AJÁNLÓ
 
06:45
2014. 07. 15.
Ha azt mondjuk, hogy Raeen Roes Wilson, akkor nagyon kevesen kapják fel a fejüket, az Angel Haze művésznév...
A bejegyzés folyatódik
 
06:45
2014. 07. 15.
Első alkalommal lépett fel Magyarországon a Foals, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb brit...
A bejegyzés folyatódik
 
06:45
2014. 07. 15.
Magyarországon járt nemrég Alle Farben, és rövid ittléte alatt egy budapesti szórakozóhelyen...
A bejegyzés folyatódik
 
06:45
2014. 07. 15.
A Placebo visszatérő vendége a Sziget fesztiválnak, és mindig nagy sikerrel lép fel nálunk....
A bejegyzés folyatódik
 
06:45
2014. 07. 15.
Az idei Szigetre már úgy jutott el az elektronikus alapú gitárzenében utazó The Big Pink,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: Clean Bandit, interjú

Oroszul teljesen idióták, angolul viszont tökéletes gazemberek! A 2009-ben a cambridge-i Jesus College-ban alapított – ne túlozzunk: baráti ökörködésnek indult – zenekar a klasszikust vegyíti az elektronikus zenével. Ilyet láttunk már, az azonban igencsak figyelemreméltó, hogy fedezése után alig két évvel már a brit listák élére jutott a négytagú kamarahouse formáció. Nemrég Magyarországon adott koncertet a Clean Bandit – ez alkalomból Milan Neil Amin-Smithszel, a zenekar hegedűsével beszélgettünk.


Petőfi Rádió: Nagyon érdekes a zenétek, és véleményem szerint egy különleges fúzió! Tudnál pár szót szólni a zenei stílusotokról, vagy stílusaitokról?

Milan Neil Amin-Smith: Vicces, mert a zenénket meghatározza az a tény, hogy ebben a csapatban van hegedű, na meg cselló is! Ettől kissé klasszikus jellege lesz. Az a helyzet, hogy mi minden dalnál más énekessel dolgozunk, ami azt is jelenti, hogy ezáltal minden zenénknek tökéletesen más a hangzásvilága. Tehát a zenéink is különbözőek! A Rather Be egy popdal, viszont például a Come Overnek reggae hangzásvilága van. Nagyon nehéz ezt meghatározni!

PR: Egyik személyes kedvencem a Rather Be, hiszen a „no place I’d rather be”, vagyis „nincs hely, ahol szívesebben lennék” nagyon jó üzenet mindenkinek. Miből merítitek az inspirációt?

MNAS: Ez a zene egy különleges szerelmes dal. Átlagos abban az értelemben, hogy mindenkit megérint, és mindenkihez szól. Úgy gondolom, hogy ez segített abban, hogy ennyire sikeres legyen. Mindenki megérti, és mindenki átérzi!

PR: Hogyan ünnepeltétek meg a dal sikerét, amikor No.1 lett az Egyesült Királyságban?

MNAS: Tulajdonképpen elmentünk egy buliba az egyik barátunkhoz, de rendkívül ki voltunk merülve. Tehát ott voltunk a házban, és egy asztalnál ültünk a barátokkal. Aztán éjfélkor már aludtunk… Persze mindenki más tovább bulizott!

PR: A Dust Clears videóját Svédországban forgattátok, míg a Rather Be-t Japánban! Fontos nektek, hogy minden videótokat más országban forgassátok le?

MNAS: Én úgy gondolom, hogy igen! Mivel mi készítjük a videóinkat, mi döntjük el azt is, hogy hol forgassuk le azokat. Szerintem a videóinkba rengeteg inspiráció jön onnan, arról a tájról, ahol forgatjuk őket. Például éppen mostanában értünk vissza Marokkóból, ahol szintén egy zenénkhez készítettünk videót!

PR: Erről jutott eszembe, mi volt a legkülönlegesebb hely, ahol eddig játszottatok?

MNAS: A legérdekesebb hely… Még a karrierünk kezdetén az Egyesült Királyságban léptünk fel, és egy nagy tó közepén voltunk, egy kicsi platformon, és az összes felszerelésünk egy kis csónakban volt! A közönség ötven főből állt! Szóval, ez egy nagyon különleges helyzet volt számunkra!

PR: Kérlek, áruld el, hogy miért írtatok dalt Rihannáról?

MNAS: Nos, egyfajta nosztalgikus érzete van a dalnak. Rihannáról és a Nirvanáról is szól. A fiatalságról akar szólni, azokról a zenékről, amiket fiatalként hallgattál! Ezek a zenék sok emberben érzéseket, és emlékeket hoznak a felszínre!

PR: Néhányan közületek egy ideig Oroszországban is éltek. Befolyásolta ez a zenéteket?

MNAS: Nem is tudom, hogy befolyásolta-e a zenénket. Inkább a nevünket befolyásolta, mivel az egy orosz kifejezésből származik, azt jelenti, hogy teljesen idióta, viszont ez hasonlít egy angol kifejezésre, ami azt jelenti, hogy tökéletes gazember! Ebből alakult ki később a Clean Bandit név is!

PR: Ha Mozart napjainkan élne, akkor milyen elektronikus zenét játszana szerinted?

MNAS: Az egészen biztos, hogy semmi olyasmit nem hallgatna, mint Skrillex, David Guetta vagy Calvin Harris! Véleményem szerint ő inkább olyan lenne, mint a Disclosure!


Szöveg: Fekete László

Kommentálnád? Itt lehet!


Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram