Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50: ShenKick

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, Punnany Massif

PUNNANY MASSIF – SHENKICK (AM:PM Music, 2010)Felcser "RendbenMan" Mátét és Farkas "Wolfie" Rolandot még 1994-ben, általános iskolásként hozta össze a sors, hip-hop zenéket hallgattak agyba-főbe, közel egy évtizeddel később pedig beindították a Punnany Massifot. Jó sok tagot toboroztak maguk köré, és 2006-ra elkészültek első albumukkal, a Körkorképpel, melynek anyagát a zenészek maguk a 'társadalmi funk' kategóriába sorolták. A debüt kellőképpen felkeltette az érdeklődést a pécsi zenekar iránt, a 2010-es folytatás pedig már a nagy befutást is meghozta.

A ShenKick címre hallgató 100 perces dupla album ambiciózus vállalkozás volt, üresjárat alig van rajta, nagyszerű pillanat viszont annál több. Szerepelnek rajta pécsi illetőségű vendégek (Beck Zoltán, Takáts Eszter), váratlan operabetét (a Harmónia című dalban), és hallhatunk rajta főhajtást a nem sokkal korábban elhunyt Cseh Tamás előtt. A legjobb számok közé a reggae-s Hétvégre és a Eurythmics-t hangmintázó Antika tartoznak, bár nehéz ebből az egységes munkából csúcspontokat kiemelni.


A 2010-es albumot Farkas Roland (Wolfie) és Nagy István Steve társaságában Babucs Kriszta mutatja be október 30-án, 21 órától a Kultúrfitneszben!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram