Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eurosonic - élőben adjuk a friss trendeket!

Címkék: Eurosonic Fesztivál, EBBA, Szabó Tamás, trend, ajánló

Élőben közvetítjük a friss európai trendeket: január 15-én és 16-án délután négytől egyórás élő közvetítésben számol be Szabó Tamás a Eurosonic Noorderslag Fesztiválról az Egész útonban!  


Egy észak-holland egyetemi városban, Groningenben rendezik meg évről-évre az európai zeneipar egyik legrangosabb rendezvényét, az Eurosonic Noorderslag Fesztivált. A legtehetségesebb fiatal előadók fesztiválja ez, egyúttal rangos szakmai rendezvény: itt találkozhatunk a piac alakítóival is. A legjobb alkalom tehát, hogy az európai zeneipar legfrissebb trendjeiről tájékozódjunk – és mi késedelem nélkül át is adjuk Nektek az élményeket!

Az idén Magyarországot a Petőfi Rádió támogatottja, a Szabó Balázs Bandája képviseli, velük a holnap délutáni közvetítésben beszélgetünk, egy órás groningeni koncertjüket pedig január 23-án, az Elevenben hallgathatjátok végig.

Ma délután azonban még a friss trendekre koncentrálunk: beszélgetünk Peter Smidttel, a Eurosonic Noorderslag alapító-szervezőjével és Löbenwein Norbert magyar fesztiválszervezővel is. A fókuszában az idén Izland lesz, ezért találkozunk az izlandi rádió zenei szerkesztőjével, Ólafur Páll Gunnarssonnal, aki ajánl nekünk pár izgalmas dalt friss felfedezettjeitől. A fesztiválprogram egyik legjobban várt eleme az European Border Breakers Awards (EBBA) tegnap esti díjátadó ceremóniája volt, ezért élő közvetítéseinkben a díjazottak közül is igyekszünk többeket megszólítani!

Mint korábban írtunk róla, az Európai Bizottság által létrehozott, évente kiosztott EBBA-díjjal tíz olyan feltörekvő előadóművész vagy együttes teljesítményét ismerik el, akik az előző évben, első külföldön kiadott lemezükkel hazájukon kívül is jelentős közönségsikert értek el. Az idei díjazottak között találjuk a Klangkarussell osztrák elektronikus tánczenei duót, Melanie De Biasio belga jazzénekesnőt, a  művésznéven alkotó Karen Marie Ørsted dán énekesnőt, az Indila néven ismert, egzotikus származású francia R&B énekesnőt, valamint a német illetőségű Milky Chance folktronic duót. A 2015-ös kitüntetettek közé került az ír énekes-dalszerző Hozier, a tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon második helyen végzett holland együttes, a The Common Linnets, Todd Terje norvég DJ-producer, Tove Lo svéd popénekesnő, és nagy kedvencünk, John Newman brit énekes.

A fesztivál közönségdíjasa, akire Ti is szavazhattatok korábban, a The Common Linnets (képünkön) lett, az idén tehát hivatalosan is ők Európa közönségkedvencei! Holnapi közvetítésünkben velük is beszélgetünk, de itt lesz velünk az Ivan and the Parazol, sőt az a szerencsés hallgatónk is, aki a közönségszavazáshoz kapcsolódó játékunk nyerteseként kint lehet velünk a Eurosonic Noorderslag Fesztiválon, Groningenben.

Január 15. és 16., 16:00, Egész úton - Szabó Tamás élő közvetítése az Eurosonic Fesztiválról


Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Kétszeresen is kimaxoltuk a nyarat. Jó emberek jöttek és hazaiak." - mondta a Kultúrfitneszes Horváth Gergely a Strand Fesztivál utolsó napján. A Balatonban fürdés ugyan teljesen kimaradt a Petőfis csapatnak, de helyette legalább annyi vizet kaptak felülről. Ez egyedül Buda Marcit zavarta, de Őt se nagyon.. csak olyan kicsit... inkább.



Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

Horváth Gergely a Kultúrfitnesz személyi trénere elárulja a lényeget, akárcsak a rövidnadrágos Zacher Gábor... az Online Árnyék (kovácspeti) kamerájába.



Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Neeee!!! Pedig tegnap éccaka már sütött a nap" - mondta Endre, aki mind a négy napra bevette magát a STRANDRA. ...és valóban. Éjszaka megvilágosító erővel szakadt le az ég és még jobban egybekovácsolta a "fésületlen" (by horváthgergő) Fesztivál lakosságát. Kovács Péter Junior és online árnyék beszámolója:


Kommentálnád? Itt lehet!

Strand Fesztivál: Kimaxoljuk a nyarat!

Címkék: Strand Fesztivál, Nagyon zene!, videó

"Olyan a Strand Fesztivál, mint amilyen tavaly volt. Megmaradt kócosnak, és ezt mi nagyon szeretjük" - lelkendezik Horváth Gergely a Nagyon Zene Fesztivál első napján. Hogy mit is jelent ez? Rögtönzött Cloud 9+ akusztik koncertet a konténerstúdió tetején, fesztiválozókat, akik a Stranddal "maxolják ki" a nyarat, és persze Buda Marcit, aki nem ijed meg a saját árnyékától...


Élményvideó a Strand első napjáról!



Kommentálnád? Itt lehet!

Strandolsz velünk?

Címkék: STRAND, Nagyon zene!, fesztivál, Balaton

Sokan úgy tartják: augusztus 20-tól már nem érdemes számolni a strandolással, mert jellemzően ősziesre fordul az idő, és különben is, mindenkiben előtör az a melankolikus, feladva legyintős felismerés, hogy „most már úgyis itt a nyár vége, a legnagyobb élményeken túlvagyunk”. Eme berögződést óriási lelkesedéssel rúgja fel a Petőfi Rádió az augusztus 20-án kezdődő Strand Fesztivállal!

Ezen a héten már megkezdjük adásainkban a bemelegítést – például strandolásra fókuszáló időjárás-jelentésekkel, amelyeket reggel, a Talpra magyarban hallhattok, délután, az Egész útonban pedig egyedi ötletekkel szolgálunk arról, mit érdemes magunkkal vinnünk a Strandra. Még egyszer hangsúlyozzuk: egyedi ötletek várhatók...

Természetesen a főszerep továbbra is a nagyon zenészeké: a fesztiválra hangoló zenei kínálatot a fellépők dalaival és velük készült interjúkkal spékeljük meg. A Petőfi Összesben kedden a Parov Stelar Band, szerdán John Newman, csütörtökön a Papa Roach, pénteken pedig a Wilkinson kerül fókuszba. Jövő hétfőn pedig a hazai kedvenceken a sor: a Brains, a Punnany Massif, a Quimby és Péterfy Bori egyaránt kiemelt szerepbe kerülnek egy időre. Ám ők még korántsem a Strandon várható fellépők teljes listája.

Augusztus 20-tól négy nap a nagyon zene jegyében! Élőben Zamárdiból, sátrakkal, fröccsel, jó kajákkal, 100 méteres siklópályával, na és persze a Balatonban csobogó bikinis-fürdőgatyás társasággal - azaz veletek.

Találkozzunk ott és küldjük meg a nyár végét egy kiadós Strandbulival!


Kommentálnád? Itt lehet!

Címkék: Mary PopKids, Arctic Monkeys, Volt Fesztivál, kulissza, videóriport

A világ megváltására készülünk! - állítják a Mary PopKids tagjai, de az azért nem véletlen, hogy két VOLT-os koncertjük között hazaruccantak kedvenc próbatermükbe. Lázasan készülődnek ugyanis vasárnap esti fellépésükre, amit a Nagy-Szín-Pad versenyen nyertek: az Arctic Monkeys előzenekara lesznek a soproni fesztiválon!

Szűcs Viktor riportja: 

Kommentálnád? Itt lehet!

 


Címkék: werk, videó, VOLT Fesztivál, Buda Marci, Horváth Gergő

"Nekem hiányzott már a VOLT Fesztivál! (...) Találkozom végre azokkal az emberekkel, akik minden reggel hallgatnak!" - örvendezik a Stúdiókonténerben Buda Marci, aki a napokban minden délután négytől a soproni fesztiválról jelentkezik be a Petőfi Rádióban. A Kultúrfitnesz viszont nyáron "különleges státuszban pihen" - tudtuk meg Horváth Gergőtől, mielőtt felsorolta volna a műsor élő, babzsákos kiadásának programját. Amiből sok érdekesség kiderül, csak az nem, hogy ez mitől pihenés?!

Szűcs Viktor videoriportja a VOLT-ról:  




Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram