Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tizenkettő egy koncert: Balaton Method

Címkék: Tizenkettő egy koncert, Balaton Method

Szimler Bálint és Rév Marcell zenés dokumentumfilmje, a Balaton Method koncertekkel egybekötött péntek esti bemutatójára nyerhettek egy tucatnyi jegyet a héten Tizenkettő egy koncert játékunkban. Érdemes figyelni a Petőfi összes adásait!

A szabályok továbbra is változatlanok: naponta két kérdést teszünk fel, és aki tizenkettedikként küldi a helyes választ sms-ben, részt vesz a péntek délutáni sorsoláson, így szerencsés esetnem már aznap este 11 barátjával indulhat mozizni!



A Kodály Method alkotói különleges zenés filmet forgattak a Balaton körül, 17 zenekar és több száz zenész közreműködésével. Szimler Bálint és Rév Marcell filmjének gerincét zenei és filmes szempontból is izgalmas videók alkotják, amelyek dokufilmes részekkel kiegészülve adnak majd egyfajta kor- és hangulatjelentést nemcsak a Balatonról, hanem a mai magyar könnyűzenéről is. A bemutató után koncertet adnak a filmben szereplő zenekarok, mint az Akkezdet Phiai, a Punnany Massif, a Soerii & Poolek, a Middlemist Red vagy Hó Márton és a Jégkorszak!


Strandolsz velünk?

Címkék: STRAND, Nagyon zene!, fesztivál, Balaton

Sokan úgy tartják: augusztus 20-tól már nem érdemes számolni a strandolással, mert jellemzően ősziesre fordul az idő, és különben is, mindenkiben előtör az a melankolikus, feladva legyintős felismerés, hogy „most már úgyis itt a nyár vége, a legnagyobb élményeken túlvagyunk”. Eme berögződést óriási lelkesedéssel rúgja fel a Petőfi Rádió az augusztus 20-án kezdődő Strand Fesztivállal!

Ezen a héten már megkezdjük adásainkban a bemelegítést – például strandolásra fókuszáló időjárás-jelentésekkel, amelyeket reggel, a Talpra magyarban hallhattok, délután, az Egész útonban pedig egyedi ötletekkel szolgálunk arról, mit érdemes magunkkal vinnünk a Strandra. Még egyszer hangsúlyozzuk: egyedi ötletek várhatók...

Természetesen a főszerep továbbra is a nagyon zenészeké: a fesztiválra hangoló zenei kínálatot a fellépők dalaival és velük készült interjúkkal spékeljük meg. A Petőfi Összesben kedden a Parov Stelar Band, szerdán John Newman, csütörtökön a Papa Roach, pénteken pedig a Wilkinson kerül fókuszba. Jövő hétfőn pedig a hazai kedvenceken a sor: a Brains, a Punnany Massif, a Quimby és Péterfy Bori egyaránt kiemelt szerepbe kerülnek egy időre. Ám ők még korántsem a Strandon várható fellépők teljes listája.

Augusztus 20-tól négy nap a nagyon zene jegyében! Élőben Zamárdiból, sátrakkal, fröccsel, jó kajákkal, 100 méteres siklópályával, na és persze a Balatonban csobogó bikinis-fürdőgatyás társasággal - azaz veletek.

Találkozzunk ott és küldjük meg a nyár végét egy kiadós Strandbulival!


Kommentálnád? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram