Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új időknek új dalaival: Margaret Island

Címkék: Új időknek új dalaival, Margaret Island

A csupa fiatalból álló Margaret Island – Péczeli Dóra kolleganőnk szavaival élve – a Peronon került sínre. Peron Musicnak hívják ugyanis azt a tehetségkutatót, amelyet idén ősszel megnyertek, megkezdve sikersorozatukat. Rádiónkban  tett látogatásuk alkalmával Lábas Viktória, a friss formáció énekesnője (vagy inkább énekeslánya) és Törőcsik Kristóf basszusgitáros elmesélték, milyen erősen érezték a színpadot "lélegezni", miközben a rock-és metálzenekarok sokaságában a maguk folk-pop produkciójával csaptak a húrok közé.

A Peron Musicon aratott sikerük után még felocsúdni sem volt időnk, következett a Hangfoglalás, amelyet szintén az élen zártak. A zenész srácok összepakoltak, Viki a fejébe nyomta csinos kalapját, és elindultak, hogy megkezdjék koncertsorozatukat. Épphogy belekezdtek, egy újabb kitüntetés érte utol őket: gitárosuk, Füstös Bálint megkapta "Az év zenei felfedezettje" címet. Bálint egyébként a The Biebers-ben, a Pilvakerben és Baricz Gergővel is dolgozik.


Az eredetileg angol nyelvű dalokat jegyző Margaret Island a Peron Music zsűrijének tanácsára kezdett el komolyabban gondolkodni a magyar dalszövegírásban. Mint Viki mesélte, Nem voltál jó című berobbanó daluk meg is erősítette őket abban, hogy angol-tudó új generáció ide vagy oda, még mindig közelebb jut a szívünkhöz az a dal, amely kicsiny hazánk saját nyelvén íródik.


Apropó... a szöveget Bródy Jánosnak köszönhetjük, akihez - mint Kristóf fogalmazott - "valahogy eljutott a dal". Aztán dobott az együttesnek egy e-mailt, hogy mit szólnának hozzá, ha együtt dolgoznának egy kicsit. Nem sokat gondolkodtak a válaszon!


Annak ellenére, hogy a szerzemény magyarul, és egy legtöbbünk számára jól ismert állapotról, a szakítás utáni fázisról szól, Viki szerint sokan nem értik meg elsőre a szöveget. Persze az is lehet, hogy nem csak egy értelmezés létezhet. Elvégre a szakítást mindenki egy kicsit máshogyan éli meg, így talán az sem baj, ha az erről szóló verzéket is ki-ki saját szívritmusára konvertálja.


Az épphogy feltűnő és máris sikert sikerre halmozó Margaret Island büszke magára, de nem úgy, mint mások. Szerkesztő kollegánk, miután végighallgatta az egyik budapesti koncertjüket, őszinte elismeréssel kereste meg a tagokat a színpad mögött. "Köszi, köszi, hát még fejlődnünk kell... de azért haladunk" - felelték a dicsérő szavakra, pár perccel azután, hogy a saját dalaik mellett Ella Eyre Waiting All Night-ját és a Mumford and Sons The Cave-jét prezentálták a lélegző színpadon.

Szenes Laura 



Új időknek új dalaival - Petőfi Rádió, Nagyon zene! 

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram