AJÁNLÓ
 
16:00
2014. 04. 19.
Súlyos basszusok és feszes ütemek helyett nyugodtabb, otthonülős hangulatú mixet mutatott be az...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 04. 19.
Hogyan hat Mozart a klubzenére? Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 04. 19.
Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!   Ster...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi DJ: Pillow Pops - 04.16.14

Címkék: Petőfi DJ, Pillow Pops, podcast



Petőfi DJ - A Petőfi Rádió rezidens Dj-inek különleges mixei minden nap!

 


A Pillow Pops DJ/producer formációt Sabján Zoltán és Papp Gábor hozta létre 2012-ben. Bár zenei ízlésük némileg különbözik, mivel Zoltán az underground hip-hop világából érkezett, Gábornak pedig mindig az aktuális elektronikus zenei újdonságok keltették fel érdeklődését, mindketten vonzódnak a Roland TR-808 dobgép hangjaihoz. Így jött az ötlet, hogy együtt írjanak efféle hangzású zenéket és itthon az elsők között lovagolják meg a Dél-Amerikából származó trap zenei hullámot.

Első megjelenésük, a Glock Swag a holland Frietboerism kiadónál jelent meg egy magyar producereket felvonultató válogatáslemezen, majd ezt követte az Air Raid című track, ami az It’s A Trap - Hungarian Trapperz Compilationjén kapott helyet. Ez a két megjelenés, illetve az It’s A Trap Hungarynek készített mixtape elégnek bizonyult ahhoz, hogy a duó első fellépésére egyből külföldre, egy pozsonyi klubba kapjon meghívást. Néhány bootleg mellett készítettek hivatalos remixet Karányi Hellojából, illetve a veszprémi Slap In The Bass formáció Indian Legends című számából is, ami a híres No Brainer Recordsnál jelent meg, sőt, még a BBC Radio műsorán is hallható volt több alkalommal.

Első saját kislemezük, a Starblast / Twister EP 2013-as megjelenése után közvetlenül a fiúk meglepetésére egy Los Angeles-i zenei blog kérte fel őket interjúra. Ezen az anyagon egyaránt megfigyelhetjük a klasszikus hip-hop elemeit, illetve az EDM különböző műfajaiból vett stílusjegyeket. Azóta az EP-ből egy ingyenesen letölthető remixlemez is készült olyan magyar producerek munkáival, mint a Pigeonfox, Slap In The Bass, Stas, Illrock, Revue és Tropiic. Ezen a kislemezen mindkét számból 3-3 nemzetközi szintű, különféle stílusú átirat kapott helyet.

A zeneírás mellett a DJ-zésre is nagy hangsúlyt fektet a duó, igyekeznek minél különlegesebb megoldásokat használni a szettjeikben, amit már alkalmuk volt megmutatni a legendás bécsi Flex klubban, illetve Budapesten a Corvintetőn is. Ami pedig a jövőt illeti, igyekeznek minél egyedibb hangzásra törekedni, amivel talán több külföldi klub érdeklődését is felkelthetik.

facebook.com/thepillowpopsofficial

soundcloud.com/thepillowpopsofficial

pillowpops.bandcamp.com

mixcloud.com/pillowpops


A Petőfi DJ aktuális programjáról itt olvashatsz!


Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram