AJÁNLÓ
 
08:06
2014. 04. 14.
Súlyos basszusok és feszes ütemek helyett nyugodtabb, otthonülős hangulatú mixet mutatott be az...
A bejegyzés folyatódik
 
08:06
2014. 04. 14.
Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens...
A bejegyzés folyatódik
 
08:06
2014. 04. 14.
Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!   Ster...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi DJ: JumoDaddy - 04.10.14

Címkék: Petőfi DJ, JumoDaddy, podcast



Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 



soundcloud.com/jumodaddy

facebook.com/JumoDaddy

instagram.com/jumodaddy

soundcloud.com/iriemaffia

JumoDaddy, az Irie Maffia és Kelemen Kabátban zenekarok billentyűs-dalszerzőjeként ismert Horváth Gáspár elektronikus zenei alteregója. Több mint tíz éves rutinnal a háta mögött az ország egyik legsokoldalúbb dj-producere, aki stiláris kötöttségek nélkül mozog az basszus zene, a trópusok ritmusai és a legújabb EDM mozgalom zenei világa között.

Dj karrierje a Love Alliance, az ország első és legminőségibb reggae-dancehall soundsystemében kezdődött. Az Irie Maffiából ismert producertársával, Élő Mártonnal (Dermot, ELO) kilenc éven át volt az Irie Maffia Soundsystem állandó lemezlovasa. Az elmúlt években gyakran bukkant fel Dj Palotai és a Dublic ikerpár mellett, többször játszott a legendás Rewind bulikon, a Future Music klubest rendszeres vendége, 2012 óta pedig barátjával, Kovács Jeromossal (Wondawulf) az ország egyik legprogresszívebb basszus zenei klubestjét hozta létre Moombah! majd Univercity (UVCT) néven.

Első önálló EP-je - rajta a hazai underground klubokban slágerként ismert Cobra Dance című számmal - 2012-ben az amerikai glitch-hop közösség egyik legkiemelkedőbb kiadójánál, Simplify Recordingsnál jelent meg.

Produceri karrierje a Beatporton meghirdetett Zomboy feat. Lady Chann - Here To Stay remixverseny megnyerésével indult. A nyertes remix a legelőremutatóbb electro-house kiadó, a No Tomorrow Recordings gondozásában jelent meg.

Számos hazai (pl. Brains) és nemzetközi (pl. Kairo Kingdom) előadónak készített remixei, más ingyenesen letölthető szerzeményei rendre a Beatport top tízes glitch-hop chartjába kerültek. Krafty Kutsnak készített remixét Skream & Benga mutatta be először a BBC Radio 1-en, valamint a remix az éves hivatalos Major Lazer mixtape-re is felkerült.

2013 karácsonyán a David Heartbreaknek készített remixe, az Acid Youths Skrillex kiadójának, OWSLA/Nest nevű előfizetéses blogján jelent meg.

JumoDaddy 2014 februárjában két ingyenesen letölthető számot jelentet meg. A Me & You a felső kategóriás Los Angeles-i Play Me Records kiadványaként érhető el ingyenesen. 

Az Inner City Love pedig a David Heartbreak által összeállított Love Movement című válogatáslemezen jelent meg.

2014 április közepén JumoDaddy The Monster című remixe (az azonos nevű előadótól) megdöntötte eddigi streaming rekordjait. A Simplify Recordings kiadónál megjelent twerk-hiphop szám az EDM.com Soundcloud channeljén kapott premiert, és itt közel egy hónap alatt száznyolcvanezren játszották le azt. A remix a Beatporton is jól szerepelt, és a Gltich Hop chart tizenegyedik helyéig jutott fel.

JumoDaddy legutóbbi szerzeményei, egy két részes EP első feleként jelentek meg szintén a Play Me Records kiadásában. A Four Horses EP Black Horse című száma egy hét alatt a Beatport Glitch Hop chartjának top tízes listáján landolt, jelenleg a hatodik helyen áll (2014 május 24.).


A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram