AJÁNLÓ
 
12:22
2014. 12. 08.
Vasárnap este búcsút intettünk a Petőfi TOP 50 magyar album sorozatunknak. A záró adásban...
A bejegyzés folyatódik
 
12:22
2014. 12. 08.
Kevés zenekar megy át akkora műfajbeli átalakuláson, mint a kereken húsz éve...
A bejegyzés folyatódik
 
12:22
2014. 12. 08.
1973 a kiváló női lemezek éve volt Magyarországon, Halász Judit nagyszerű bemutatkozása...
A bejegyzés folyatódik
 
12:22
2014. 12. 08.
Noha első körben színésznőként szerzett nevet, Halász Judit 1973-ban belevágott...
A bejegyzés folyatódik
 
12:22
2014. 12. 08.
A Kiscsillagot akkor alapította Lovasi András, amikor a Kispál és a Borz kezdett...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Petőfi TOP 50 extra – első rész

Címkék: Petőfi TOP50 magyar album, extra, 1. adás

Az elmúlt 50 év általunk legjobbnak tartott ötven magyar könnyűzenei albumát már bemutattuk az elmúlt hetekben, azonban sok nagyon jó lemez született még ebben az időszakban, ami nem fért bele a listába, mégis fontos róluk beszélni. Éppen ezért az elkövetkező két hétben újabb korongokkal érkezünk!  

Nagy István Steve és Babucs Kriszta a stúdióban


„A Petőfi TOP 50 sok izgalmas élménnyel gazdagított. Elsősorban nagy élmény volt sok olyan előadóval, zenésszel találkozni, akiknek zenéit gyerekkoromban a szüleim sokat hallgatták. Ahogy összeállt a kép az elmúlt ötven év könnyűzenei piacának mozgatóiról, egyre átláthatóbb lett a három T, vagyis, a Támogatott, Tűrt, és Tiltott rendszere”
– mondja Babucs Kriszta, a sorozat háziasszonya. „Érdekes volt, hogy a mostani nagyon zenészeink szinte mindegyike említette az Illést, mint meghatározó zenekart, az elmúlt 25 évből pedig a Kispált. Éppen ezért volt klassz Lovasi Andrással beszélgetni a stúdióban, hogy ő vajon érzi-e ezt a hatást a mai könnyűzenei utánpótlásban, de nagy kihívás volt egy stúdióba beültetni a Suhancos két tagját, Szabó Balázst és FankaDelit, akik nem éppen a legnagyobb barátságban hagyták abba a közös zenélést, mégis hajlandóak voltak a Petőfi TOP 50 kedvéért félretenni a régi sérelmeket...”

Bővített kiadásunk e heti fordulójába öt különböző stílusú, de jól ismert lemezbe hallgatunk bele: Charlie első, bluesos-jazzes szólólemezébe, amely egy hosszabb, negyedszázados pálya után tette országosan ismertté Horváth Károly nevét, Kardos-Horváth János alterzenekara, a Kaukázus népszerűségét megalapozó 2008-as albumába, valamint a nyolcvanas évek kultuszzenekara, a Pajor Tamás vezette Neurotic egyetlen hivatalos kiadványába, egy dokumentumfilm soundtrackjébe.

Szintén e héten tárgyaljuk a hatvanas évek harmadik számú beatzenekara, a Metro bemutatkozó albumát, valamint az új évezredből a PASO, vagyis Pannonia AllStars Ska Orchestra főművét, amelyen Harcsa Veronika és Kiss Erzsi is közreműködött.

Mert, ahogy a korábbi tíz hétben, úgy a vasárnap este tárgyalt albumokat ezúttal is végighallgatjuk hét közben esténként a Kultúrfitneszben!
Petőfi TOP 50 magyar album - extra, 1. adás: 


Charlie – Charlie (1994)

Kaukázus – Szalai Éva (2008)

Neurotic – Rocktérítő (1988)

Metro – Metro (1969)

PASO – The Return Of The Pannonians (2007)Hozzászólnál? Itt lehet!

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram