AJÁNLÓ
 
10:28
2014. 03. 02.
Súlyos basszusok és feszes ütemek helyett nyugodtabb, otthonülős hangulatú mixet mutatott be az...
A bejegyzés folyatódik
 
10:28
2014. 03. 02.
Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens...
A bejegyzés folyatódik
 
10:28
2014. 03. 02.
Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!   Ster...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi DJ: Jay Lumen - 02.28.14

Címkék: Petőfi DJ, Jay Lumen, podcastPetőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!
 

facebook.com/JayLumenMusic

youtube.com/JayLumenTV

soundcloud.com/jay-lumen-official

Egy Ausztrál rádió műsorvezetője élő adásban, egyenesen az underground elektronikuszene diadalának nevezte az egyik Jay Lumen dalt. Ahogy fogalmazott: „A minőségi elektronika és egy fiatal talentum le tudta győzni a milliós médiagépezet által támogatott populáris előadókat. Végre megnyíltak a fülek és a szívek, ezt pedig Jay Lumennek köszönhetjük.”

Jay Lumen az egyetlen olyan hazai DJ-nk és zenei producerünk, aki igényes (nem kommersz) elektronikus zenét prezentálva állhat tízezrek előtt szerte a világon. Kislemezei, mini albumai a világ legelismertebb kiadóinál látnak napvilágot, nemcsak a ma már talán legelterjedtebb digitális formában, de CD-n, sőt a sokak által kihaltnak titulált bakelitlemezen is.

Jay Lumen számos falat tört már át elsőként, melyről mindenki azt hitte lehetetlen egy magyar ember számára, ezzel igyekezett példát is mutatni. Dalai mellett már szinte az összes az elektronikuszenében jelentőséggel bíró kiadó is letette a voksát. Szerepelt a világhírű Global Undergroundnál, a Luciano Cadenza kiadójánál, és Adam Beyer Drumcode kiadójánál is jött ki EP-je. Jelentek meg dalai az Off Recordingsnál, a 100% Pure kiadó gondozásában, a Great Stuff kidónál is.  Agyszüleményeit a világ szinte minden elismert (tech és tech-house) DJ-je játssza. Ez nem is csoda, hiszen Jay nem kis eredményekkel büszkélkedhet. Megszakítás nélkül, csak az elmúlt 3 esztendőben körülbelül 25-30, Top10-es dala volt. Ezek között több No1. nóta is, néha több is egy időben.

Első hazai DJ-nk, aki Kolumbiában turnézhatott Richie Hawtin (korunk talán No.1 techno DJ-je) kiadója, a Minus turnéján. A hazai nagy klubok és fesztiválok dj pultjain kívül rendszeresen megfordul világhírű és legendás klubok dj pultjában, ahol leginkább headlinerként várják. Első magyarként léphetett a lemezjátszók mögé a mexikói 12 ezres Soul Tech Fesztiválon, a torontói Space Ibiza Fesztiválon, Miamiban a Space klubban, a berlini Tresorban, az ibizai Privilege-be szinte már hazajár, és még sorolhatnánk. Rendszeresen lép fel a londoni Pacha és Egg klubokban, Szlovéniában, Olaszországban, Csehországban, Horvátországban, Thaiföldön, Peruban, Kolumbiában, Mexikóban, Franciaországban, Ibizán, Spanyolországban, Finnországban, Németországban, Kanadában, Indiában, Oroszországban, Dél-Koreában. Járt már Egyiptomban, Dubaiban, az Arab Emirátusokban. Tavalyi évben volt 6 állomásos turnén az USA-ban, 5 állomásos Ausztrál turnén és 3 állomásos indiai turnén is. 2014-ben már a tervek szerint le van kötve turnéja Kínába, újra megy az Amerikába és Ausztráliába is. Ettől függetlenül Jay Lumen egyébként sok időt fordít arra is, hogy a hazai fellépéseinek is eleget tegyen. Igyekszik megtartani az egyensúlyt a külföldi és a magyar fellépések között. A legnagyobb klubokban és fesztiválokon - évek óta - itthon is az egyik legnagyobb névnek számít.

Bátran kijelenthető, hogy Jay Lumen napjaink nemzetközileg is egyik legnagyobb sztárja az új generációból, aki folyamatosan bebizonyítja, hogy minőségi és igényes elektronikus zenével is elérhető az igazi, akár a világsiker. Sokan állítják, hogy ő az a lemezlovas, aki meg tudta szeretni az igényes, underground elektronikus zenét a szélesebb rétegekkel is. Így hozva közelebb a minőségi elektronikát még a main stream közönséghez is.

További információk Jay Lumenről

Lemezek és elismerések

Az elmúlt évben ebből összesen 8 Top10-es kislemeze volt. 

Tavaly az Off Recordings gondozásában megjelent Nobody című dala, mely alig három nap leforgása alatt lett a Beatport tech house listájának No.1-ja, 2 hónapon keresztül vezette a tech house chartot és amellett, hogy megelőzte Jamie Jones, Nic Fanciulli, Booka Shade, Technasia vagy Umek dalait, a Beatport összesített, stílustól független listájában is lehagyott szinte mindenkit, mert ott is a legjobb három dal közé jutott.

Egy underground zenei dallal tehát a legnagyobb elektronikus zenei online áruház toplistáján Jay Lumen megelőzte még a legnevesebb sláger EDM előadókat is. Olyan neveket utasított maga mögé, mint Steve Aoki, Nervo, Avicii, Hardwell, vagy Axwell és még hosszan sorolhatnánk. A dal még cikkünk keltekor is – 4 hónap után – a Top 10-ben van.

2014 januári – EP-je a Beatport heti eladási listáján a No.1 pozícióig jutott, így tehát Jay a 2014-es esztendőt is hatalmas starttal kezdte. Ám, hogy ne legyen vége, következő kislemezét nem kisebb névvel készítette közösen, mint Sasha Carassi. 


A kiadvány az Octopus Recordings gondozásában látott napvilágot, ahol Jay már büszkélkedhet Top10-es korábbi kislemezzel is. Lassan már nem is meglepetés, hogy azóta ez a kislemez is Top10-be került a Beatport eladási listáján, míg a heti techno kislemez listán egészen pontosan a 3. helyet szerezte meg.

Jay Lumen eddigi legsikeresebb kislemeze a 2012-es Get Ready című, mely eddig világszerte több mint 25.000 példányban kelt el. Ez hazánkban - csak összehasonlításként - jelenleg 12-szeres platinalemez és/vagy 25-szörös aranylemez lenne. Ezzel Jay hazánk pop - rock énekeseit és előadóit is túlszárnyalta, hiszen napjainkban ilyen eladási adatokat még ők sem képesek generálni. Nobody című dalával azóta ezt az eredményt is sikerült túlszárnyalnia.

Jay Lumentől nem szokatlan, hogy jó példát mutatva, elsőként ér el egy újabb mérföldkőhöz, így igazán stílszerű, hogy ő lett a 2013-as év Underground DJ-je kis hazánkban, ebben az újonnan indult kategóriában elsőként.


A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram