AJÁNLÓ
 
12:54
2014. 11. 03.
Ritkán találkozni olyasvalakivel, aki nem csak „az egyik legnagyobb”, hanem „a legnagyobb”....
A bejegyzés folyatódik
 
12:54
2014. 11. 03.
Ligeti Gyuri, Odett, Kama, Prieger Fanni - Szimfonik LIVe próba második nap. Folytatódnak a zenekari...
A bejegyzés folyatódik
 
12:54
2014. 11. 03.
A Hiradó.hu próba közben csípte el Milkovics Mátyás stúdiójában Fehér Balázst, a the Carbonfools...
A bejegyzés folyatódik
 
12:54
2014. 11. 03.
Föltámad a tenger a hétvégén – minden eddiginél látványosabb, dupla előadással tér vissza...
A bejegyzés folyatódik
 
12:54
2014. 11. 03.
Szimler Bálint és Rév Marcell zenés dokumentumfilmje, a Balaton Method koncertekkel egybekötött...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miles Kane: „Szinte tesók vagyunk”

Az utóbbi tíz év egyik legtehetségesebb angol énekes-dalszerzője, Miles Kane is ellátogatott az idei Szigetre, és a fellépése előtt interjút adott a Petőfi Rádiónak. Megtudtuk tőle, hogy milyen néven szerepel Liam Gallagher mobiltelefonjában, hogy lesz-e újabb Last Shadow Puppets album, és még a Liverpool FC iránti rajongását is próbára tettük.


Petőfi Rádió:
Milyen állapotban vagy? (utalás a What Condition Am I In című dalra Miles legutóbbi albumán – a szerk.)


Miles Kane: Rohadt jó állapotban vagyok. Igen, haha! Ezt még nem sokan kérdezték. Sőt, te vagy az első. Gratulálok!


PR: És akkor még az opportunista kérdéseknél maradva – előfordult veled valaha is, hogy elfelejtetted, ki vagy? (ez meg a Don’t Forget Who You Are albumra utal – a szerk.)


MK: Hát... valószínűleg igen. Biztosan előfordult már velem, de hát kivel nem? Néha az ember hajlamos belefeledkezni a vidám pillanatokba. Ami totál izgalmas tud lenni.


PR: A Don’t Forget Who You Are borítója egy kicsit arra a korai Beatles fotóra emlékeztet, amikor John Lennon áll a lépcsőn, a többiek meg elsuhannak előtte. Van köze a két dolognak egymáshoz?


MK: Nem is ismerem azt a Beatles képet, de lehet, hogy felismerném, ha látnám. A lemezcím miatt valami olyasmit szerettem volna, ami határozottságot sugall. Ott vagyok én beöltözve, és éles kontrasztban állok valamivel, ami olyan valóságosnak tűnik. Az ott a háttérben egy hentesüzlet, ahol annak idején édesanyám is dolgozott. Igazából egy kicsit ilyen emlékezős jellege van.


PR: Dolgoztál már olyan nagy nevekkel, mint Paul Weller vagy Noel Gallagher. Mi a legfontosabb dolog, amit tanultál tőlük?


MK: Hát igen, mindkettőjükkel fantasztikus volt a közös munka. Ami számomra a legmegragadóbb volt, bár szerintem mindenki más így lenne ezzel, az az, hogy ezek az arcok elképesztő lemezeket készítettek. Reménykedem benne, hogy majd annyi idős leszek, mint ők, akkor mögöttem is már komoly életmű áll. És akkor meg majd én fogok fiatalabb zenészekkel dolgozni. Nagyon inspirálóan tud hatni az, hogy látod őket belelkesülni a stúdióban. És ettől aztán te is belelkesülsz. Rengeteg lemezt csináltak, Paul legalább húszat szerintem. És hogy még ekkora életművel is ilyen lelkes tud lenni, na az nagyon becsülendő.


PR: És ha már Noel Gallagher szóba jött, akkor térjünk ki egy kicsit az öccsére is, akit szintén jól ismersz, hiszen turnéztál az ő zenekarával, a Beady Eye-jal. Mi a legviccesebb dolog, amit Liam Gallagher valaha mondott neked?


MK: Milli Kanye néven vagyok benne a telefonjában, haha! Fogalmam sincs, hogy miért. Valószínűleg a Milli Vanillit és Kanye Westet egyesítette bennem. De láttam, megmutatta. Ezen a néven szerepelek a telefonjában. Jó ideje már, hogy lement az a turné, évekkel ezelőtt volt. Jó volt, bírtam.


PR: Nagy Liverpool FC drukker hírében állsz. Mit választanál a következő két dolog közül: a Liverpool végre ismét bajnok lesz, avagy a következő lemezed number one lesz?


MK: Azt, hogy első legyen a lemezem. Bizony. Nagy drukker vagyok, de a number one pozíció a listán régi gyerekkori álmom. Önző hozzáállás, de le van szarva. És hogy mit várok a csapatom következő szezonjától? Izgalmas lesz, az biztos. Most hétvégén lesz az első meccs. Várható volt, hogy Luis Suarez távozni fog, de hát a csapatnak nem egy játékosra kell épülnie. Azért persze hiányozni fog.


PR: Dolgozol már a harmadik szólóalbumodon?


MK: Sokat gondolkodom rajta, de nem alakult még ki komolyabb tervezet. Turnézunk ezerrel, de már nem sokáig, mert ez a koncertkörút a jövő héten véget ér. Utána viszont elérkezik az idő ahhoz, hogy leüljek dalokat írni, amik remélhetőleg egy nagyon jó lemezzé állnak majd össze. Minden adott hozzá szerintem.


PR: Ha összeállíthatnál egy fesztivál-álomzenekart, kik lennének a tagjai?


MK: Valószínűleg Zak Starkey dobolna, és benne lenne Serge Pizzorno is a Kasabianből. Josh Homme helye a Queens Of The Stone Age-ből biztos. Már tegnap itt voltam, és megnéztem őket, óriási koncert volt. Ők a legjobbak élőben, egyszerűen hihetetlenek. Beraknám Marc Bolant is, ha még élne. Ő is beférne.


PR: Lesz valaha egy újabb Last Shadow Puppets album?


MK: Valószínűleg igen. És hogy mitől függ? Alextől és tőlem. Hogy írunk-e megint dalokat, haha! Egyszer majd csak nekiállunk. Mindenki tudja, hogy szinte tesók vagyunk, és imádjuk azt, amit épp csinálunk. Viszont jó lenne majd egy szép napon beindítani a közös melót. Viszont úgy érzem, az elmúlt pár lemezzel a hátam mögött, hogy még más tennivalóim vannak. És egyelőre azokkal a dolgokkal akarok foglalkozni. Folytatom a szólódolgaimat.


PR: Mi volt az eddigi legnagyobb Spinal Tap pillanatod?


MK: Mindegyik nap egy újabb Spinal Tap nap, haha! Nem is tudom, rengeteg Spinal Tap pillanatom volt már. Az első lemezemet követő ausztrál turnén szemceruzával kihúztam mindig a szemem, és ezen ma már röhögök. Ha sokáig vagy úton, néha hajlamos vagy túllőni a célon. Sok hülyeség történt már, de nem biztos, hogy el kéne mesélnem őket. Maradjunk a szemceruzánál.

Szöveg: Steve-O




Hozzászólnál? Itt lehet! 

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram