszéd című albuma is. Utóbbi hölgy még fruskaként az 1962-es Ki mit tud?-on bukkant fel, első szólómunkáját pedig 1969-ben jelentette meg Volt egyszer egy lány címmel. Neve szinte a kezdetektől fogva összeforrt az Illés zenekarral, az 1970-es Szerelem albumot közös néven jelentették meg, a csúcsműre pedig 1973-ig kellett várni.

A Jelbeszéden is természetesen ott vannak Bródy Jánosék, és ahogy Halász albumán, úgy itt is szerepelnek híres versek, konkrétan Petőfi Sándortól és József Attilától. Érdekesség, hogy a hatóságok az első értékesítés (kb. 50 ezer példány) után leállították a lemez forgalmazását, mert felforgatónak ítélték a szövegeket. Az albumnak inkább első, vagyis az "illéses" fele az emlékezetesebb, olyan nagyszerű örökzöldekkel, mint a Kertész leszek, a Ha én rózsa volnék vagy a Ne kérdezd.



Az 1973-as albumot Nagy István Steve zenei szakértőnk társaságában Babucs Kriszta mutatja be december 18-án, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram