OLVASTAD MÁR?
 
Miles Kane: „Szinte tesók vagyunk”
Az utóbbi tíz év egyik legtehetségesebb angol énekes-dalszerzője, Miles Kane is ellátogatott az idei Szigetre, és a fellépése előtt interjút adott a Petőfi Rádiónak. Megtudtuk tőle, hogy milyen néven szerepel Liam Gallagher mobiltelefonjában, hogy lesz-e újabb Last...
 
Újabb két páros a Szimfonik második próbáján
Ligeti Gyuri, Odett, Kama, Prieger Fanni - Szimfonik LIVe próba második nap. Folytatódnak a zenekari próbák, egyelőre még a Szimfonikus zenekar nélkül. További részletek:  www.mediaklikk.hu/szimfoniklive , www.mtva.hu/kozmedianapja Kommentálnád? Itt lehet!
 
Fehér Balázsék próbálnak a Közmédia napra
A Hiradó.hu próba közben csípte el Milkovics Mátyás stúdiójában Fehér Balázst, a the Carbonfools énekesét. Utána Beck Zoli jött és a 30Y. Mindketten a szeptember 7-i Közmédia napra próbáltak. Fehér Balázs (the Carbonfools), Milkovics Mátyás (NEO) és Becz Zoli...

80 éve van velünk a Király!

Ritkán találkozni olyasvalakivel, aki nem csak „az egyik legnagyobb”, hanem „a legnagyobb”. Pedig már az előbbi is szép kitüntetés. De Elvis Aaron Presleyről világszerte úgy tartják: a legnagyobb könnyűzenei előadó. Nem, nem „volt”, mert most is az. Ő az egyetlen zenész, akit rendszeresen visszahozunk a jelenbe, akiről, mit sem törődve azzal, hogy 1977 óta nincs már velünk, időről időre úgy fogalmazunk: ma is köztünk él.


Hogyan érte ezt el? Érdekes kérdés, mert valahol mindnyájan értjük, ugyanakkor mégsem tudjuk megfogalmazni. Egyediség, összetéveszthetetlen hang és frizura, a rockabilly kirobbantása, a rock ’n’ roll új formába öntése, s mindez valahogy úgy, ahogyan előtte senkinek sem sikerült.

Ne higgyük, hogy kivételes helyzetben volt és tehetsége, törekvése állandó zöld lámpákkal rakta ki az útját. Sőt! Filmszínészként és filmzenék szerzőjeként például csúfos vereséget szenvedett. Hét évet pazarolt erre a nem neki való pályára, félretéve a rockos szerzemények gyártását.

Katonának is behívták, nem volt mese: újabb két év kihagyás. Házassága hat esztendő után válással végződött. És persze nála is beköszönt a drogfüggőség korszaka. Épphogy átlépett a negyedik X-en, már elszomorító egészségi állapotba került, számtalan betegséggel és két cserfes szájú testőrrel, akiket korábban gondosan elbocsátottak, bár talán mégsem kellett volna, mert gondolkodás nélkül kiadták a minden szennyest kiteregető könyvüket. Halála a mindent bizonyítani akaró turné kezdete előtt egy nappal érte utol.

És mégis: Elvis összetéveszthetetlen, megismételhetetlen és örökérvényű maradt. Lemezeladásai iránt a több éves kihagyások alatt sem csökkent az érdeklődés, az ő koncertjét közvetítették először műholddal, és még Budapest díszpolgárává is megválasztották az ’56-os forradalom melletti kiállásáért.

A Király előtti tisztelgésül mi mást is választhattunk volna, mint dalainak egész napos élvezetét – óránként kétszer számíthattok Elvis hangjára. Egri Péter, a Mystery Gang énekese is kiveszi részét a megemlékezésből, de az amerikai csillag mesterien megalkotott self-marketingjének egy kulcsösszetevője: a kinézete mellett sem mehetünk el szótlanul! A sztár születésének 80. évfordulóján Buda Marci magára ölt egy adagnyi stílusos ruhadarabot, és ami még fontosabb: tőletek is várjuk a beöltözős fotókat a Facebook-oldalunkon! Amelyik fotó gazdája a legtöbb like-ot kapja, páros belépőt nyer a Mystery Gang trió szombati, Elvist ünneplő koncertjére!

Minek is szaporítsuk tovább a szót, hiszen a sztár is megmondta: a little less conversation, a little more action, please! Rádiót feltekerni, fényképezőket beizzítani és elő a legKirályabb formátokat!


Szenes Laura


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram